Topíte si klimou?

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Příspěvekod Marek_Km » 16.02.2008 14:32

benji píše:Na zahraničním fóru jsem nalezl zajímavý postup, jak zjistit, zda je Vaše automatická klimatizace v pořádku:

1. Zapněte Automatickou klimatizaci (tzn. svítí AUTO a A/C).
2. Stiskněte a držte tlačítko OFF.
3. V průběhu do 2 sekund čtyřikrát stiskněte tlačítko ofuku na obličej.
4. Rozsvítí se všechny kontrolní LEDky a taktéž všechny segmenty displeje.
5. Po chvíli bude na displeji zobrazeno číslo. Pokud je zobrazeno 00, pak to znamená, že celý systém je v pořádku. Jakékoli jiné číslo znamená poruchu a v autorizovaném servise by Vám mohli zjistit, oč přesně se jedná.

Asi dělám něco blbě, ale zkoušel jsem několikrát a bez úspěchu...
Kia Cee´d 1.4 EX 80kW (2007)
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Návštěvník » 16.02.2008 23:11

Marek_Km píše:
benji píše:Na zahraničním fóru jsem nalezl zajímavý postup, jak zjistit, zda je Vaše automatická klimatizace v pořádku:

5. Po chvíli bude na displeji zobrazeno číslo. Pokud je zobrazeno 00, pak to znamená, že celý systém je v pořádku. Jakékoli jiné číslo znamená poruchu a v autorizovaném servise by Vám mohli zjistit, oč přesně se jedná.

Zkus to jeste jde to!!!
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Tony » 17.02.2008 12:41

jako ja nevim co mate s tim kompresorem? mě běží klima nonstop a vubec takové věci neřeším. v návodu nic o tom není spíše tam je že by se měla používat pravidelně a osobně si myslím že když už ji v autě mám tak ji sakra používám. a když odejde tak pujde na výměnu no a co? proto tu je ne? aby topila resp. chladila a musím říct že v létě je dokonalá a chladit začíná okamžitě a v zimě klasika po zahřáti motoru (proto se někomu může zdát že nefunguje, protože ještě neměl dostatečně zahřáte auto). jinak i při -15C fachala bez problému. nerad totiž jezdím v autě zabalený v bundě jak sněhulák, jezdím v mikině a proto sem rád že tam mám svých 20C :D
a k těm 0,5l/100km což je cca 15kč na 100km tedy cca 20haléřu na kilák, se na mě nezlobte ale když sem dal za auto půl mega tak tohle mi je někde :love:
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod snike » 17.02.2008 14:15

Tony píše:jako ja nevim co mate s tim kompresorem? mě běží klima nonstop a vubec takové věci neřeším. v návodu nic o tom není spíše tam je že by se měla používat pravidelně a osobně si myslím že když už ji v autě mám tak ji sakra používám. a když odejde tak pujde na výměnu no a co? proto tu je ne? aby topila resp. chladila a musím říct že v létě je dokonalá a chladit začíná okamžitě a v zimě klasika po zahřáti motoru (proto se někomu může zdát že nefunguje, protože ještě neměl dostatečně zahřáte auto). jinak i při -15C fachala bez problému. nerad totiž jezdím v autě zabalený v bundě jak sněhulák, jezdím v mikině a proto sem rád že tam mám svých 20C :D
a k těm 0,5l/100km což je cca 15kč na 100km tedy cca 20haléřu na kilák, se na mě nezlobte ale když sem dal za auto půl mega tak tohle mi je někde :love:

S tím kompresorem máme to, že pokud máš zapnutou klimatizaci a klesne venkovní teplota pod 0°C, tak se kompresor klimatizace odpojí, aby se zabránilo zamrznutí výparníku. Kompresor se zase připojí pokud teplota stoupne na 0°C. Po celou dobu i při odpojeném kompresoru ti přesto svítí kontrolka signalizující zapnutou klimatizaci ;-)
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Tony » 17.02.2008 15:13

no jo ale klima jede, udržuje mi teplotu. tak proč bych to vypinal kdyz se to vypina samo jak potrebuje?
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod Marek_Km » 17.02.2008 17:22

Kužel píše:
Marek_Km píše:

Zkus to jeste jde to!!!

Jo, funguje to, máš pravdu. Já to předtím vždy zkoušel při vypnutém motoru a proto to neudělalo ten test. :idea:
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod Pinacle » 17.02.2008 21:16

Ten test to udělá i při vypnutém motoru....
Pinacle Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia Optima III (2013)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Marek_Km » 18.02.2008 08:38

Pinacle píše:Ten test to udělá i při vypnutém motoru....

Tak to se mi právě nepodařilo...
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

Klimatizacia a deti.

Příspěvekod Návštěvník » 18.02.2008 09:24

Moja manzelka niekde vyhrabala nazor ze klimatizacia vadi malym detom a nema byt pri nich zapnuta. Mam 6 mesacneho syna a 3,5 rocnu dceru. Ako je to ??? Co im vadi ???

Dik
Návštěvník

km @ l/100km

Re: Klimatizacia a deti.

Příspěvekod Jakub » 18.02.2008 09:34

Wampa píše:Moja manzelka niekde vyhrabala nazor ze klimatizacia vadi malym detom a nema byt pri nich zapnuta. Mam 6 mesacneho syna a 3,5 rocnu dceru. Ako je to ??? Co im vadi ???

Dik

Vadit mohou bakterie, které se v ní usazují a pak přechod z vychlazeného auta do horka venku. Dá se tomu předejít tak, že se klima vypne chvíli před dokončením jízdy (nechá se jen větrák), což odpaří vlhkost svědčící bakteriím a také pomalu vyrovná teploty uvnitř/venku. Jinak správně nastavená klimatizace nijak vadit nemůže, pro větší klid je ale lepší ji občas vydesinfikovat (buď desinfekčním sprejem na klimatizace nebo v servisu).
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 18.02.2008 09:39

Vzhladom na to ze som automobilovy analfabet nebudem nic dezinfikovat. A aby mala manzelka klud v dusi pri detoch klimu nebudem pustat. Dik za info aspom viem kde je pes zakopany.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Jakub » 18.02.2008 09:45

Wampa píše:Vzhladom na to ze som automobilovy analfabet nebudem nic dezinfikovat. A aby mala manzelka klud v dusi pri detoch klimu nebudem pustat. Dik za info aspom viem kde je pes zakopany.

Automatická klima bude v pohodě. Stačí to jen nepřehnat s příliš nízkou teplotou - třeba jen o 5°C pod venkovní teplotu a vypínat chvíli před dojezdem. A jednou za rok nechat vydesinfikovat. Ta poznámka o dětech se spíš týká manuálních klimatizací, které neustále chladí naplno.
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 18.02.2008 09:48

Chavala bohu som vyzmykal sefa a mam TX vybavu s automatickou klimou takze pohoda. Ale manzelku nepresvedcim ze je to OK. Akurat to bude super pre svokru lebo tej je hned zle v aute takze ju trochu zmrazim a hadam vydrzi. :-P
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Marek_Km » 18.02.2008 10:31

Tony píše:jako ja nevim co mate s tim kompresorem? mě běží klima nonstop a vubec takové věci neřeším. v návodu nic o tom není spíše tam je že by se měla používat pravidelně a osobně si myslím že když už ji v autě mám tak ji sakra používám. a když odejde tak pujde na výměnu no a co? proto tu je ne? aby topila resp. chladila a musím říct že v létě je dokonalá a chladit začíná okamžitě a v zimě klasika po zahřáti motoru (proto se někomu může zdát že nefunguje, protože ještě neměl dostatečně zahřáte auto). jinak i při -15C fachala bez problému. nerad totiž jezdím v autě zabalený v bundě jak sněhulák, jezdím v mikině a proto sem rád že tam mám svých 20C :D

No, 100 lidí, 100 chutí. Můj názor je ten, že pokud něco mám a zrovna to nepotřebuji použít, tak to nepoužiju. Pokud např. jedu krátkou trasu, cca do 15 km, tak se nepotřebuji vysvlékat z bundy, protože za chvíli vystupuju. Pokud by klima hřála do pár sekund od nastartovaní, tak bych to možná shodil, ale to už si můžu počkat na teplo z motoru a pokud bude pod nulou, tak to stejně nezapne (ta klima). Tak aspoň já nevidím důvod si tím topit. Samo že dám na rady výrobce a nechám ji kvůli promazání kompresoru občas na chvíli jet, ale proč pořád? Ty nevidíš důvod ji vypínat, já zase nevidím důvod ji mít zapnutou, pokud ji zrovna nepotřebuju. V létě se napracuje až až. A toho půl litru na 100 km, no ono to vyjde možná i víc, třeba ve městě a tak. Proč by měl mít motor zbytečně větší zátěž? A protože to auto nestálo pár korun, tak každý ušetřený půllitr není na škodu. Znáš to, korunka ke korunce. Při mém platu bych na to hledět nemusel, prostě jen nemusím zbytečné plýtvání. Čímkoliv. Neuraz se, pouze můj názor.
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

Re: Klimatizacia a deti.

Příspěvekod snike » 18.02.2008 11:54

Wampa píše:Moja manzelka niekde vyhrabala nazor ze klimatizacia vadi malym detom a nema byt pri nich zapnuta. Mam 6 mesacneho syna a 3,5 rocnu dceru. Ako je to ??? Co im vadi ???

Dik

Já bych si auto bez klimatizace nedovedl představit a jeden z důvodů je pohoda jízdy právě s dětmi. Jak píšou jiní přede mnou s klimatizací se musí opatrně, hlavně s tou manuální. Ti kdož máme ve svých autech automatickou, to máme o to jednodušší :-) Již od roku 1999 nezažívám to hrozné vedro v autě při poskakování v koloně a na zadních sedadlech nervozní a rozmrzelé dcery z vedra ;-)
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion