od Happy » 02.03.2011 21:55
Tak už to dělá i mně. Je to zvuk napůl podobný prokluzujícímu klíňáku, z části mi ale připomíná kvílení vysavače. Při mínus 8 a méně to po nastartování kvíkne, a jak padají otáčky a ustálí se kolem 1 300 ot./min., tak to kvílí permanentně, pokud prošlápnu plyn, zmizí to, při klesnutí otáček k 1 300 ot./min. se to zase vrátí a trvá to tak minutu, pak to samo odezní. Je jedno, jestli jsou puštěná světla, topení, vyhřívání zadního okna, nemá to na to vliv (zatížení altíku). Napadá mě klíňák, ložiska aleternátoru, nějaká vodící kladka. Nechám to prověřit v servisu. Minulou zimu mi to udělalo jen jednou, tuto zimu skoro po každém stání přes noc. Trochu jsem to zakřikl s tím svým rok starým příspěvkem, tohle jsem u tak "nového" auta ještě řešit nemusel.
Taky jsem si všiml a nevím, jestli to s tím souvisí, že mám dost orezlá všechna kola, po kterých se klíňák vede, s takovými hnusnými vejetými drážkami do nich. Už nejsou hladká, není to jen "ojeté", spíš několik suběžných vydřených rýh, celý klíňák je od rzi zaprasený. Nepřipadá mi to moc normální. Auto je výroby 2007, najeto mám jen 20 000. Už to někdo řešil?