Automaticke zamykani dveri, vystraha nezapnutych pasu

Vše kolem elektroinstalace a elektronických prvků.

Příspěvekod snike » 26.01.2008 20:11

Motorsport píše:Zamykání za jízdy je určitě užitečná věc. Mě osobně i několika známým již někdo chtěl přisednout do auta. Systém by ale měl fungovat trochu s logikou. Náš systém pracuje tak, že po rozjetí zamkne a odemkne po vypnutí motoru. Pokud v průběhu jízdy (bez vypnutí motoru) někdo otevře dveře, otevře se celé auto (běžně spolujezdec, který vystupuje si potřebuje vzít tašku nebo kabát ze zadního sedadla nebo kufru) po dalším rozjetí se vůz opět zamkne.

Zamykání lze kombinovat s modulem pro odemykání, který naopak po zmáčknutí tlačítka odemknout na DO, odemkne pouze dveře řidiče a po dalším stisku odemkne celý vůz.

Jo, to máš pravdu, já se zamykám již xx let, od té doby co jsem jednou na křižovatce zjistil, že na sedadle spolujezdce mám nákupní tašky a do auta mi sedala paní s tím, že ji ujel autobus :lol: :lol: :lol:
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 10.777 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
10777 km @ 0 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Hurdis » 26.01.2008 20:49

Motorsport píše:Zamykání za jízdy je určitě užitečná věc. Mě osobně i několika známým již někdo chtěl přisednout do auta. Systém by ale měl fungovat trochu s logikou. Náš systém pracuje tak, že po rozjetí zamkne a odemkne po vypnutí motoru. Pokud v průběhu jízdy (bez vypnutí motoru) někdo otevře dveře, otevře se celé auto (běžně spolujezdec, který vystupuje si potřebuje vzít tašku nebo kabát ze zadního sedadla nebo kufru) po dalším rozjetí se vůz opět zamkne.

Zamykání lze kombinovat s modulem pro odemykání, který naopak po zmáčknutí tlačítka odemknout na DO, odemkne pouze dveře řidiče a po dalším stisku odemkne celý vůz.

Asi tak, i pro mne je zamykání zadních dveří, např. při stání na křižovatce apod. důležité, neboť náklad mnohdy tvoří nezanedbatelné procento ceny nového auta, ale celkový systém není plně domyšlený. Tedy alespoň mému běžnému využívání naprosto nevyhovuje. Uvidím, co mi nabídne servis za možnosti změny, ale vzhledem k tomu, na co jsem dnes přišel, tak možná ani nebude čas s techniky řešit, neboť vztek narůstá a buď dojde ke změně faktury, nebo se záhadně objeví doplňky zdarma. Nebudu předbíhat a zatím se víc rozepisovat, stále respektuji tzv. presumpci nevinny, ale pochybuji, že všechny moje otázky najdou takovou odpověď , kterou bych označil za odpovídající.
Kia Cee´d CRDi - 82 000 km
Š Octavia II TDi
Š Rapid 136 (2 ks)
a další..
Hurdis Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Motorsport » 26.01.2008 20:56

Co se týká systému zamykání, tak tam nemá dealer co vymyslet. Systém může vypnout nebo nastavit zamknutí při 20 km/h nebo 40 km/h.
Motorsport Neuvedeno
Prodejce příslušenství

Příspěvekod Návštěvník » 26.01.2008 21:35

Musím se taky podělit o své "zkušenosti" když už jsem v klubu :). Co se týče pípání vedle u spolujezdce nebo nevím odkud jde ten zvuk. Někdy když mám na sedadle kabelku a třeba ještě 1,5l vodu a časopis tak to začne pípat. Nejdřív jsem vše zkopávala na podlahu, pak jsem si pořídila sice hezčí, ale malou kabelku a při tom to stačí přesedět, vydržet s nervem a ono to pak nejdéle do 5-ti minut přestane. To jste věděli? udělali byste mi velkou radost kdyby ne :)
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod snike » 26.01.2008 21:42

Monika píše:Musím se taky podělit o své "zkušenosti" když už jsem v klubu :). Co se týče pípání vedle u spolujezdce nebo nevím odkud jde ten zvuk. Někdy když mám na sedadle kabelku a třeba ještě 1,5l vodu a časopis tak to začne pípat. Nejdřív jsem vše zkopávala na podlahu, pak jsem si pořídila sice hezčí, ale malou kabelku a při tom to stačí přesedět, vydržet s nervem a ono to pak nejdéle do 5-ti minut přestane. To jste věděli? udělali byste mi velkou radost kdyby ne :)

Bohužel tě nepotěšíme, už se to tady řešilo http://old.kia-club.org/viewtopic.php?t=360&postdays=0&postorder=asc&highlight=kabel&start=225 . Přestává to pípat zhruba do 2 minut ;-)
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 10.777 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
10777 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 26.01.2008 21:44

Jak píše Monika,dneska jsem kupoval kilovku kafe a hodil jsem jí na sedačku spolujezdce a už to na mě řvalo,co se týká zamykání ,tak mi docela vadí když zastavím a potřebuji otevřít zadní dveře tak vždy se vracím na místo řidiče a musím odemknout na středovém panelu.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod vladislav » 26.01.2008 21:51

Tak já jsem zvyklý pokud vylézám s auta tak mám vždy klíče od zapalování v ruce....takže s otvírání kufru a dveří auta nemám problémy...a na signál nezapnutých pásu prí převážení věcí na sedadle lze vyzrát tím že ten pás tam prostě zapnu... :yes: :yes:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod vlafi » 26.01.2008 21:54

stačí 90 sekund a je po pípání..Je to napsané v příručce :smile: ale spolucestujícím co se neradi poutají,to neříkejte 8-)
vlafi Muž
KIA Family

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (4)

Kia cee'd (2006)
100200 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 26.01.2008 21:57

vlafi píše:stačí 90 sekund a je po pípání..Je to napsané v příručce :smile: ale spolucestujícím co se neradi poutají,to neříkejte 8-)

Tak na mě si spolucestující nepříjdou,musí se poutat VŽDY :!: :!: :!: A nejlepší pro ně je signalizace zadních pasů,máte koukat jak hnedka sahají po kšandě.Je výhoda že oni nevědí že to po chvilce samo zhasne :D :D :D
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 26.01.2008 22:01

milan69 píše:Jak píše Monika,dneska jsem kupoval kilovku kafe a hodil jsem jí na sedačku spolujezdce a už to na mě řvalo,co se týká zamykání ,tak mi docela vadí když zastavím a potřebuji otevřít zadní dveře tak vždy se vracím na místo řidiče a musím odemknout na středovém panelu.

Jo to je taky divný. Taky to neumím otevřít. já to dělám ještě blběji. Zhasnu motor. vystoupím a odemknu ovladačem. Tak to jsem fakt drsná...:) od zítra budu používat taky ten čudlík. jestli je schovaný jako mlhovky...... Ty vůbec nechápu!
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod snike » 26.01.2008 22:16

Monika píše:Jo to je taky divný. Taky to neumím otevřít. já to dělám ještě blběji. Zhasnu motor. vystoupím a odemknu ovladačem. Tak to jsem fakt drsná...:) od zítra budu používat taky ten čudlík. jestli je schovaný jako mlhovky...... Ty vůbec nechápu!

Mlhovky jsou v pohodě, stačí si to párkrát zapnout a vypnout, aby jsi pochopila ;-)
snike Muž
Moderátor

Kia Sportage V (2025)
10777 km @ 0 l/100km

Příspěvekod davidb » 26.01.2008 22:16

Monika píše:Jo to je taky divný. Taky to neumím otevřít. já to dělám ještě blběji. Zhasnu motor. vystoupím a odemknu ovladačem. Tak to jsem fakt drsná...:) od zítra budu používat taky ten čudlík. jestli je schovaný jako mlhovky...... Ty vůbec nechápu!

Mlhovky jsou jednoduchy. Pootočení dopředu zapíná/vypíná přední mlhovky, pootočení dozadu zapíná/vypíná zadní mlhovky.
davidb Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod vlafi » 26.01.2008 22:17

a když vypnete motor,tak se vypnou automaticky :smile:
vlafi Muž
KIA Family

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (4)

Kia cee'd (2006)
100200 km @ 0 l/100km

Příspěvekod vladislav » 26.01.2008 22:21

snike píše:

Mlhovky jsou v pohodě, stačí si to párkrát zapnout a vypnout, aby jsi pochopila ;-)

No takový Raven si je zapíná taky špatně a pak tvrdí ,že špatně svítí.... ;-) ;-) ;-) Omlouvám se Raven nic osobně... ;-) ;-)
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Návštěvník » 26.01.2008 22:26

vlafi píše:a když vypnete motor,tak se vypnou automaticky :smile:

to je taky možná varianta. když jsem měla auto dva dny a bloudila jsem v rajhradu u Brna tak se mi nakýblovala babka po operaci kyčle do auta a jí pak nemohla dostat ven. ona to neuměla otevřít já taky ne ona skoro brečela, protože si myslela, že jí asi vezmu tu pěknou kabelu .... no a tak :)))
Návštěvník

km @ l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Elektronika