Víš, ono se fakt zdá, že tě ten diesel zařeže (brát s rezervou) do sedačky, ale když jsem zkoušel sprint s 1.4 benzínem (proceed - pepe), tak jsem zjistil, že i když mám o 5kw víc, tak že to nic neznamená. Je to samozřejmě i o řidiči. Možná by bylo zajímavé sprint z 0-180.
PetrLa píše:Víš, ono se fakt zdá, že tě ten diesel zařeže (brát s rezervou) do sedačky, ale když jsem zkoušel sprint s 1.4 benzínem (proceed - pepe), tak jsem zjistil, že i když mám o 5kw víc, tak že to nic neznamená. Je to samozřejmě i o řidiči. Možná by bylo zajímavé sprint z 0-180.
Samozřejmě že je to o řidiči....ten v dieselu musí vědět, kdy už přeřadit, protože ten motor ve vysokých otáčkách ztrácí a naopak u benzínu musí řidič vědět jak daleko to vytočit aby při přeřazení neklesly otáčky příliš nízko. A proto těžko porovnávat ... 5 kW rozdílu je dost málo a tam kde si to v benzínu řidič teprve začíná užívat, ten v dieselu už řeší, že bude řadit výš.
Osobně si myslím a nikomu to nevnucuju, že jeli-li by dva řidiči na stejné technické úrovni, tak ten v dieselu by měl vyhrát. O chlup ale měl by. Ke všemu má proti 1.4 k dobru těch 5 kW. A s 1.6 benzínem...tak to fakt nevím.
AllInOne píše:PetrLa píše:Víš, ono se fakt zdá, že tě ten diesel zařeže (brát s rezervou) do sedačky, ale když jsem zkoušel sprint s 1.4 benzínem (proceed - pepe), tak jsem zjistil, že i když mám o 5kw víc, tak že to nic neznamená. Je to samozřejmě i o řidiči. Možná by bylo zajímavé sprint z 0-180.
Samozřejmě že je to o řidiči....ten v dieselu musí vědět, kdy už přeřadit, protože ten motor ve vysokých otáčkách ztrácí a naopak u benzínu musí řidič vědět jak daleko to vytočit aby při přeřazení neklesly otáčky příliš nízko. A proto těžko porovnávat ... 5 kW rozdílu je dost málo a tam kde si to v benzínu řidič teprve začíná užívat, ten v dieselu už řeší, že bude řadit výš.
Osobně si myslím a nikomu to nevnucuju, že jeli-li by dva řidiči na stejné technické úrovni, tak ten v dieselu by měl vyhrát. O chlup ale měl by. Ke všemu má proti 1.4 k dobru těch 5 kW. A s 1.6 benzínem...tak to fakt nevím.
ANo, souhlasím. V tom případě jsem řidič na pikaču:-D
Zase si vem, že naftovej motor je trocha těžší, naftu rozjedeš a hned řadíš 2, hned 3....já když jsme tam skládal za 3, tak soupeř teprve rozjížděl za 2 a pokud nepřeřadíš rychle a přesně, tak pak je to špatenka.
Někdy to musíme pořádně na nějakým letišťátku odzkoušet
PetrLa píše:PetrLa píše:Víš, ono se fakt zdá, že tě ten diesel zařeže (brát s rezervou) do sedačky, ale když jsem zkoušel sprint s 1.4 benzínem (proceed - pepe), tak jsem zjistil, že i když mám o 5kw víc, tak že to nic neznamená. Je to samozřejmě i o řidiči. Možná by bylo zajímavé sprint z 0-180.
Samozřejmě že je to o řidiči....ten v dieselu musí vědět, kdy už přeřadit, protože ten motor ve vysokých otáčkách ztrácí a naopak u benzínu musí řidič vědět jak daleko to vytočit aby při přeřazení neklesly otáčky příliš nízko. A proto těžko porovnávat ... 5 kW rozdílu je dost málo a tam kde si to v benzínu řidič teprve začíná užívat, ten v dieselu už řeší, že bude řadit výš
Někdy to musíme pořádně na nějakým letišťátku odzkoušet
Nic si z toho nedělej...taky nejsu kdo ví jaký pilot. Spíš preferuju klidnější jízdu. Nejspíš bych ho taky nedal...leda bych se hecl, ale zas by mi bylo líto auta, motoru a nafty a pak bych zvolnilAle ono to ježdění není o tom kdo dřív a rychlej....ale kdo dojede celý
AllInOne píše:Aha, tak v tom případě je to káva jiná, a já si myslel, že má Pepíno 1.4.
Nevíte někdo z hlavy, jaky je rozdíl mezi 1.6 CVVT a 1.6 CRDi, co se týče hmotnosti?
AllInOne píše:Aha, tak v tom případě je to káva jiná, a já si myslel, že má Pepíno 1.4.
Nevíte někdo z hlavy, jaky je rozdíl mezi 1.6 CVVT a 1.6 CRDi, co se týče hmotnosti?
ted již vím proč si moderátor uprav moji tabulku, než jsem ji vymyslel tak ty jsi ji tam stáhnul, já nechtěl dávat víc údajů
matysekul píše:Jen se mi moc nezdá ten max. krouťák u 1,6 CVVT. V parametrech,které jsou na Hyundai i Kiamotors je 157Nm/4200ot.min-1
Nezdá se mi,že by byl u 1,4 při nižších otáčkách.
Technická data i30CW
Kia Cee´d
Zpět na Motory / Pohonné ústrojí
Uživatelé procházející toto fórum: Ondro