Kuny a jíní škůdci...

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Příspěvekod Axel » 27.05.2009 11:01

Tak to by mě opravdu nasr... :D :D

Ještě tam jsou díry kolem výfuku a v podbehach, ale tam se kocky neprocpou a na ty kuny snad zabira ta rušička...
Fandím:
Moto GP
Tým: Ducati Marlboro Team; Jezdec: Casey Stoner (samo na prvním místě jsou naši jezdci :) )

Formule F1
Tým: Scuderia Ferrari Marlboro; Jezdec: Felipe Massa
Axel Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

5. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia cee'd SW (2008)
34000 km @ 7.6 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod pershin » 28.05.2009 21:16

Nevíte jak protáhnout drát z motoru pod palubku? Chtěl bych si udělat vypínač na kunoplašku, ale nevím kudy ho do auta dostat. Za průchodku co je v motoru už se nemůžu dostat dál.Je tam přepážka a at pchám jak chci nikam se neprotlačím. :no:
Kurna tady si snad člověk nic sám neudělá. :evil:
pershin Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2008)
3000 km @ 7.4 l/100km

Příspěvekod LUBOBUBO » 30.05.2009 15:30

Tak ja som mal motor podobne zababraný už, keď som preberal autíčko od predajcu. Najprv ma ani nenapadlo, že to je od nejakého cicavca Myslel som si, že dáky mechanik :kia: mal zafúľané ruky :lol: . Tak som to poutieral. A minule, čuduj sa svete, to tam bolo zasa :shock: Doma je to v pohode, stojím vačšinou v garáži, ale u priateľky ceedik stojí vonku a vtedy tam vlezie nejaká cica-mica. Tak tiež pouvažujem nad výrobou krytu. Inšpiráciu, ba priamo návod som tu našiel, takže ďakujem.
Akurát uvažujem o inom materiály: dural, plast? Uvidím, k čomu sa dostanem.
LUBOBUBO Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2009)
62500 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod maria40 » 30.05.2009 20:00

LUBOBUBO píše:Tak ja som mal motor podobne zababraný už, keď som preberal autíčko od predajcu. Najprv ma ani nenapadlo, že to je od nejakého cicavca Myslel som si, že dáky mechanik :kia: mal zafúľané ruky :lol: . Tak som to poutieral. A minule, čuduj sa svete, to tam bolo zasa :shock: Doma je to v pohode, stojím vačšinou v garáži, ale u priateľky ceedik stojí vonku a vtedy tam vlezie nejaká cica-mica. Tak tiež pouvažujem nad výrobou krytu. Inšpiráciu, ba priamo návod som tu našiel, takže ďakujem.
Akurát uvažujem o inom materiály: dural, plast? Uvidím, k čomu sa dostanem.

Ja som si dal vyrobiť kryt pod motor z 3mm duralu. Dúfam že to bude stačiť a nebude to rezonovať. A hlavne hrdzavieť.
KIA Ceéd 1,6 CVVT
maria40 Muž
Přispěvatel fóra

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (8) TOP sponzor (1)

Kia cee'd (2007)
91000 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod maria40 » 03.06.2009 20:58

Tak som si dnes doniesol kryt pod motor,ktorý som si dal vyrobiť u kamaráta vo firme podľa nákresu od Blackdeath.P . Touto cestou mu ešte raz ďakujem za nákres. Prikladám foto krytu

Obrázek
KIA Ceéd 1,6 CVVT
maria40 Muž
Přispěvatel fóra

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (8) TOP sponzor (1)

Kia cee'd (2007)
91000 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod Stefi » 01.07.2009 12:53

Jen začalo delší dobu pršet, i přes plašič, a sprej na odpuzování kun, se opět něco chodí do motoru vyspat, zatím jen zapraseno, nic nesežráno :cry: ,něco obchází dvorek, fenka se drápala na sousedův Sharan, ve předu, ale naše si nevšimla, návštěva byla vedle ;-) .....tak nevím proti čemu to vše působí.., asi zjisti že je to neprožene, tak pokračují v návštěvách mot. prostoru :kia:
Stefi Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16) TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod Mirek28 » 01.07.2009 17:13

Stefi píše:Jen začalo delší dobu pršet, i přes plašič, a sprej na odpuzování kun, se opět něco chodí do motoru vyspat, zatím jen zapraseno, nic nesežráno :cry: ,něco obchází dvorek, fenka se drápala na sousedův Sharan, ve předu, ale naše si nevšimla, návštěva byla vedle ;-) .....tak nevím proti čemu to vše působí.., asi zjisti že je to neprožene, tak pokračují v návštěvách mot. prostoru :kia:

To vypadá na kočky,na ty plašič nefunguje,ale zase se většinou jen vyspí a nic nepoškodí,to spíš ten pes,který se snaží dostat se jí na kožich :D
KIA CEED SW 1.4 CVVT (8Q)
Hlavně mít kola dole, anténu nahoře a gumové patníky !
Mirek28 Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2009)
46000 km @ 7.3 l/100km

és.

Příspěvekod Rytíř » 02.07.2009 12:41

Dejte do motoru otrávené vejce a máte po kuně. Ale pozor před jízdou vyndat jinak na motoru máte hemenex. Stačí dodat šunku. :lol: Teď vážně. Já požívám plešičky od firmy FORMÁT 1 s.r.o, a jsou bezvadné. V garáži, autě ani v domě žádná havěť není. Vše uteklo a nastěhovalo se to k sousedům. Mají velkou radost. I kočka prchá, když to zapnu. Pouze na mojí ženu, to nefunguje. Velice doporučuji!!! :-o
KIA Rio II/09
Rytíř Muž
Fanda vozů Kia

Kia Rio II (2009)
15000 km @ 6.9 l/100km

Re: és.

Příspěvekod Mirek28 » 02.07.2009 14:13

rytir píše:Dejte do motoru otrávené vejce a máte po kuně. Ale pozor před jízdou vyndat jinak na motoru máte hemenex. Stačí dodat šunku. :lol: Teď vážně. Já požívám plešičky od firmy FORMÁT 1 s.r.o, a jsou bezvadné. V garáži, autě ani v domě žádná havěť není. Vše uteklo a nastěhovalo se to k sousedům. Mají velkou radost. I kočka prchá, když to zapnu. Pouze na mojí ženu, to nefunguje. Velice doporučuji!!! :-o

I já používám plašičku do auta od FORMAT 1, jen mi to museli trochu ztišit, protože to bylo dost nahlas.
KIA CEED SW 1.4 CVVT (8Q)
Hlavně mít kola dole, anténu nahoře a gumové patníky !
Mirek28 Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2009)
46000 km @ 7.3 l/100km

Re: Kuny a jíní škůdci...

Příspěvekod eMKejx » 30.09.2009 09:59

Mam Kia Rio Sporty od 6teho mesiaca toho roku. Po troch mesiacoch prva zavada a co to bolo? prehryzeny vysokonapetovy kabel 4. valca ci jak mi to technik vysvetlil v servise. Nevedel povedat ci to bola mys, potkan alebo ta kuna. Odporucil mi zakupit si sprej proti takymto hlodavcom, problem ze proti mensim hlodavcom teda mysiam som nic u nas nikde nenasiel. A tak som si teraz zakupil 500ml sprej proti kunam za 15,50eura, este som to neaplikoval na kable, problem je v tom ze si moc na to netrufam, neviem co kde a ako. Skratka sa bojim ez by som nieco ine postriekal ako by som mal... Hm vie niekto ako na Rio motor? Co sa tyka tej krytky myslim ze ta nic neriesi na modely Rio a hlavne nie ked mam auto nove a v zaruke, resp ta mriezka vam pomoze jedine na kuny a ked pride mys? Vie mi tu niekto povedat ci ma skusesnot s impregnaciou toho spreja do modelu Kia Rio??? Dakujem velmi pekne. je pravda ze uz su to 2-3 tyzdne a nic pohodicka, ale uz to nechcem zazit, trhanie motora a prerusovany elektricky zvuk z motora pocas jazdy, vysledok? svieti kontrolka motora a ten vykon auta bol desivy. Zaiste to bola nahoda co mu onomu hlodavcovi prislo pod zuby, skratka dost ma to nastvalo a uz nebudem parkovat pri Bille, a aj z kontajnerov mam respekt.
eMKejx Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Rio II (2009)
90100 km @ 0 l/100km

Příspěvekod mbiron » 30.09.2009 13:44

ja mam taky spray a aplikace neni vubec slozita, naopak, ma konzervacni vlastnosti a i voni, takze na vsechny svazky kabelu, vsecny molitanove casti, plastove a gumove casti. Neni se vubec ceho obavat, strikam do motoru jednou za pul roku a zatim pohoda a klid a to jsem uz v praci videl nekolikrat jak si to kuna mirila na parkoviste a nekam zalezla do auta kolegum co tento spray nepouzivaji.
mbiron Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod eMKejx » 01.10.2009 11:22

dakujem pekne za radu tak teda striekam... a este nieco je jedno kedy? ci pred startom auta, ci po starte - jazde ked je motor teply alebo radsej ked stoji a je vychladeny to striekat?
eMKejx Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Rio II (2009)
90100 km @ 0 l/100km

Příspěvekod slaveck » 01.10.2009 13:21

O víkendu jsem doléval kapalinu do ostřikovačů. Najednou koukám, že v zadní části motoru je částečně překousaný kabel. Uvnitř kabelu je několik vodičů a dva nebo tři z nich jsou úplně přerušené. Auto nic nehlásilo, jezdí a nezdá se mi, že by něco fungovalo jinak než normálně. Hned v úterý jsem se objednal do servisu (mám akorát jít na druhou garančku). Dnes jsem jim tam auto dovezl, přejímací technik na to kouká, kroutí hlavou a velmi se diví, že mi nesvítila kontrolka od motoru. Jedná se prý o kabel od lambda sondy a problém je ten, že se musí vyměnit celá sonda, která stojí nějakých 4.000 Kč !!!! :shock: :shock: :shock:
slaveck Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Dajek » 01.10.2009 14:44

tak mě se zatím ty kuny od posledního nálezu zaťapanýho motoru snad tak půl roku vyhýbají, musím zaklepat :yes:
:kia: cee'd Sporty Wagon 1.6 CVVT Comfort Plus :love:
Dajek Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod PetrLa » 01.10.2009 16:59

slaveck píše:O víkendu jsem doléval kapalinu do ostřikovačů. Najednou koukám, že v zadní části motoru je částečně překousaný kabel. Uvnitř kabelu je několik vodičů a dva nebo tři z nich jsou úplně přerušené. Auto nic nehlásilo, jezdí a nezdá se mi, že by něco fungovalo jinak než normálně. Hned v úterý jsem se objednal do servisu (mám akorát jít na druhou garančku). Dnes jsem jim tam auto dovezl, přejímací technik na to kouká, kroutí hlavou a velmi se diví, že mi nesvítila kontrolka od motoru. Jedná se prý o kabel od lambda sondy a problém je ten, že se musí vyměnit celá sonda, která stojí nějakých 4.000 Kč !!!! :shock: :shock: :shock:

asi nějaké zvířátko "pyrotechnik" ....překousalo to tak odborně, že to ani nesvítí :)
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion