eme píše:to jsi si vážně myslel,že leasingovky jsou chariťáci a sáhnou do své prkenice a dají ti 40 kolíků-docela jsi mě rozesmál![]()
vladislav píše:Není to vždy úplně pravda,já když jsem spočítal hodně dobrý výkup mého starého auta(Peugeot 307 bez klimatizace 1,5 starý...hodně špatný prodej ).. doplnky, které jsem dostal ..sleva na .pojištění atd..tak mě to nakonec na úvěr vyšlo o 30tis laciněji než koupit za hotové,což jsem napřed chtěl udělat...a počítal jsem si to doma v klidu asi 5x...![]()
aifell píše:Já jsem na vás narazil náhodně a to když jsem okukoval černou mambu tuším Vlafiho na stránkách mojeauto.cz a tam v odkazecjh jsem našel odkaz na stránku kde se dá objednat ta jeho maska a také odkaz sem a za to jsem mooooc vděčný! jsem tu nováček a trávím tady dost času a koukám kolik je tu super lidiček, co vždy slušně porad! určitě se ukážu na srazu až objednám a koupím! Zatím ale mám problém jak to zafinancovat, abych byl přesný, mám 200 tisíc na ruce + ojetého trojkového golfa v 1.9 Tdi, kterého si dále nebudu moci dovolit a tak přemýšlím jak a co. jestli liesing nebo úvěr, jsem v tom ale utopenej a nevím si rady :-(
dr.krtek píše:no zkusit golfa prodat, ne? Nebo ho prodejci zkusit nabídnout protihodnotou. Když bude chtít prodat , tak poradí. ale zkusil bych to na více místech. Já to nezkusil a možná víc zaplatil:-)
aifell píše:
jj scháním právě prodejce, který vykupuje auta jako protihodnotou. nevíš o nějakém prodejci? Slyšel jsem že snad NH Car. A pak si tady nechám od vás poradit jestli lízačku nebo úvěr, já osobně vůbec nevím a raději si nechám porodit i tady, než od prodejce, který mě může houpat ... :-)
TWiDY píše:aifell píše:
jj scháním právě prodejce, který vykupuje auta jako protihodnotou. nevíš o nějakém prodejci? Slyšel jsem že snad NH Car. A pak si tady nechám od vás poradit jestli lízačku nebo úvěr, já osobně vůbec nevím a raději si nechám porodit i tady, než od prodejce, který mě může houpat ... :-)
Rád bych ti připomenul, jeden podstatný rozdíl mezi úvěrem a leasingem.
Při nákupu na leasing je auto po celou dobu leasingu v majetku leasingové společnosti, tj.třetí osoby, a ty jsi jen provozovatel vozidla. Velmi to koplikuje řešení například pojistných záležitostí. Zejména pozor na případy kdy by ti vozidlo bylo odcizeno nebo například bylo pro nějakou závadu dlouhodobě v reklamacích. Neměl bys auto, ale splátky bys musel stále platit. Zejména v případech kdy je auto z nějakého důvodu dlouhodobě nepojízdné to může být hodně nepříjemné. Jde také o to, že dovozce často chce jednat jen s majitelem vozidla při řešení reklamací a těm to tak trochu je jedno, protože svojí splátku dostávají tak jako tak od tebe. Problém je i s prodejem před koncem leasingu.
Pokud si vezmeš úvěr, bereš si ho jako fyzická osoba a auto je tvoje se vším všudy a jsi zapsán v techničáku jako majitel tudíž i řešení podobných problémů je snažší bez problémů se třetí osobou.
Obecně bych řekl, že výhodnější bude vzít si uvěr. Dnes se dá sehnat hodně nabídek na úvěr a z nich vybrat tu nejlepší. Některé banky nabízejí i možnost bez sankcí předčasně úvěr splatit a i to lze brát jako výhodu. Je možné snadno v budoucnosti půjčku refinancovat jinou půjčkou. Auto lze snadno a bez problémů prodat což v případě lesingu jde dost obtížně neb by někdo musel přebrat leasing a takový zájemnce se shání špatně. Další výhodou úvěru je, v případě že chceš ušetřit, možnost si auto havarijně nepojisit (pro leasing je pojistka podmínkou).
Shrnuto mě osobně úvěr přijde mnohem flexibilnější a praktičtější, auto je moje a mohu o něm libovolně rozhodovat.
Na druhou stranu může leasing vyjít někdy výhodněji, zejména proto, že spousta prodejců poskytuje dodatečné slevy a akce právě při prodeji na leasing. Je to reakce leasingovek na velkou konkurenci úvěrů, kterým lidé začeli dávat přednost.
Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé