Bouchání podvozku

Trápí Vás něco na voze?

Příspěvekod Tony » 02.05.2008 10:25

Blackdeath.P píše:no já si zatím myslím že to bouchání co slyším je prostě kolama kdyby se to nějak zhoršilo tak to pak budu řešit ale zatím nevidím důvod

kolama to není. mám dvě sady rozdílných kol a dělá to furt. není to sice nic hrozného ale na těch příčných nedovnostech (zvlášť když jich je pár za sebou - na naších cestách věru častá záležitost) tak to dokáže auto trochu rozhodit
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Aifell » 02.05.2008 14:03

@ Tony: Naprostý souhlas, s autem to zamává a i zvukový dojem je docela znát ... A tak volume mít pořád vpravo není nikdy na škodu :-)
Aifell Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd SW (2008)
80000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod forrester » 05.05.2008 18:48

hosi,co sa tyka toho buchania, podvozku dajte si skontrolovat stabilizatory,mne to tiez buchalo a po vymene gum na nich je vsetko OK
http://old.kia-club.org/viewtopic.php?p=27242#27242
Ceed EX CRDi predane
CEED crdi 2014
forrester Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod Aifell » 05.05.2008 19:15

forrester píše:hosi,co sa tyka toho buchania, podvozku dajte si skontrolovat stabilizatory,mne to tiez buchalo a po vymene gum na nich je vsetko OK

A kolik máš nalítáno?? Myslíš že to má cenu kontrolovat když mám mazlíka ani né měsíc?? A najeto 1500 Km ...
Aifell Muž
Fanda vozů Kia

3. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd SW (2008)
80000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod forrester » 05.05.2008 19:48

najazdene mam cez 12tisic,ale na tom nezalezi,,mechanik mi povedal,ze to bola vada materialu,a ze doteraz predali mnozstvo vozidiel kia a ja som jediny co ma zatial nejake problemy :D tak si namne cvicia nejake tie servisacke úkony :D :D
Ceed EX CRDi predane
CEED crdi 2014
forrester Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod ladlen » 05.05.2008 20:53

[quote="forrester"]hosi,co sa tyka toho buchania, podvozku dajte si skontrolovat stabilizatory,mne to tiez buchalo a po vymene gum na nich je vsetko OK

Tak ty máš asi nielen tú istú poruchu, ale dokonca aj farbu, motor a výbavu. Dúfam, že aj to búchanie bude mať rovnakú príčinu, lebo už ma to pomaly, ale isto rozčuľuje, ísť po starej dlažbe mi zvukovo pripomína niekdajší trabant.
ladlen Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage III (2013)
167000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod MartinP » 05.05.2008 21:07

Zkuste ty stabilizátory, já jsem s podvozkem u ceedu SW spokojen. :D
MartinP Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
193000 km @ 5.5 l/100km

Příspěvekod Tony » 07.05.2008 22:26

@forrester

stabilizátory kde? na zadku? jdu v pátek do servisu tak jim dám vědět.
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod ladlen » 19.05.2008 15:31

Tak dnes som bol na prehliadke po 40 tis.km v Novom Topcare Dolný Kubín, mladý technik mi pri skúške hneď povedal, že to búchanie na podvozku budú tyčky stabilizátora, naozaj, vymenili jednu na ľavej strane vpredu a búchanie je preč. Len dúfam, že aj pravá strana sa nezačne o chvíľu ozývať.
ladlen Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage III (2013)
167000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod mihla » 19.05.2008 20:02

Není to žádný převratný poznatek a nevyřeší problém se stabilizátory,

ale pří přezutí na letní 16" elektrony jsem byl dost rozčarovaný z hlučnosti podvozku. :oops:
Nechal jsem přefoukat kola plynem a na stejné trase se auto podstatně zklidnilo a jsem spokojený. :drool:

Pneu jsou měkčí , nemění tlak při změně teploty a tím se sníží namáhání podvozku.

.
mihla Neuvedeno
Uživatel fóra

Organizátor srazu (1)

Příspěvekod Návštěvník » 29.05.2008 14:08

Také mi trochu vadí kovově znějící bouchání (od začátku, nyní 1200km), ale v mém případě pouze od levého předního kola (lité 16"). Projevuje se hlavně při příčných nerovnostech - prasklinách v asfaltu a to i při jízdě rovně s tím, že pokud jemně brzdím, tak bouchání úplně přestane. Trochu mi to připomíná bouchání brzdové destičky o kotouč které jsem kdysi řešil u feldy - byla ruplá taková malá pružinka na destičce která jí v klidové poloze vymezuje. V úterý jedu do servisu na výměnu předního skla, tak se optám, ten stabilizátor je v podezření na 2.místě.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Hurdis » 31.05.2008 16:22

Výrazné bouchání přední nápravy mě trápí asi od najetých 25tkm. Stabilizátor jsem zkoušel pajsrem na dvousloupáku bez výsledku. Dneska mám s autem najeto 33tkm a vzhledem k tomu, že nebyl čas na jakákoliv řešení či reklamace, nechám diagnozu na servisu při II. garančce. Ať se hoši snaží v rámci reklamace, kterou si nenechám spolu s dalšími drobnostmi ujít.
Kia Cee´d CRDi - 82 000 km
Š Octavia II TDi
Š Rapid 136 (2 ks)
a další..
Hurdis Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod ladlen » 01.06.2008 00:35

Tak v Tvojom prípade by som išiel už teraz, veď 7 tis.km jazdiť v búchajúcom aute, to je tragédia. Ja som to nedávno absolvoval a tiché chody auta mi teraz krásne znejú i vyhovujú.
Včera 2.7.2008 som bol meniť aj druhú tyčku stabilizátora, lebo obidve naraz mi vymeniť "nemohli",že vraj druhá bola ešte dobrá. Po 1500 km odišla aj druhá, a predstavte si, vymenili mi obidve, aj tú pred mesiacom vymenenú. A tak Kia ušetrila, som zvedavý, čo povedia, keď na to o týždeň prídu.
ladlen Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage III (2013)
167000 km @ 0 l/100km

Bouchání zadní nápravy po 30 000km?

Příspěvekod Mark77 » 17.10.2009 17:24

Tak mám najeto 30 000km auto ježděné po špatných silnicích i po praze nějako mlátí zadní náprava. Co tam může být špatné?? Jsou tam nějaké stabilizační tyčky?? Předek je v pohodě, ale auto jsem koupil s naježděnými 27 000 km.
Než se objednám do servisu lze to uplatnit na záruku??
Kia Ceed SW 1,5 T-GDI - automat, 2023
Kia Ceed SW 1,6 Crdi - manuál , 2008, najeto 199 tis - prodáno
Mark77 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Ceed SW III (2023)
8221 km @ 6.5 l/100km

Re: Bouchání zadní nápravy po 30 000km?

Příspěvekod titanus » 17.10.2009 18:30

ak predchadzajuci majitel dodrzal vsetky podmienky zaruky - servisy - tak jednoznacne tereba ist cez zaruku, zaruka je na auto nie na majieta :D , viem ze Ceed mal casto problemy zo stabilizacnymi tycmi ale co viem tak hlavne v predu...inak u ceedkov je povodov klepania zo zadu viac, veci v priehradkach, veci pre rezerve, zamok piatych dveri a niekto spominal nieco aj s vyfukom... skus sa pozriet tu http://old.kia-club.org/viewtopic.php?t ... ht=klepani

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Závady