Volba pojištovny??

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Příspěvekod vladislav » 11.11.2007 11:58

Anonym píše:Každý má svůj názor ,ale Uniqu nebrat.Znám dost lidí co od ní odešli a neradi na ní vzpomínají.Když ptáčka lapají dobře mu zpívají.Ju nabídka od nich je hezká ale když pak člověk potřebuje od nich peníze ani náhodou.Přiklad.můj kolega havaroval a do dneška mu nezaplatili ani haléř za lak.Když tam jede ani vrátný ho tam nepustí a nikdo sním nemluví.Ty názory má samozřejme každý jiné ale osobně znám dost lidí co od této společnosti odešli jinam a jsou spokojení.Raději si vybrat takovou která tu je už dlouho a má kvalitní služby.Ono je hezké že dává slevu ale až člověk bude potřebovat peníze tak teprve se pozná jaká je.

Nevím já jí má.Platím pojištění 12 tis.ročně.Dostal jsem tu říjnovou slevu jak psal Snike..U 307 jsem měl Českou..platil jsem 18 tis ročně i 5 letým bonusem...Bourat nehodlám,žádné auto mi ukradené ještě nebylo....Takže počítám tři roky a zruším ji...Takže ušetřím 18 tis za tři roky...A na Českou mám jen ty nejhorší zkušenosti,podfoukla mě snad ve všem i ve spoření,kdy mi nedala bonus..protože prý nebyla v zisku.. :D :D Je to jen můj názor... :wink: :wink:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod hansk » 11.11.2007 12:21

Ach jo,
já už to tady psal x-krát : každému vyhovuje něco jiného. Někdo má známé tam, jiný zase jinde...Někomu přišlo plnění hned, jiný si počkal.Někdo potřebuje asistenční služby v povinné ručení, ale holt si za to připlatí....Někomu vyhovuje naprosto nejlevnější PR, ale to je třeba úplně holý. Ale to, že je dobré si havarijku nechat po roce, dvou přepracovat, jsem už tady taky zdůrazňoval. Pojišťovny vesměs neplní na částku nového vozu, tak je tedy NAPROSTO zbytečné platit pojistku jako na nové. Argumentaci (když se něco stane), že já platím pojistné v plné výši, tak mi ho pojišťovno uhraď, vám neuznají a odkážou vás na všeob poj. podmínky(to je ta hromada papírů popsaná blechama, které nikdo nikdy předem nečte). Takže lidičky, mějte rozum, vybírejte zodpovědně, a hlavně na havarijkách pozor ! Nechte si je po těch cca dvou letech předělat na aktuální cenu vašeho mazlíka :scooter: Jinak sypete do chřtánu pojišťovnám penízky naprosto zbytečně.
Jezděte bez nehod a opatrně. Čau....
hansk Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Návštěvník » 11.11.2007 12:33

Ju General.Pokud kupuješ auto na úvěr,lesing,tak dneska ti hned šoupnou Uniqu.Na Kiu ceed 1,6 je havarijní pojistka cca 10000Kč,Jenže lidi to neznají a tak je jim řečeno že má super ceny a apod.Jenže ona za stejnou cenu je právě i Generali,která je už na trhu dlouho a pak ještě Alins.Ale jak se říká každý má svoje zkušenosti.Např.u Genereli vím že k zákonné pojistce pokud si chceš připlatit čelní sklo, tak za rok na ceeda je to 1700 Kč a máš v tom všechny okna i boční.U Alins je to za připojištění okna cca 1400Kč.Dále myslím je sleva na havarijní a to 2% když máš označeny okna a 5%když máš uzamykatelnou zpátečku.Prostě i když kupuji na úvěr je lepší nechat si to zpočítat jak a co má která pojišťovna.A pak si to trochu ověřit okolo,známý atd.Jinak já mám zakonnou u Český a připojištění čelního okna 500Kč.Zatím se mi to vyplatilo jelikož na čelní okna mam smůlu A u Kie je drahý takže doporučuji připojistit.Havarijní stále ještě rozmýšlím ale asi Generali nebo Alins.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 11.11.2007 12:39

Ju Hansk má pravdu a už to tady psal .Ale me napadá jedna věc,o které tu píše.Po dvou letech přepsat smlouvu!Jenže pokud to vezmu takhle- koupím starší auto z bazaru a taky na splátky.Úvěr tam bude větší a havarijní taky jelikož je to starší auto.A ted me napadá toto,zaplatím havarijní u nového, za dva roky to nechám prepocítat a bude mi receno, ze auto je už starší a havarijní po me budou chtít zaplatit větší.A kde je pravda ted!
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod milost » 11.11.2007 12:40

Co se týče výběru pojišťovny, tady je každá rada drahá. Nelze počítat u žádné pojišťovny, že by pro vás chtěla něco udělat. Cíl je všude stejný a to co nejvíce vydělat. Já jsem u KOOPERATIVY už dlouho a zatím jsem nepožadoval žádné pojistné plnění. Při této záležitosti se teprve ukáže je-li pojišťovna dobrá nebo ne. Mám havarijní, povinné, osoby, přední sklo 5% spoluúčast a jsem asi na 12 000 s maximálními bonusy. Čtěte i jiná fóra ohledně chování pojišťoven v případě pojistného plnění.
milost Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW II (2017)
3000 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod hansk » 11.11.2007 12:40

Anonym píše:Ju General.Pokud kupuješ auto na úvěr,lesing,tak dneska ti hned šoupnou Uniqu.Na Kiu ceed 1,6 je havarijní pojistka cca 10000Kč,Jenže lidi to neznají a tak je jim řečeno že má super ceny a apod.Jenže ona za stejnou cenu je právě i Generali,která je už na trhu dlouho a pak ještě Alins.Ale jak se říká každý má svoje zkušenosti.Např.u Genereli vím že k zákonné pojistce pokud si chceš připlatit čelní sklo, tak za rok na ceeda je to 1700 Kč a máš v tom všechny okna i boční.U Alins je to za připojištění okna cca 1400Kč.Dále myslím je sleva na havarijní a to 2% když máš označeny okna a 5%když máš uzamykatelnou zpátečku.Prostě i když kupuji na úvěr je lepší nechat si to zpočítat jak a co má která pojišťovna.A pak si to trochu ověřit okolo,známý atd.Jinak já mám zakonnou u Český a připojištění čelního okna 500Kč.Zatím se mi to vyplatilo jelikož na čelní okna mam smůlu A u Kie je drahý takže doporučuji připojistit.Havarijní stále ještě rozmýšlím ale asi Generali nebo Alins.

Allianz je dobrá volba na havarijku.... Není sice jedna z nejlevnějších, ale má naprosto nejlepší "servis pro zákazníky".....
hansk Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod hansk » 11.11.2007 12:42

Anonym píše:Ju Hansk má pravdu a už to tady psal .Ale me napadá jedna věc,o které tu píše.Po dvou letech přepsat smlouvu!Jenže pokud to vezmu takhle- koupím starší auto z bazaru a taky na splátky.Úvěr tam bude větší a havarijní taky jelikož je to starší auto.A ted me napadá toto,zaplatím havarijní u nového, za dva roky to nechám prepocítat a bude mi receno, ze auto je už starší a havarijní po me budou chtít zaplatit větší.A kde je pravda ted!

Tu smlouvu není potřeba rušit - řeší se to pouze dodatkem ke smlouvě, takže o nic nepřijdeš , neboj.
hansk Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod snike » 11.11.2007 13:41

Volba pojišťovny je stejná jako třeba volba auta. Někdo má špatné osobní zkušenosti s nějakou pojišťovnou, stejně tak jako s konkrétní značkou auta. A vybírat pojišťovnu jen kvůli tomu, že tady funguje nejdéle, dle mne není to nejlepší řešení. My také jsme přece dali důvěru Kie Cee´d, novému modelu s nízkou cenou proti konkurenci ;-) A to že Uniqa udělala dohodu s koncernem Hyundai/Kia a na některé modely nabízí výhodnější pojištění, je dle mně věc dobrá, která jistě trochu pomůže prodejnosti konkrétního auta. Mé osobní špatné zkušenosti mám s naší jedničkou ČP. Pak jsem přešel ke Kooperativě, kde nic negativního nebylo, také díky tomu, že jsem za 5 let neměl jedinou pojistnou událost ;-) Teď jsem u Uniqy a strach z toho rozhodně nemám.
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 10.777 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
10777 km @ 0 l/100km

Příspěvekod vladislav » 11.11.2007 13:53

snike píše:Volba pojišťovny je stejná jako třeba volba auta. Někdo má špatné osobní zkušenosti s nějakou pojišťovnou, stejně tak jako s konkrétní značkou auta. A vybírat pojišťovnu jen kvůli tomu, že tady funguje nejdéle, dle mne není to nejlepší řešení. My také jsme přece dali důvěru Kie Cee´d, novému modelu s nízkou cenou proti konkurenci ;-) A to že Uniqa udělala dohodu s koncernem Hyundai/Kia a na některé modely nabízí výhodnější pojištění, je dle mně věc dobrá, která jistě trochu pomůže prodejnosti konkrétního auta. Mé osobní špatné zkušenosti mám s naší jedničkou ČP. Pak jsem přešel ke Kooperativě, kde nic negativního nebylo, také díky tomu, že jsem za 5 let neměl jedinou pojistnou událost ;-) Teď jsem u Uniqy a strach z toho rozhodně nemám.

Tak v tom má Snike naprostou pravdu...Já například s Generali jsem měl také obrovské problémy...Ale jak tu bylo již řečeno je to o tom na koho člověk natrefí....P.S. Například Uniga má v Rakousku pověst velmi dobré pojištovny...ale to je asi pořád tím ,že u nás je pořád pomalu vše dovolené..tak se tu tak chovají...např..účtování práce při garančnich prohlídkách..atd :whistling: :whistling:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod nocnik511 » 11.11.2007 14:01

...jjo...už jsem to tu nastínil...je to v ČR spíš o lidech v pojišťovnách a jejich přístupu :x ...než obecně o konkrétní pojišťovně :no:
:kia: picanto 1.1 CRDi VGT LX+
Najeto 99.600 km
nocnik511 Muž
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2)

Kia Picanto (2007)
115000 km @ 4.1 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 11.11.2007 14:31

Jasně,prostě každý má jiné zkušenosti a je na každým co si vybere.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 08.01.2008 10:38

už léta mám povinný u allianzu a tak tam bude i havarijka, cena je velmi slušná.. pro představu o výši pojistky - hp spočítali na cca 10k (s 20% spoluúčastí, kterou chci pojistit u eurogapu, s defend-lockem a pískováním skel), což na nový auto střední třídy není vůbec špatný. povinný bude cca 8k při víc než 3-letý pojistce (předtím jsem měl auto v leasingu u čp, ale to jsem ani nepřeváděl, možná bych na tom byl ještě líp :)
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 22.01.2008 19:16

No já mám Českou pojišťovnu a jsem u ní asi 30let ,tak už mám
bonusy naplno a platím cca polovinu
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod micronimus » 22.01.2008 20:52

těžko radit , ale spíše něž cenu za pojištění hledejte reference na plnění, dobu , ochotu, administrativu.Raději si připlatím ale vím že se nebudou cukat při výplatě. Podle zkušeností je na plnění a vyplacení pojistky nejhorší ČP.
Cee´d SW 1,6 CVVT 95kW EX+
najeto: 75000 km
micronimus Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
62000 km @ 8.5 l/100km

Příspěvekod Dobesch » 25.01.2008 11:26

Osobne jsem u Kooperativy --- Povinny+Havarijko s 5% spoluucasti za rocni pojistny cca 13k coz u auta za 400k celkem jde -- inu relativne vyhodna nabidka ze znamosti (jinak je to rocni pojistny na urovni 28k --a ze by se ty castky nejak extremne lisily bych nerekl--teda vyjma nejakejch tech podezrelejch pojistoven co pak beztak neplnej).

Osobne uz nikdy nechci mit co do cineni s Ceskou pojistovnou - dlouho sem proti ni nic nemel az do chvile kdy se vyrazovalo auto z provozu k 1.10. onoho roku, kdy bylo naposledy "povinny pojisteni u CP") --- cca v breznu nasledujiciho roku sem sel CP pozadat o vraceni "adekvatni castky od toho rijna" ----- naprosto s klidem nam na prepazce bylo sdeleno ze to bylo "povinny MONOPOLNI pojisteni a to ze CP neresi --- na otazku kdo to resi nam bylo sdeleno ze prece CP ale ne jejcih CP ale monopolni CP a ta uz neexistuje a oni ze sice jsou "pravni nastupci", ale tohle proste ONI nevyplacia a tecka......... no 2 hodinach hadek s prepazkarema sem se prohadal k pani vedouci a vnutil se k ni do kancelare --vysledek znel -Ale samozrejme to neni problem ukazte ja si to ofotim a za 20 dni vam prijdou penize..... takze organizace kde se z Vas snazej udelat hned blbce a odpalkovat vas mi opravdu zrovna solidni neprijde (nasledne jsem se od jedne exzamestatnakyne dozvedel, ze prepazkari skutecne meli zhora prikazy ze na tyhle pozustatky "monopolu" maj tvrdit ze to nevyplacej a netyka se jich to
Dobesch Muž
Uživatel fóra

Kia Cerato (2005)
41000 km @ 5.5 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion