Únik chlad. kapaliny v záběhu,je to normální?

Motor, spojka, převodovka a vše kolem.

Příspěvekod thunder » 26.11.2008 23:49

@matysekul

v pohode..namas za zaco ospravedlnovat....rano uvidiim a svacnem tam ten fridex alebo destilku ..uvidiim 8-)
thunder Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
21000 km @ 7.2 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod AllInOne » 27.11.2008 00:26

matysekul píše:Tak to ti závidím.Já bych tam nejel,páč mám v autě kompresor a pracovní rukavice a hlavně jezdit x km do servisu,když zrovna nemám moc času......Jo a nebojím se trochu ušpinit.
Já to nikomu neberu,pokud má pocit,že něco není v pořádku,budiž.Ale já se rozhodně nevyžívám v ježdění po servisech.

EDIT: Omlouvám se Thunderovi za reakci,jsem dnes nějaký napružený :(

Ber to, co jsem napsal samozřejmě s rezervou, v tomto si dělám srandu samozřejmě. Ale tím, že člověk neví, co přesně tam nalít, tak raděj si tam zavolám a zeptám se a nebo si tam zajedu (v mém případě 10min cesty)

A vodpruž se, toto se tady tolerovat nebude :D
AllInOne Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2008)
53000 km @ 5.5 l/100km

Příspěvekod matysekul » 27.11.2008 00:33

Už jsem vodpruženej. Dneska mi řekli,že nebudu mít auto v prosinci,ale až v lednu.To mně dost dojalo,protože mi volali,zrovna když jsem byl v bazaru s autem.Dostal jsem sice docela zajímavou nabídku,ale uvidím až zítra,jak to dopadlo.

sry za OT
KIA Cee´d II SW 1,6 GDI Exclusiv 45000km
matysekul Muž
KIA Family

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia cee'd SW II (2015)
45000 km @ 6.5 l/100km

Re: chladiaca zmes

Příspěvekod titanus » 27.11.2008 07:41

thunder píše:hojte!

vcera som dolieval nemrznucu do ostrekovacov a vsimol som si ze v nadobke kde je chladiaca zmes mam akosi malo kvapaliny..na veku sa pise ze hladina by mala byt medzi f a l (full-low) za studeneho motora..no a moja je tesne nad low..vie niekto aka zmes do toho ide???

nejaka specificka alebo da sa pouzit univerzal??? diky.. ;-)

som zabudol ze keby uz niekde bol topic na tuto temu chalani presunte to..dik

presne tento problém som riesil pred mesiacom a riesenie je nasledovné:

-to co vidis je len vyrovnávacia nádrzka pre chladiacu kvapalinu a tam sa ma kontrolovat kvapalina ked je motor teply - vtedy vystúpi blizsie k Full...(samotna kvapalina je pod bezpecnostnym uzaverom trochu napravo od stredu otvárania kapoty, a tato sa ma kontrolovat za studena motora a vzdy ju musi byt vidno)

-kazdopadne som si ju nechal doliat v servise pre pokoj na dusi a odvtedy som to niekolko krat kontroloval a nepohla sa ani o milimeter...ak si ju chces doliat tak tam leju Shell GLYCOSHELL koncentrát - BACHA NA FARBU JA SOM KUPIL RUZOVU ALE IDE TAM TAKA TIRKISOVA a riedit s destilovanou vodou 1:1

nie je to z mojej hlavy ale od známeho servisáka

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod thunder » 27.11.2008 20:28

hojte no ja som dneska dolial iba destilku a za tepleho motora a trosku som to presvyhol a je to trosku nad risku full...je alebo bede to problem??/...ja viem som truuba :no: :no: :no:
thunder Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2007)
21000 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod vladislav » 27.11.2008 20:36

S tím si nelam hlavu...od toho tam ta nádržka je ..jestli se bojíš tak trochu odsaj... :cool: :cool: :D
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod mbiron » 27.11.2008 20:42

vladislav píše:S tím si nelam hlavu...od toho tam ta nádržka je ..jestli se bojíš tak trochu odsaj... :cool: :cool: :D

Odsat muzes ale pozor jen za studeneho stavu, v opacnem pripade by si se mohl oparit.
mbiron Muž
KIA Family

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod Happy » 27.11.2008 21:11

mbiron píše:
vladislav píše:S tím si nelam hlavu...od toho tam ta nádržka je ..jestli se bojíš tak trochu odsaj... :cool: :cool: :D

Odsat muzes ale pozor jen za studeneho stavu, v opacnem pripade by si se mohl oparit.

Nebo popálit hu... ústa. ... prosím tě neblbni a neřeš to! Jestli je to 2 cm nad, tak se naprosto nic neděje. I kdybys to přelil o čtvrt litru, tak se pendrek stane.
Happy Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Jauda » 27.11.2008 21:16

Kdyby se ti náhodou dostala voda až pod víčko, tak tam je přepad kterým přebytky vytečou. Alespoň by tam měl být... :yes:
Jauda Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
26000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod autas » 27.11.2008 21:52

matysekul píše:Tak to ti závidím.Já bych tam nejel,páč mám v autě kompresor a pracovní rukavice a hlavně jezdit x km do servisu,když zrovna nemám moc času......Jo a nebojím se trochu ušpinit.
Já to nikomu neberu,pokud má pocit,že něco není v pořádku,budiž.Ale já se rozhodně nevyžívám v ježdění po servisech.

EDIT: Omlouvám se Thunderovi za reakci,jsem dnes nějaký napružený :(

Omluva není ke mně, ale nevadí, myslím, že dost lidí se na tuhle problematiku dívá jako Ty. (jsem jedním z nich) Co se týče dolití chlad. kapaliny - nesmíme zapomínat na tepelnou roztažnost kapaliny. Zastudena může být na "low", ale zatepla se dostane na správnou míru. Pokud systém nikde neteče, tak ubývá jen voda (destilovaná). A tu je pak možno dolít. Takže myslím, že u tebe zatím klídek. ;-)
autas Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd (2008)
16100 km @ 6.9 l/100km

Příspěvekod thunder » 27.11.2008 22:12

ok dik za reakcie hosi...snad to bude dobre :scooter: :scooter:
thunder Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2007)
21000 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod slava » 27.11.2008 22:39

A když už budeš odsávat, tak ne koštýřem a už vůbec to nepij. Je to hnusně sladké. :no: :razz: :lol:
S pozdravem :kia: za všechny, všichni za :kia: :thu:
slava Muž
Fanda vozů Kia

4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1)
17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (1)

Kia PRO_cee'd (2009)
35000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod Raven » 28.11.2008 06:18

To je usmevne kolik toho je mozne natlachat kolem doliti deci fridexu :-))
Raven Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod titanus » 28.11.2008 12:09

Raven píše:To je usmevne kolik toho je mozne natlachat kolem doliti deci fridexu :-))

pre niekoho tlachanie pre niekoho uzitocne rady...

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod thunder » 28.11.2008 20:58

@raven
ahoj vies co...si mi chybal :lol:

vsetko je jak ma byt a suhlasim s nazorom kolegu titanusa :cool:
thunder Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2007)
21000 km @ 7.2 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí