vladislav píše:vlafi píše:to jsou ty škodovkáři..pořád si musí něco dokazovat![]()
![]()
![]()
Klucí nic ve zlém kolik z vás mělo právě před Cedeem právě škodovku???![]()
To je jen vtip ...nic ve zlém... ;) ;)
já sem byl zarytej škodovkář

vladislav píše:vlafi píše:to jsou ty škodovkáři..pořád si musí něco dokazovat![]()
![]()
![]()
emann píše:vladislav píše:vlafi píše:to jsou ty škodovkáři..pořád si musí něco dokazovat![]()
![]()
![]()
já sem byl zarytej škodovkář![]()
![]()
vladislav píše:Někde jsem četl úvahu,že 80% majitelů Ceedů byli dříve škodovkáři..ani se nedivím...![]()
snike píše:vladislav píše:Někde jsem četl úvahu,že 80% majitelů Ceedů byli dříve škodovkáři..ani se nedivím...![]()
Já také ne, když to svého času bylo nejdostupnější auto na našem trhu ;-)
snike píše:vladislav píše:Někde jsem četl úvahu,že 80% majitelů Ceedů byli dříve škodovkáři..ani se nedivím...![]()
Já také ne, když to svého času bylo nejdostupnější auto na našem trhu ;-)
Mony píše:A i jízdní vlastnosti byly a jsou dobré. Jen ta cena
![]()
![]()
Motorsport píše:ESP a ABS je výborná věc, myslím, že tyto vymoženosti elektroniky pomohou mnoha lidem před nehodou. Ale na druhou stranu pokud někdo jezdí jen s ESP a pak je donucen přesednout do auta bez, může být dost nebezpečný sám sobě i širokému okolí. Dále znám spoustu lidí, kteří na ESP spoléhají jako na kouzelné zařízení, které je zachrání v každé situaci, jenže fyzikální zákony platí......
Já osobně mám v autě (Pathfinder) vše a dost mě to štve. Jsem ze staré školy a rád zatáčím plynem (v autě mám trvale zapnut pouze zadní náhon) no ano to nefunguje. Klidně dám plný plyn zahnu o 90st. a ono nic - jede to jak po kolejích, akorát mi napíše pozor ESP pracuje. Ještě lepší situace však nastává, když auto v terénu jde do smyku, ESP to nezvládá, takže dám kontra a ejhle místo aby to pouze počínající smyk vyrovnalo, tak auto se chytne a okamžitě vyrazí tam. kam je natočený volant![]()
![]()
![]()
Takže jsem provedl pár změn a po zařazení trvalého 4x4 v terénu se ESP vypíná, včetně ABS. ABS v terénu je také jen k zlosti a v podstatě i na zasněžené silnici bez ABS se auto zastaví dříve. Principem je citlivým bržděním nahrnout před kola dostatek sněhu (toho se využívá v kluzském terénu na bahně i k zatočení). S ABS se to neudělá.
Koukám, že jsem se zde trochu rozepsal a když to po sobě čtu, tak asi i tak trochu mimo mísu. Jsou to ale v praxi vyzkoušené věci, nejen mnou (mám nějaký ten km na okruhu v ralye a off-road soutěžích) a také mě štvou lidi na silnici, kteří to nemají v ruce a snaží si něco dokázat. Dnes jsem jich viděl opět několik, když jsem se vracel do Prahy....
Motorsport píše:Zatím jsem se s tím nesetkal, moje auto je 2007 a i u ostatních značek co jsem měl možnost zkoušet to byla v terénu tragédie.....
Motorsport píše:Dík za rozšíření obzoru![]()
S VW jsem neměl tu čest zatím, protože je nemám rád. Tuareg je předražený, luxusní, tvářící se jako off-road a Tiguan je menší (nebo lépe řečeno malý) bratr. Tuarega jsem měl 2x testovat na "své" off-road trati a jakoby to věděl, že pojede do terénu, tak vždy začal stávkovat před převzetím. Potřetí jsem to odřekl já, protože nepojedu do terénu s něčím co se po**** ještě ve městě.....
Uživatelé procházející toto fórum: lukky07