snike píše:Dneska jsem si trochu pohrával s nastavením rádia basy-výšky. Jak to máte nastavené vy, aby to hrálo co nejlépe pro vaše ouška? Využíváte někdo přednastavených hodnot: JAZZ, POP, CLASSICAL, ROCK? Máte někdo aktivovanou funkci SDVC - úprava hlasitosti v závislosti na rychlosti?
Funkci SDVC mám nastavenu na 1, jinak to opravdu hraje dosti hlasitě. Co se týče nastavení hloubek a výšek z toho mám rozpačité dojmy. Pokud je hlasitost nastavena na 8 a výše docela to jde bez přednastaveného ekvalizéru, ale při nižším nastavení hlasitosti není skoro žádný rozdíl v nastavení výšek na 0 nebo +10. Bohužel rádio nemá funkci "loudnes" pro tichý poslech. Tato funkce mi velice chybí. Proto nejvíce používám přednastavený ekvalizér na "ROCK" (dosti hloubek i výšek) a při vyšší hlasitosti pak používám "JAZZ" tam je o něco méně hloubek. Je to však jen subjektivní dojem a každý preferuje něco jiného. Za sebe však říkám, že to rádio není nic moc a bohužel vyměnit nelze. Ve FÁBII jsem měl osazeno z výroby 8 repro, žádné přednastavené ekvalizéry, pouze regulace výšek a hloubek a to byla proti tomuto koncertní síň.