Vrzání interiéru

Výbava, autopotahy, koberečky atd.

Příspěvekod Kosťa » 14.05.2008 13:36

Na přání "directora" Snika píši zde!!!
Upřesnit vrzání na palubovce je trochu problém. Mám takový pocit, že je to někde před spolujezdcem. Na středový panel to navypadá. Vždy, když to zaslechnu, tak se snažím podžet některou část středového panelu a NIC. Vrzání pokračuje. O víkendu chci také vyzkoušet co zde radil Ladislav. Vyndám z vozu absolutně vše i nářadí a dojezdové kolo a projedu se po silnici, kde to slyším nejvíce. Uvidíme, zda je to opravdu ta palubovka. V opačném případě budu postupovat podle Ladislava.......Vykašlu se na to!!!
Kosťa
Kosťa Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2007)
20000 km @ 7.0 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod vladislav » 14.05.2008 13:42

@Kosta

Ted jsem jezdil dva dny s tímhle krasavcem je to nahradní vozidlo našeho servisu....vrzalo to jako šílený někde okolo volantu....ted si zase užívám klidu v mém autě.... :-D
Obrázek
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Kosťa » 14.05.2008 14:10

@ vladislav
Zrovna jsem se vrátil z tvého deníčku auta a říkal jsem si, jaké to asi bylo v tom krasavci a ty jsi mi předběhl.
Ale mám jiný problém, minulý týden jsem měnil kola a mám hrozně orezlé celé brzdiče. Myslíš, jak jsem u tebe četl, že je mohu šetečkem natřít bez demontáže, jen při sundaném kole, nějak si netroufám rozdělávat brzdy!!
A ještě jeden zážitek
Pánové POZOR!!!!
Při převažování letních gum, které mám na hliníku typu "C" se povedl člověku, ke kterému jezdím na přehazování kol docela parádní kousek!!!
Odřel tou připevňovací cetrální maticí (je to umělá hmota!!!!) na vyvažovačce všechny loukotě na dvo kolech!!! Nechtěli jsme tomu uvěřit, že je ten lak na těch discích tak měkký. Pánové a dámy JE!!! Tak pozor na to!!! NÁPRAVA PŘI VYVAŽOVÁNÍ KOL TYPU C. Stačí na inkriminovaní místa styku přítlačné matky nalepit na disk samolepící papírky a ty jsou schopné odření zabránit. Ta dvě odřená kola jsme opravili opravným stříbrným lakem. Není to moc vidět, musím to ještě přetřít spec. modelářským lesklým lakem a bude to myslím OK.
Tak ještě jednou POZOR NA VYVAŹOVAĆKY!!
Kosťa Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2007)
20000 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod vladislav » 14.05.2008 14:29

@Kosta

No to auto mi připadalo jako jen takové pozlátko..vrzalo to tam uvnitř až hrůza...o to více si ted vážím svého auta....Mé auto je i po všech stránkách lepší....jo k náhradnímu autu se nikdo nechová v rukavičkách..

Jinak tady máš více o natirání brzd barvou.. http://old.kia-club.org/viewtopic.php?t=123&postdays=0&postorder=asc&start=285 někdo rozebírá celé brzdy ,ale štetečkem to jde bez problémů i bez rozebírání...ale dotazy na natírání směruj tam at tu v tom nemáme guláš...Díky.. ;) ;)
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Kosťa » 14.05.2008 14:31

OK
Kosťa Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2007)
20000 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod bob17 » 14.05.2008 14:48

Pokud jde o drnčení a rezonování v interiéru, tak tam už jsem pokročil. Já to slyšel pořád někde okolo středového panelu, spolujezdkyni se zdálo, jako by to šlo odněkud dál, jako od čelního skla. Mačkal jsem kde co, až jsem zjistil, že drnčí vnitřní zpětné zrcátko. Dělává to nejčastěji cca při 2300 otáčkách (diesel) nebo na dlažebních kostkách. Stačí ho chytit rukou zezadu za plastové pouzdro a jemně přitáhnout k sobě. Většinou to pak i na nějakou dobu přestane.

Problém s lokalizací zdroje drnčení zřejmě spočívá v tom, že se to odráží od čelního skla a je to tak slyšet odevšad.
bob17 Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
21000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 14.05.2008 17:58

Aj ja sa pochvalim. Mne to vrzga niekde na palubovke pri pravom slpiku celneho skla. Okrem toho mi obcas klikoce pas, resp ten patent na uchytavanie pracky. Zaujimave je, ze to vrzganie sa objavuje a mizne - tusim podla pocasia. Ten zvuk sa podoba treniu dvoch plastov o seba.
Zachvilu idem na prvu garancku tak sa snad chlapci v servise niecim blisnu :roll:
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod max » 15.05.2008 21:03

Ohledně náhradních vozidel: Osobně si myslím, že tyto auta dostávají pěkně zabrat. jak se říká, není to moje, tak co se budu ohlížet nad nějkou opatrností a slušným zacházením. proto jejich kvalita trpí. jasně: ten kdo má rád auta se bude chovat k půjčenému autu jako ke svému, ale osobně si myslím že je dost lidí co to neřeší.
MAX
max Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod snike » 15.05.2008 21:30

MAX píše:Ohledně náhradních vozidel: Osobně si myslím, že tyto auta dostávají pěkně zabrat. jak se říká, není to moje, tak co se budu ohlížet nad nějkou opatrností a slušným zacházením. proto jejich kvalita trpí. jasně: ten kdo má rád auta se bude chovat k půjčenému autu jako ke svému, ale osobně si myslím že je dost lidí co to neřeší.

To mohu plně potvrdit z vlastní zkušenosti s Kiou Rio http://old.kia-club.org/viewtopic.php?p=14811#14811
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod fuet1 » 16.05.2008 10:36

Kosťo, ten člověk který ti ty kola vyvažoval, asi neví že hliníkové disky se upevňujou k vyvažovačce jinak než plechové, právě pro nebezpečí odření čelní plochy. Plecháč se nasadí na kužel a přitlačí se přes čelní plochu tím plastem na matici . Hliníkáč se upevňuje opačně, první se dá kolo na šroub (hřídel) vyvažovačky, potom se dá kužel směrem ke kolu a přes tento kužel se kolo dotáhne maticí bez plastu. Nemůže se nikdy nic podřít. :no:
fuet1 Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod Kosťa » 16.05.2008 12:37

Tak to tedy určitě nevěděl a já tak ne!!!!
Kosťa Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2007)
20000 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod thunder » 11.06.2008 15:48

no mne sa stalo ze uz 3krat sa mi otvorila skrinka pred spolujazdcom a to som nesiel ani po tankodrome...a ma to dost prekvapilo teda!!
thunder Muž
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
21000 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod ferino » 11.06.2008 16:37

Arasid píše:Aj ja sa pochvalim. Mne to vrzga niekde na palubovke pri pravom slpiku celneho skla. Okrem toho mi obcas klikoce pas, resp ten patent na uchytavanie pracky. Zaujimave je, ze to vrzganie sa objavuje a mizne - tusim podla pocasia. Ten zvuk sa podoba treniu dvoch plastov o seba.
Zachvilu idem na prvu garancku tak sa snad chlapci v servise niecim blisnu :roll:

My sme to uz odhalili asi. Je to naozaj od A-stlpika pred spolujazdcom a je to ta "polgulicka" myslim ze je to snimac teploty (ak je to nieco ine opravte ma) :oops:? Ked to polovicka pridrzala "klepotani prestalo". Pustila tak zacalo zase. Potom sa s tym mierne "vyburila od zlosti" ze nove auto nema co drncotat :evil: a zatial je to OK.
Ked som to spominal v servise, tvrdili ze to moze byt, lebo su to tam drzia len nejake cvoky z ktorych moze jedne vyskocit.

Ale ci je to naozaj to, za to nerucim. ;-)
To Be Not Faster Than Your Angel Can Fly...
ferino Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage IV (2018)
129000 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod mikk27 » 11.06.2008 21:30

mě tam taky něco ťuká před spolujezdcem :evil: už jsem objednaný v servisu
auto za půl mega měsíc staré nebude vrzat kdyby měli přijet korejci osobně!!!!!!!!!!!!!!! :evil:
mikk
mikk twenty-seven®
mikk27 Muž
Uživatel fóra

Kia Sportage III (2013)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod bob17 » 12.06.2008 11:41

Tak jsem se konečně dostal do servisu s drnčícím zrcátkem. Prý jsem s takovou závadou první a bez váhání mi zrcátko na počkání vyměnili. Tak snad už bude v autě klídek :)
bob17 Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
21000 km @ 5.9 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Interiér