maik píše:Pořizuji novou dětskou autosedačku 15-36 kg. Budu ji používat ve dvou autech.Jedno bez uchytu isofix. Tak by mě zajímali zkušenosti , hlavně manipulace.Nevim jestli se mi vyší investice vyplatí.Auto bude až za 5 tejdnu ,tak nemam možnost vyskoušet. Dík.
delfin píše:maik píše:Pořizuji novou dětskou autosedačku 15-36 kg. Budu ji používat ve dvou autech.Jedno bez uchytu isofix. Tak by mě zajímali zkušenosti , hlavně manipulace.Nevim jestli se mi vyší investice vyplatí.Auto bude až za 5 tejdnu ,tak nemam možnost vyskoušet. Dík.
Mozna primitivni dotaz, ale na pripevneni pomoci isofixu potrebuji nejakou specialni ksandu na pripevneni? Na dne kufru jsou pouze poutka ne? Musi byt detska autosedacka uzpusobena na isofix, nebo to padne na kazdou?
Lenka píše:Já jsem také kupovala synovi novou sedačku, ale koupila jsem klasiku, mě to klasické upevnění přes pás přijde rychlejší, tedy pokud ji měníš v autech a nebo uklízíš..
Jak, že Ti tam chybělo ESP, to na to zapomněli ?? Podle čeho jsi to tedy poznal, když na palubce to svítí ??
bambi1 píše:Muzete mi nekdo poradit, prolezl jsem cele auto skrz na skrz a nikde jsem nenasel kotevni body na isofix, mam pocit ze jsem cetl ze by jich mel ceed mit, ale u zadnich sedacek jich nemam. Muzete mi nekdo poradit kde je tak asi mam hledat ?? Doufam, ze to nejsou ty kotevni body v kufru, pac to pak dle mne neni isofix.
Mezinárodní norma ISOFIX platí od roku 2004 a výrobci automobilů i sedaček jí postupně stále více uplatňují. Smysl normy je v tom vybavit autosedačky stejným upevňovacím systémem, který by navíc zlepšil stabilitu sedačky při nárazu a zjednodušil upevnění ve voze. Ukotvení systému Isofix je pevně spojeno s konstrukcí automobilu. Isofix vylučuje omyl a šetří čas při instalaci sedačky v autě. Úchyty autosedačky se jednoduše zasunou do dvou západek v prostoru mezi sedací plochou a zádovým opěradlem sedadla automobilu.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé