Hučení motoru při studeném startu v mrazu

Motor, spojka, převodovka a vše kolem.

Příspěvekod Tony » 04.01.2009 21:05

bob17 píše:Taky mám CRDi. Hukotu zimních gum jsem se docela obával, ale jsou kupodivu tišší než originál letní Micheliny... Když teď jedu po dálnici těch 130, tak slyším nejvíc aerodynamický hluk, nic jiného. Ale ten je docela výrazný, někdy si připadám jako v letadle.

jj ty micheliny jsou na (_!_) :D až je sjedu jdou z baráku
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Riccardo » 04.01.2009 21:48

bob17 píše:Tak to jste mě uklidnili. Taky jsem při studeném motoru teď v mrazech začal při akceleraci slyšet podivné hučení, které po 2-3 minutách zmizí. Asi je to vlastnost.
Zrovna tak motor i po zahřátí někde kolem 80 km/h je hlučnější, jak tu už někdo psal. Mně přijde hlučnější i kolem 50 km/h na trojku. Zřejmě v těch mrazech toho rezonuje trochu víc...

Podle toho co píšeš, tak to hučení máš posunuté do nižších otáček (mně to na trojku taky dělá, ale při vyšší rychlosti). Ale máš CRDI a já CVVT. Takže možná že to nebude v motoru, ale fakt v tom sání, jak už tady někdo psal.
Riccardo Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Happy » 04.01.2009 23:23

A ty naše motory mají variabilní délku sání vzduchu? O tom pochybuju, ale třeba mě někdo vyvede z omylu. Pokud vím, tak se tím pyšnila moje Mazda3 a to si dal výrobce hodně záležet, aby o tom zákazník věděl, prezentovali to jako VARIABLE INTAKE-AIR SYSTEM. A rozhodně to teda nehučelo, nepískalo, akorát byly výrobní vady, kdy to klepalo a výrobce to měnil na záruku -- znělo to jak ventil v motoru. Takže, to se mi nezdá.
Happy Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Jakub » 05.01.2009 00:34

@Happy

Benzínové motory 1.4 a 1.6 mají variabilní délku sání. Je to tady i někde v manuálech.
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod Riccardo » 05.01.2009 10:54

Happy píše:A ty naše motory mají variabilní délku sání vzduchu? O tom pochybuju, ale třeba mě někdo vyvede z omylu. Pokud vím, tak se tím pyšnila moje Mazda3 a to si dal výrobce hodně záležet, aby o tom zákazník věděl, prezentovali to jako VARIABLE INTAKE-AIR SYSTEM. A rozhodně to teda nehučelo, nepískalo, akorát byly výrobní vady, kdy to klepalo a výrobce to měnil na záruku -- znělo to jak ventil v motoru. Takže, to se mi nezdá.

Já to mám na hondě z roku 1992 - tam je to ovládané mechanicky podtlakem sání.
Nebo si vem Mitsubishi 3000 GT - to je teprv sci-fi. Tam jsou nějaké klapky i ve výfuku a podvozek se tam ovládá elektronicky.
Víš, co říkají reklamní letáky, toho si moc nevšímej. Někdo umí prodat i hajzlpapír jako novinku.
Riccardo Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Riccardo » 05.01.2009 10:54

jakub píše:@Happy

Benzínové motory 1.4 a 1.6 mají variabilní délku sání. Je to tady i někde v manuálech.

¨
V jakých manuálech ? Nemáš náhodou servisní manuál ? Pokud jo, tak sem s ním !!

Docela by mně totiž zajímalo, jestli by se ten okamžik změny nedal posunout trošku do vyšších otáček. Nad 90 km/h jezdím totiž většinou jenom na dálnici, a to 130 ... a tam už je zase klídek.
Riccardo Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Jakub » 05.01.2009 12:31

@Riccardo

Jestli to měla být žádost o přidělení přístupů do manuálů, tak jsem ti přístup udělil :grin:
Jakub Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod profano » 05.01.2009 14:12

Taky mi začalo auto hučet při otáčkách cca 2900-3000. Je zajímavé, že až začaly teploty zhruba pod -5°C. Mám dojem, že je to způsobeno jinou celkovou tuhostí auta. ( uchycení motoru atd)
profano Muž
Sponzor

Sponzor (5) TOP sponzor (1)

Kia XCeed (2021)
34000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod Kužel » 05.01.2009 15:05

Myslim že bude hučet i otrochu více : jen tak trochu přituhne
od 20.8.2018 Kia Ceed JD 2018 1,6 Gdi Fresh
od 19.10.2007 Kia Ceed SW 1,6 Crdi EX - prodáno
Kužel Muž
Přispěvatel fóra

Organizátor srazu (1)

Kia cee'd SW (2007)
45321 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Riccardo » 06.01.2009 17:01

jakub píše:@Riccardo

Jestli to měla být žádost o přidělení přístupů do manuálů, tak jsem ti přístup udělil :grin:

Díky. Sice pořád nevím proč mi hučí, ale zase teď vím, proč mi blbne klima a taky asi proč mi drkotá řízení na hrbolech. Teď ještě aby ti naši pakoši v servise závady identifikovali a uznali.
A mimochodem, servisní manuál pro ceeda jsem zatím nenašel.
Riccardo Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod valis21 » 06.01.2009 23:25

mám 1,6 CRDi a v mrazech mi taky divně hučí a ještě že to dělá všem :kia:
valis21 Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2008)
56000 km @ 5.9 l/100km

Hučení motoru při studeném startu v mrazu

Příspěvekod Marek_Km » 02.11.2009 08:42

Tohle téma už bylo na minulém portálu http://old.kia-club.org/viewtopic.php?t ... sc&start=0, ale moderátoři ho nepřevedli. Protože se teď teploty dostaly dost nízko, tak se ten "problém" zase začal objevovat. O problém jako takový nejde, spíš by mě zajímalo, co ten zajímavý zvuk, který po nastartování zmrzlého motoru trvá max několik sekund, vůbec způsobuje. Je to sání, nebo něco jiného?

! "Jakub" píše:
Téma převedeno a sloučeno s tímto
Kia Cee´d 1.4 EX 80kW (2007)
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

Re: Hučení motoru při studeném startu v mrazu

Příspěvekod Jakub » 02.11.2009 08:54

Podle mě rozvodový řetěz, asi to trvá, než se v těch kluzných drahách promaže....
Jakub Muž
Moderátor

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod Happy » 02.03.2011 21:55

Tak už to dělá i mně. Je to zvuk napůl podobný prokluzujícímu klíňáku, z části mi ale připomíná kvílení vysavače. Při mínus 8 a méně to po nastartování kvíkne, a jak padají otáčky a ustálí se kolem 1 300 ot./min., tak to kvílí permanentně, pokud prošlápnu plyn, zmizí to, při klesnutí otáček k 1 300 ot./min. se to zase vrátí a trvá to tak minutu, pak to samo odezní. Je jedno, jestli jsou puštěná světla, topení, vyhřívání zadního okna, nemá to na to vliv (zatížení altíku). Napadá mě klíňák, ložiska aleternátoru, nějaká vodící kladka. Nechám to prověřit v servisu. Minulou zimu mi to udělalo jen jednou, tuto zimu skoro po každém stání přes noc. Trochu jsem to zakřikl s tím svým rok starým příspěvkem, tohle jsem u tak "nového" auta ještě řešit nemusel.

Taky jsem si všiml a nevím, jestli to s tím souvisí, že mám dost orezlá všechna kola, po kterých se klíňák vede, s takovými hnusnými vejetými drážkami do nich. Už nejsou hladká, není to jen "ojeté", spíš několik suběžných vydřených rýh, celý klíňák je od rzi zaprasený. Nepřipadá mi to moc normální. Auto je výroby 2007, najeto mám jen 20 000. Už to někdo řešil?
Happy Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod sykino » 02.03.2011 23:20

No mne robi klinak to iste,ale pripada mi to ako kladka skôr. Neviem mam z toho zmiesane pocity,ked startujem rano tak ale 10 sekund to piska tak nepravidelne a potom ked pridam plynu trosku,tak to prestane.
sykino Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

PředchozíDalší

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí