Nafta vs. Benzin

Motor, spojka, převodovka a vše kolem.

Příspěvekod Návštěvník » 20.10.2007 17:12

Beru to jako průměr u benzínových aut.Přikl.můj kluk Fabie 1,2,měla by jezdit za 6-6,5 litrů,nehoní ji a je pořád okolo 7-7,5-8l/100km.Octavie 1,6 ta jezdí nad 8 v pohode.Bohužel ,znám takových víc ale pokud ti vadí ten rozdíl ber to jako orientaci a do počtů si dej 7 litrů.Až budeš vážne po ujetí několika tisíc jezdit za 6litrů,pak to sem napiš.A dovolil jsem si to srovnat,jelikož jsem se už s něčím najezdil a dokážu už něco porovnat a navíc malokdy sedí údaje v techničáku .nedavno to bylo i v moto- revue.Ale na můj názor nedej.
Návštěvník

km @ l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Návštěvník » 20.10.2007 17:14

to filo
jakou máš uvedenou pohotovostní hmotnost v techničáku?Pokud budeš jezdit kombi spotřebu 6-6,5l/100tak bych také do 1,4 SW šel,ale nejdříve se v ní musíme svézt s rodinou.Osobně si myslím,že skutečná kombi spotřeba bude kdesi uprostřed 7,5/100.Co se servisu benzínu a dieselu týče,rozdíly jsou nemalé.Mám zajímavou tabulku garanček v excelu,ale nejde přidat ke zprávě.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 20.10.2007 17:16

to Anonym
jakou pohotovostní hmotnost máš v TP uvedenou ty?
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 20.10.2007 17:22

Ber to že to píšu pro zajímavost,jelikož jsem zdědil po otci to ,že si obcas napíšu co jsem do auta vrazil a co ne a jak jsem tankoval,benzím by mě sežral a na nafte se dá šetřit.Mohu to porovnat i z toho důvodu že kluk ma Fabii benzím a já jezdil na Fabii diesel.Ale jak jsem psal je to můj nazor .Co se týká tvé otázky neodpovím jelikož své auto jsem prodal a ted čekám na nové,mělo by být začátkem prosince,pak ti to napíšu.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 20.10.2007 17:33

to Anonym
docele mě překvapil jeden článek na netu,že rozdíl hmotnosti mezi 1,4 a 1,6D je prý 100!!! kg.Nevím,ale zdá se mi to nějak moc-jinak tvé argumenty beru,souhlasím,i já jsem pro diesel,ale 60 táců je dost a já jsem ročně najel posl tři roky 15t,z toho 1x Maďarsko a 1x Hvar.A po předváděčce jsem z diesela unešenej.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod vlafi » 20.10.2007 17:42

Chlapi..Je to sice 1.4 ale má přeci 109 koníků,což nemá ani 1.9 TDi šáde se 77kW..Já měl předtím ochcávku combi 1.6 se 100 konmi a cvičilo to s tím pěkně..Pokavad moc nezávodíte a nenajezdíte,bežte klidně do ní..Už jsem se v ní i vezl,nebál bych se toho..
:kia:
vlafi Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (4)

Kia cee'd (2006)
100200 km @ 0 l/100km

Příspěvekod vlafi » 20.10.2007 17:47

to EME: myslíš tu tabulku kde je na jedné zálošce 1.6 nafta,na druhé 1.4 a 1.6 benzin a na třetí jsou data???Tahle tabulka je v manuálech.. 8-) potěšilo,že se chceš podělit..Jestli to není to co říkám,tak to pošli mě nebo Bedovi a dá se to sem.. :-)
vlafi Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2006)
100200 km @ 0 l/100km

Příspěvekod filo » 20.10.2007 17:51

Anonym píše:Beru to jako průměr u benzínových aut.Přikl.můj kluk Fabie 1,2,měla by jezdit za 6-6,5 litrů,nehoní ji a je pořád okolo 7-7,5-8l/100km.Octavie 1,6 ta jezdí nad 8 v pohode.Bohužel ,znám takových víc ale pokud ti vadí ten rozdíl ber to jako orientaci a do počtů si dej 7 litrů.Až budeš vážne po ujetí několika tisíc jezdit za 6litrů,pak to sem napiš.A dovolil jsem si to srovnat,jelikož jsem se už s něčím najezdil a dokážu už něco porovnat a navíc malokdy sedí údaje v techničáku .nedavno to bylo i v moto- revue.Ale na můj názor nedej.

Díky za odpověď,najezdím pár tisíc a pak znovu proberem spotřebu benzinových modelů.Po přečtených zkušenostech od majitelů krátké verze, chci věřit, že bych se měl dostat na těch 6,5 l/100km.Uvidíme.Zdravím.Čest. :)
Kia Cee´d SW 1.4 EX /5K/
Najeto 45 000 km
filo Muž
Uživatel fóra

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd SW (2007)
45000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod vlafi » 20.10.2007 17:55

filo píše:
Anonym píše:Beru to jako průměr u benzínových aut.Přikl.můj kluk Fabie 1,2,měla by jezdit za 6-6,5 litrů,nehoní ji a je pořád okolo 7-7,5-8l/100km.Octavie 1,6 ta jezdí nad 8 v pohode.Bohužel ,znám takových víc ale pokud ti vadí ten rozdíl ber to jako orientaci a do počtů si dej 7 litrů.Až budeš vážne po ujetí několika tisíc jezdit za 6litrů,pak to sem napiš.A dovolil jsem si to srovnat,jelikož jsem se už s něčím najezdil a dokážu už něco porovnat a navíc malokdy sedí údaje v techničáku .nedavno to bylo i v moto- revue.Ale na můj názor nedej.

Díky za odpověď,najezdím pár tisíc a pak znovu proberem spotřebu benzinových modelů.Po přečtených zkušenostech od majitelů krátké verze, chci věřit, že bych se měl dostat na těch 6,5 l/100km.Uvidíme.Zdravím.Čest. :)

Ten jsem si vzpoměl..Husman má SW s 1.4..ten ti poví nejlépe jak to bude ;)
vlafi Muž
KIA Family

Kia cee'd (2006)
100200 km @ 0 l/100km

Příspěvekod filo » 20.10.2007 17:55

eme píše:to filo
jakou máš uvedenou pohotovostní hmotnost v techničáku?Pokud budeš jezdit kombi spotřebu 6-6,5l/100tak bych také do 1,4 SW šel,ale nejdříve se v ní musíme svézt s rodinou.Osobně si myslím,že skutečná kombi spotřeba bude kdesi uprostřed 7,5/100.Co se servisu benzínu a dieselu týče,rozdíly jsou nemalé.Mám zajímavou tabulku garanček v excelu,ale nejde přidat ke zprávě.

Tvou uvedenou skutečnou kombi spotřebu 7,5 l/100km mám teď, kdy mám ujeto cca 250 km a je už celkem zima.Doufám,že se bude snižovat.Čest.
Kia Cee´d SW 1.4 EX /5K/
Najeto 45 000 km
filo Muž
Uživatel fóra

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd SW (2007)
45000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 20.10.2007 18:42

vlafi píše:to EME: myslíš tu tabulku kde je na jedné zálošce 1.6 nafta,na druhé 1.4 a 1.6 benzin a na třetí jsou data???Tahle tabulka je v manuálech.. 8-) potěšilo,že se chceš podělit..Jestli to není to co říkám,tak to pošli mě nebo Bedovi a dá se to sem.. :-)

ano,je to ono,na přístup do manuálů si budu muset ještě posečkat,ještě jsem mládě,to je jen pro starý páky.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 20.10.2007 18:45

vlafi píše:
filo píše:

Ten jsem si vzpoměl..Husman má SW s 1.4..ten ti poví nejlépe jak to bude ;)

já vím,husmana jsem oslovil,zatím je tvrdej,jako Fučík,uvidíme časem,snad povolí a uvolní více informací... :lol:
Návštěvník

km @ l/100km

1.6 benzin nebo nafta

Příspěvekod Návštěvník » 21.10.2007 15:10

Nazdar panove,

tak uz jsem to precet vsechno co tu mate v sekci SW. Uz dlouhou dobu premyslim za co vymenit svoji linou fabii v combiku. Uz me stve silena spotreba, vubec to nejede ( obcas jsem fakt zavodnik), nehlede na to ze FII je za dverma a tak je na case to prodat dokud to ma nejakou cenu. Jenze za co? Dalsim problemem je ze diky me XXXL postave si za me nikdo ve Fabii nesedne :cry: . Jezdime se znamyma na hory a tak a da se rict ze z 50% nas jede v aute vic nez 2 lidi. Takze kde sehnat levne a prostorne auto? Bud je tam mista dost ale cena je 700 000 Kc sbohem Vectro a Octavie apod. Z dlouhodobeho vyhledavani jsem dospel ke dvou moznostem cee'd SW nebo Xsara Picasso ( da se to diky sleve 170 000 Kc). Jenze picasso je zehlicka a pro me obcas zavodnicke choutky se fakt nehodi. (navic by si polovicka mohla jeste vylozit ze se chystam na rodinu :scooter:) A tak me tu zbylo SW :santa: :grin: . V autosalonu jsem si pohodlne nastavil sedadlo ridice a posadil za sebe sveho kamarada a ten hlasi dobry mista hafo :shifty: sem se vlezes i ty :grin: :grin: :grin: :grin: a vono fakt, vlezl jsem se tam a 2 hodiny (cesta do Prahy v idealnim pripade) bych to tam v klidu prezil :shifty: :shifty: :shifty:. Ale ted babo rad, jakej motor? Rocni najezd 20 - 25 tkm, jak jsem rekl obcas zavodim i s tim s cim to nema cenu ( kdyby chtel slapne a je v trapu ). Zvolil bych naftu, ale ted prijde to proc si tim nejsem tak moc jistej. Jezdim autem do prace a mam to 12 km ( jasne asi nebudu porad casem mozna budu delat jinde ale zatim plati dobre :lol: ), a nejsem si tak uplne jistej zda se to tomu dieselu bude uplne libit, cestou domu uz najedu treba 30 protoze jedu jeste tamhle a tamhle a tak ale rano ta cesta je proste jen 12 km a smitec. :grin:. Samozrejne jsou i cesty kdy dam 100km jednim smerem ( vetsinou vikend po nasi pseudo dalnici) a chci aby to auto jelo a ne malo zdechlo na krajnici.

uvitam nazory jaky zvolit motor a pokud je to motor co mate jakou ma spotrebu a jaky mate soucasny najezd.

Nabidka od prodejce: 526 000 Kc (s DPH)
Cee'd SW 1.6CRDi - EX barva: základní červená, interier blue style
- přepážka pro odpočet DPH
- parkovací asistent
- tempomat
- vyhřívané přední sedačky
- ALU 16" disky - letní pneu
- ocelové disky 15" - zimní pneu

cus
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod vlafi » 21.10.2007 15:26

Jasná volba pro naftu,ale těch 12km tomu moc nehraje do noty..Ty co mají naftu,tak ti spíš poradí..Já naftu nikdy neměl,tak nevím co to přes zimu udělá..Jinak jsem rád,že máš závodnické choutky a doufám že se sejdem na jaře na srazu :scooter: :scooter: :scooter: :scooter:
vlafi Muž
KIA Family

Kia cee'd (2006)
100200 km @ 0 l/100km

nafta zima

Příspěvekod Návštěvník » 21.10.2007 15:56

Na zimu ( vlastne i na leto ale to jsem linej ujit 400m :lol: ) mam podzemni garaz teplota cca 4°C. S tim srazem pokud bude cee'd tak urcite s fabii tam ale asi nepolezu. :lol: Jeste bych to zavisti na miste rozsekal a zapalil (tu fabii). Na morave je spoustu mist kde se da zaparkovat 30 aut aniz by prudili policajti.
Návštěvník

km @ l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí