Automaticke zamykani dveri, vystraha nezapnutych pasu

Vše kolem elektroinstalace a elektronických prvků.

Příspěvekod thunder » 26.01.2008 22:28

Monika píše:
vlafi píše:a když vypnete motor,tak se vypnou automaticky :smile:

to je taky možná varianta. když jsem měla auto dva dny a bloudila jsem v rajhradu u Brna tak se mi nakýblovala babka po operaci kyčle do auta a jí pak nemohla dostat ven. ona to neuměla otevřít já taky ne ona skoro brečela, protože si myslela, že jí asi vezmu tu pěknou kabelu .... no a tak :)))

pozeram ze mas kopec srandy ked jazdis :smile:
thunder Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
21000 km @ 7.2 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Návštěvník » 26.01.2008 22:33

vladislav píše:
snike píše:
Monika píše:Jo to je taky divný. Taky to neumím otevřít. já to dělám ještě blběji. Zhasnu motor. vystoupím a odemknu ovladačem. Tak to jsem fakt drsná...:) od zítra budu používat taky ten čudlík. jestli je schovaný jako mlhovky...... Ty vůbec nechápu!

Mlhovky jsou v pohodě, stačí si to párkrát zapnout a vypnout, aby jsi pochopila ;-)

No takový Raven si je zapíná taky špatně a pak tvrdí ,že špatně svítí.... ;-) ;-) ;-) Omlouvám se Raven nic osobně... ;-) ;-)

Já Ravena chápu. Mlhovky dokážu zapnout pouze za světla nejlépe na pumpě a taky nevidím. Mám dojekm, že mi málo nebo nějak divně svítí i normální světla.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod vlafi » 26.01.2008 22:34

tím automatickým vypnutím jsem myslel mlhovky a ted už se vratme k tematu,které sem patří ;-)
vlafi Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (4)

Kia cee'd (2006)
100200 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 26.01.2008 22:41

thunder píše:
Monika píše:

to je taky možná varianta. když jsem měla auto dva dny a bloudila jsem v rajhradu u Brna tak se mi nakýblovala babka po operaci kyčle do auta a jí pak nemohla dostat ven. ona to neuměla otevřít já taky ne ona skoro brečela, protože si myslela, že jí asi vezmu tu pěknou kabelu .... no a tak :)))

někdy jsou to pěkný trapasy spíš ... :) jezdím hlavně v Praze a v na Moravě.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod thunder » 26.01.2008 23:12

Monika píše:
thunder píše:
Monika píše:

to ma asi kazdy podla mna...
thunder Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2007)
21000 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 26.01.2008 23:19

thunder píše:
Monika píše:
thunder píše:
Monika píše:

to ma asi kazdy podla mna...

Asi ano.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod mony79 » 27.01.2008 16:53

milan69 píše:Jak píše Monika,dneska jsem kupoval kilovku kafe a hodil jsem jí na sedačku spolujezdce a už to na mě řvalo,co se týká zamykání ,tak mi docela vadí když zastavím a potřebuji otevřít zadní dveře tak vždy se vracím na místo řidiče a musím odemknout na středovém panelu.

Řekla bych, že každé přední sedadlo reaguje individuálně. Já tam mám položenou kabelku, která má myslím víc jak 1 kg a v pohodě. Už jsme to tady s někým řešili. A co se týká zamykání, tak super věc. Nemusím se děsit, že při stání na červenou se mi někdo vrhne po kabelce. Pravda, člověk si musí zvyknout na to, že je potřeba být rychlejší, pokud nechceme aby nám někdo utrhl klidu a nebo aby se dostal někdo dovnitř. Ale to je jen o zvyku. :shifty:
mony79 Žena
Uživatel fóra

Příspěvekod thunder » 27.01.2008 17:10

Mony píše:
milan69 píše:Jak píše Monika,dneska jsem kupoval kilovku kafe a hodil jsem jí na sedačku spolujezdce a už to na mě řvalo,co se týká zamykání ,tak mi docela vadí když zastavím a potřebuji otevřít zadní dveře tak vždy se vracím na místo řidiče a musím odemknout na středovém panelu.

Řekla bych, že každé přední sedadlo reaguje individuálně. Já tam mám položenou kabelku, která má myslím víc jak 1 kg a v pohodě. Už jsme to tady s někým řešili. A co se týká zamykání, tak super věc. Nemusím se děsit, že při stání na červenou se mi někdo vrhne po kabelce. Pravda, člověk si musí zvyknout na to, že je potřeba být rychlejší, pokud nechceme aby nám někdo utrhl klidu a nebo aby se dostal někdo dovnitř. Ale to je jen o zvyku. :shifty:

tak ako vravis..teda neviem presne ako to tam je ale ak je cidlo v strede sedacky a tam prave je tvoja''kilova kabelka tak to pipa,ak ho priamo nezatazuje tak nepipa...tak by som si to vysvetlil ja

k tomu otvaraniu na2krat,aj ja kolkoraz nie som rychli a ludia sklbu tu klucku ze uz vidim ze im ostane v ruke a to by ma uz kriesili asi :-D
thunder Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2007)
21000 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod Hurdis » 28.01.2008 21:11

No, takže dnes jsem ráno volal do servisu a vyžádal si okamžitou a expresní reklamaci. Bylo mi hned vyhověno, zamykání opraveno. Přiznána byla i chyba ve fakturaci doplňků. S omluvou mi zítra budou doplněny okenní ofuky. Takže servis i přes chybu nakonec neztratil důvěru. Takhle by to mělo být.
Kia Cee´d CRDi - 82 000 km
Š Octavia II TDi
Š Rapid 136 (2 ks)
a další..
Hurdis Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod mony79 » 28.01.2008 21:16

Hurdis píše:No, takže dnes jsem ráno volal do servisu a vyžádal si okamžitou a expresní reklamaci. Bylo mi hned vyhověno, zamykání opraveno. Přiznána byla i chyba ve fakturaci doplňků. S omluvou mi zítra budou doplněny okenní ofuky. Takže servis i přes chybu nakonec neztratil důvěru. Takhle by to mělo být.

Gratuluji. Takhle by to mělo fungovat všude. ;-)
mony79 Žena
Uživatel fóra

Příspěvekod Marek_Km » 04.02.2008 16:40

O víkendu se mi stala mou chybou zajímavá věc. Chystal jsem se pryč a sám, tak jsem nespěchal. Vím, že se když se u auta odemčeného dálkovým neotevřou do půlminuty dveře, tak se znovu zamkne. A taky vím, že pokud si otevřu jen kufr, tak se po zavření sám zamkne. No tak já si odemknul celé auto a v klídku si dával věci do kufru, bundu taky no a taky to chvilinku trvalo že jo. No a do finále zavírám kufr, ale ouha, jako kolikrát jsem nezvolil správnou sílu a kufr se nedovřel. Co se stalo? Spustil se alarm, auto troubilo a já honem honem hledal po kapsách dálkové, abych ho zrušil. Prostě jsem byl asi pomalý a než jsem si ty věci v kufru porovnal, tak půlminuta byla pryč a protože jsem nedovřel kufr, tak si auto myslelo, že se tam někdo chce dostat. možná se to už někomu stalo, možn ne, to jen tak píšu, aby jste se nestali středem pozornosti :lol:
Kia Cee´d 1.4 EX 80kW (2007)
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod snike » 04.02.2008 17:16

Marek_Km píše:O víkendu se mi stala mou chybou zajímavá věc. Chystal jsem se pryč a sám, tak jsem nespěchal. Vím, že se když se u auta odemčeného dálkovým neotevřou do půlminuty dveře, tak se znovu zamkne. A taky vím, že pokud si otevřu jen kufr, tak se po zavření sám zamkne. No tak já si odemknul celé auto a v klídku si dával věci do kufru, bundu taky no a taky to chvilinku trvalo že jo. No a do finále zavírám kufr, ale ouha, jako kolikrát jsem nezvolil správnou sílu a kufr se nedovřel. Co se stalo? Spustil se alarm, auto troubilo a já honem honem hledal po kapsách dálkové, abych ho zrušil. Prostě jsem byl asi pomalý a než jsem si ty věci v kufru porovnal, tak půlminuta byla pryč a protože jsem nedovřel kufr, tak si auto myslelo, že se tam někdo chce dostat. možná se to už někomu stalo, možn ne, to jen tak píšu, aby jste se nestali středem pozornosti :lol:

Pokud to chápu dobře, tak jsi odemkl celé auto, pak otevřel kufr a dával do něj věci. A při zavírání se ti spustil alarm :?: Jestli ano, tak spuštění alarmu zapříčinilo něco jiného. Autu, aby se po půl minutě nezamklo, stačí otevřít jakékoliv dveře včetně kufru ;-) Třeba jsi si nechtěně stiskl tlačítko na klíčku v kapse. Mně už se tohle nechtěné stisknutí podařilo několikrát ;-)
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 10.777 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
10777 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Marek_Km » 04.02.2008 17:49

@snike: Nn, já odemkl celé auto, ale neotevřel žádné dveře, jen kufr. No a pakse teda nejspíš auto znovu zamklo (to si myslím já) a možná kdybych ten kufr zavřel dobře hned, tak by se třeba nic nestalo. Takhle to vlastně signalizovalo otevřené dveře při aktivovaném alarmu. To si myslím já, znovu se mi to opakovat nechce. :D
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod snike » 04.02.2008 17:55

Marek_Km píše:@snike: Nn, já odemkl celé auto, ale neotevřel žádné dveře, jen kufr. No a pakse teda nejspíš auto znovu zamklo (to si myslím já) a možná kdybych ten kufr zavřel dobře hned, tak by se třeba nic nestalo. Takhle to vlastně signalizovalo otevřené dveře při aktivovaném alarmu. To si myslím já, znovu se mi to opakovat nechce. :D

Vždyť jsem to tak psal, odemkl celé auto a otevřel jen kufr ;-) Pokud otevřeš jen kufr, tak se ti ale auto po půl minutě nezamkne, z vlastní praxe vyzkoušeno ;-) Příčinu hledej jinde ;-)
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 10.777 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
10777 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Marek_Km » 04.02.2008 18:01

snike píše:
Marek_Km píše:@snike: Nn, já odemkl celé auto, ale neotevřel žádné dveře, jen kufr. No a pakse teda nejspíš auto znovu zamklo (to si myslím já) a možná kdybych ten kufr zavřel dobře hned, tak by se třeba nic nestalo. Takhle to vlastně signalizovalo otevřené dveře při aktivovaném alarmu. To si myslím já, znovu se mi to opakovat nechce. :D

Vždyť jsem to tak psal, odemkl celé auto a otevřel jen kufr ;-) Pokud otevřeš jen kufr, tak se ti ale auto po půl minutě nezamkne, z vlastní praxe vyzkoušeno ;-) Příčinu hledej jinde ;-)

To je mi teda divné. Kdyžtak to někdy zkusím, ale třeba až budu u našich. Nechce se mi dělat show v garážích, pěkně se to tam rozléhalo. Jenom si vzpomínám, že když jsem ten kufr zabouchl, tak přestože nebyl dovřený, tak hned blikly blinkry a začalo to řvát. Prostě nemám pro to rozumné vysvětlení, než to, že se mi to samo zamčelo. Je to fakt divné, někdy teda zkusím znova...
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Elektronika