Myčky, mytí v zimě, atd.

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Příspěvekod vladislav » 13.02.2008 23:13

Ani já ho zatím mezi kartáče nepustil..taky jenom wapkou s teplou vodou ... :rain: :rain:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Návštěvník » 19.02.2008 14:12

Dneska jsem opět zajel na ruční mytí na myčku, a po rozhovoru s majitelem / je to známí / jsem dostal dobrou zprávu.
Od dubna budou na myčce v Lounech u Lostru - louňáci a z okolí budou vědět kde to je, vyměněny silonové kartáče za Flanelové lamely, myslím si že je to potěšující zpráva.
Obrázek
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Martin » 19.02.2008 17:44

Tak tenhle typ kartáčů mi jednou utrhl zpětné zrcátko.

Ještě něco málo k textilním kartáčům:

Něco bližšího k textilním kartáčům: Německý trh nastartoval novou éru v materiálu kartáčů v myčkách. Použití textilních kartáčů se pro německé provozovatele mycích linek stalo základním prvkem komunikace. Kdo nemyje v Německu textilem, nechová se k laku vozidel svých zákazníků dostatečně šetrně. A Němci si na lesk karoserie svého vozu potrpí! Textil se šíří postupně do celé Evropy.

Myčky s textilními kartáči v Čechách by se ale daly spočítat na prstech jedné ruky. Použití textilních kartáčů v Česku má několik háčků. Nicméně jen zdůraznění šetrnosti k mytí a trvanlivosti skrývá určitá úskalí. Bude-li se mýt vozidlo, které pravidelně zajíždí do myčky, nebudou žádné problémy. Budou-li do myčky s textilními kartáči zajíždět vozidla se zaschlými nánosy špíny, která jsou myta jen občas, je situace jiná. Pak musí být mycí linka vybavena sofistikovaným vysokotlakým předmytím, aby ta nejhrubší špína z auta zmizela. Náročnost vybavení mycí linky je pak vyšší nebo je potřeba pracovník, který ručně provede předmytí. Pokud nejsou strženy tlakovou vodou v procesu předmytí, jsou pak plochými šlahouny textilního kartáče smýkány po povrchu karoserie. A jsme u jádra problému: V České republice je v průměru jedno auto v mycích linkách umyto 10x méně častěji než v Německu, Holandsku, Švýcarsku. Polovina českého autoparku nejezdí do myčky nikdy, zbytek 6x až 12x za rok. Statistika se ale poměrně rychle mění a rozdíl se zmenšuje.
Martin Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Karel Chaloupka » 27.05.2008 21:39

Já si koupím VAPku na ruční mytí, ale stejně minimálně jedou za rok (po zimě) zajedu na myčku na pořádné umytí podvozku.
Karel Chaloupka Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod bob17 » 09.06.2008 09:41

Dneska jsem bral naftu v Shell na Barrandově a ptal jsem se i na myčku. Prý před rokem dostali novou, nemá silonové kartáče ale takové ty měkčí proužky, paní tomu říkala "mytí pěnou". Má označení Relax, už jsem takových viděl víc. Mají dva programy s voskováním, Ocean a Platinum. Program Platinum je údajně nějaký konzervační - vmasírovává vosk do laku, což nevím, jestli je dobré pro nový lak.
Máte někdo přímo s myčkami Shell Relax nějaké zkušenosti? Sniku, není to to samé jako na Průmyslové? Já tam tenkrát nakonec nejel, pořád mám s měsíc starým lakem strach.
bob17 Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
21000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod snike » 09.06.2008 09:48

bob17 píše:Dneska jsem bral naftu v Shell na Barrandově a ptal jsem se i na myčku. Prý před rokem dostali novou, nemá silonové kartáče ale takové ty měkčí proužky, paní tomu říkala "mytí pěnou". Má označení Relax, už jsem takových viděl víc. Mají dva programy s voskováním, Ocean a Platinum. Program Platinum je údajně nějaký konzervační - vmasírovává vosk do laku, což nevím, jestli je dobré pro nový lak.
Máte někdo přímo s myčkami Shell Relax nějaké zkušenosti? Sniku, není to to samé jako na Průmyslové? Já tam tenkrát nakonec nejel, pořád mám s měsíc starým lakem strach.

Jo bude to stejné ;-) Já využívám mycího programu Ocean a jednou před srazem na Moravě jsem zkusil i Platinum :yes: :yes: :yes:
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod mbiron » 09.06.2008 10:27

ja teda s Myckou od Shell nemam zrovna dobre zkusenosti i kdyz ma ty nove jakoby molitanove kartace.Jsou mista ktere vubec neumyje jako pod zadnim steracem na okne,vrchni cast zadni SPZ a kolem zrcatek.Preferuju v kazde rade rucni myti tlakovou vodou.
mbiron Muž
KIA Family

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod autas » 12.06.2008 19:00

Také jsem si myslel, že tlakové mytí "wapkou" je nejšetrnější mytí. (mám ceeda-teprve dva měsíce) Myl jsem tedy ve wapce na benzince a na předním nárazníku jsem se soustředil zejména na rozpláclé mouchy. Ale ouvej, při mytí mi najednou v místě, které vypadalo, jako "moucha" odešla vrchní část lesklého, průhledného laku (velikosti dlaně). Lak buď ještě nebyl správně vyzrálý nebo to byla výrobní vada. Každopádně jsem váhal, jestli se oběsit hned nebo později :no: . Zajel jse pak do servisu(Realcentrum v Ústí), kde jsem auto kupoval a pak mi to po konzultaci v Praze bylo přiznáno, jako záruční vada. Oddechl jsem si a 25.5. jedu na opravu laku :no: .
autas Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd (2008)
16100 km @ 6.9 l/100km

Příspěvekod gazpetr » 12.06.2008 21:23

Podle mě, není nad ruční mytí. Pořádně opláchnout, potom houba a šampon, pořádně opláchnout a utřít dosucha. Je to trochu časově náročnější, ale mnohem šetrnější.
S myčkami mám špatné zkušenosti, hlavně na metalíze jsou po nějaké době vidět jemné škrábanečky. Takže s novým autem do myčky ani náhodou :kia:
gazpetr Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod masaj » 15.06.2008 20:47

Kdo mate jakou wapku a jak jste spokojeni . :shock:
masaj Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd II (2013)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod MP1 » 16.06.2008 08:44

Ja mám najlacnejšiu Karcher za 2200 Sk. Chyba je, že má v základe len 3m dlhu tlakovú hadicu. Nedávno som si v Mountfilde dokúpil ešte 7,5 m tlakovú predlžovačku za 1000 Sk. A teraz už môžem vpohode umývať auto a nemusím nosiť a stále prekladať wapku.
Ja ju používam na oplachovanie a rýchle umytie doma. Má len 100 bar.
Ak potrebujem, poriadne niečo vystriekať, mám u otca ešte jednu silnú wapku.

Malá wapka doma stačí, aspoň nepoškodí veľmi lak. Ale 3m hadica je na nervy. Oplatí sa kúpiť predlžovaciu tlakovú hadicu. Tá v Mountfilde má kompatibilné spojky.

Sa nám stalo, že kolega si umýval starú škodovku so 140 barovou wapkou a zliezla dole farba.
ED 1.6 CVVT automat / JD SW 1.6 GDI automat / JD FL 1.4 CVVT / CD 1.4 T-GDi/ Proceed 1.4 T-GDi / XCeed 1.5 T-GDi Gold / Xceed 1.5 T-GDi GT-Line a Proceed GT
MP1 Muž
Fanda vozů Kia

Kia XCeed (2023)
18000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Berka » 16.06.2008 10:13

Auto myji pouze ručně a za těch 5 měsíců co je doma bylo umyto asi 6x a navoskováno 3x. Umytí auta bez voskování mi zabere tak 1h s voskováním to dělám asi 2h. Když už to mám umyté tak je mi líto to rovnou nenavoskovat. Dříve jsem používal vosk ve spreji od Mafry protože nezanechával bílé skvrny na černých plastech a teď jsem poprvé použil vosk od Turtle Wax z řady Platinum series. Nějaký výrazný rozdíl jsem nepoznal. Chtěl jsem původně vyzkoušet novou řadu Extreme Nano-tech, ale ta obsahuje jemná abrasiva tak od té raději dál. Myslím že ta se hodí na laky které mají alespoň 3-4 roky a vykazují už nějaké poškození.
Co se týká Wapky tak jsem měl dříve doma obyčejnou asi za 80 eur a běhala několik let bez závady. Měla pracovní tlak 80bar a maximální 120bar. Teď používám většinou jen hadici s pistolí a nebo v práci máme myčku s profi wapkou. Tam je ten tlak mnohem, ale mnohem vyšší a hlavně má i horkou vodu.
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod autas » 22.06.2008 09:33

V práci máme také profi wapky, a to si vůbec nedovedu představit co by udělala s mým ceedem. To by ho asi úplně vysvlékla z "lesku". Tedy po zkušenosti, co zmákla wapka u pumpy. :-|
Obrázek
autas Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd (2008)
16100 km @ 6.9 l/100km

Příspěvekod mbiron » 22.06.2008 09:57

Tak to cumim,ja to meju v praci normalne vapkou a zadne problemy s tim nemam.Teda jsem si zatim nevsiml.To je na reklamaci.
mbiron Muž
KIA Family

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod deu » 22.06.2008 14:22

Odvážil jsem se s týden starým autem na wapku(Agip na Chodově-Praze 4),potřeboval jsem auto vyleštit na svatbu.
Nic se mi neslouplo,auto se blýskalo jak připřevzetí :smile:
[fullalbumimg:k32vvq26]2487[/fullalbumimg:k32vvq26]
deu Muž
Uživatel fóra

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion