ESP

Vše kolem elektroinstalace a elektronických prvků.

Příspěvekod Dire » 01.12.2008 19:28

No, ja myslim, ze Katikakus zas tak uplne pravdu nema. Pretoze nedielnou sucastou ESP je u ceedu i TCS, tak ESP sa pri rozjazde na klzkom povrchu vypinat nemusi. Naopak pri rozjazde zapnuta kontrolka ESP zafuguje tak, ze ESP sa nespusti (nema dovod), ale zapracuje prave TCS. EDS by bolo samozrejme parada, ale i TCS moze pomoct a nahradit celkom uspesne tu 'lahku nohu'. EDS maju napr. Skodovky ...

Tu je popisany vyznam zkratiek:

http://www.uamk-cr.cz/aspRS/users/infoservis.asp?id=880&rok=2003
Dire Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Katikakus » 01.12.2008 20:42

Tak nevim, tak, jak jsem to popisoval je to napr. soucasti skoly bezpecne jizdy na Mosteckem polygonu, stejna informace byla uvedena i v navodu Octavie I, co jsem ji kdysi davno mel. U ni pri vypnuti ESP zustaval system ASR aktivni.
Proceed GT 1.6 T-GDI Penta Metal
Sportage III 1.6 GDI Comfort Plus Orange Techno
Cee'd 1.4 Comfort Plus So Red
Katikakus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. místo (1)

Kia ProCeed GT (2020)
65000 km @ 7.94 l/100km

Příspěvekod Stefi » 01.12.2008 20:49

Katikakus píše:Tak nevim, tak, jak jsem to popisoval je to napr. soucasti skoly bezpecne jizdy na Mosteckem polygonu, stejna informace byla uvedena i v navodu Octavie I, co jsem ji kdysi davno mel. U ni pri vypnuti ESP zustaval system ASR aktivni.
v tomto tě podpořím, obdobně jsem to měl u Coupé, hlavní skřínku ESP jsem měl pod sedadlem spolujezdce, popisoval jsi to správně, asi má KIA vyjímku :lol: aby ušetřila, jak mi tan dal ty skratky, tak každá automob. to má podle toho, do které nadnárodní skupiny patří, třeba jako nbaše ...das Auto :neutral:
Stefi Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16) TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod Dire » 01.12.2008 21:58

Katikakus píše:Tak nevim, tak, jak jsem to popisoval je to napr. soucasti skoly bezpecne jizdy na Mosteckem polygonu, stejna informace byla uvedena i v navodu Octavie I, co jsem ji kdysi davno mel. U ni pri vypnuti ESP zustaval system ASR aktivni.

U skody octavia II sa dnes predava ASR + ESP + EDS + spusta dalsich skratiek ako jeden paket, kedysi sa ESP dokupovalo zvlast a ASR sa myslim davalo ako standard k TDi motorom (bez ESP).
Ale sme vo vlakne Ceedu: tu je ako priplatkova vybava ESP+BAS+TCS (takze je to obdobne, zrejme setri uz aj Skoda :P )
Ale skor to bude tym, ze cely tento system za chvilu bude v zakladnej vybave (viz Ford Focus, Mondeo).
Dire Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod Jauda » 02.12.2008 00:29

nevím jak u vás na slovensku, ale v ČR je ESP v serii od výbavy comfort tzn. 3. ze 4.
viz http://www.kiamotors.cz/Portals/0/files/ceniky/cee´d%20SW%20MY09.pdf
Jauda Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
26000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod Dire » 02.12.2008 08:35

Jauda píše:nevím jak u vás na slovensku, ale v ČR je ESP v serii od výbavy comfort tzn. 3. ze 4.
viz http://www.kiamotors.cz/Portals/0/files/ceniky/cee´d%20SW%20MY09.pdf

Ahoj, u nas v Cesku :D je u Hyundaie (mam i30cw Style, zijem tu skoro 20 rokov) az od vybavy Style. Ale len som chcel povedat, ze u Kie i Hyundaie je furt ESP brane ako nadstandard, tj. nie je v zaklade, Ford uz ho ma v zakladnej vybave, Skoda za priplatok symbolickych 2000 Kc.
Dokonca teraz pozeram do ceniku Huyndai a ESP je uz i v Style za priplatok 15900 Kc :bored: , takze zdarma je az v najvyssej vybave Premuim. Ty jo,v dobe krize Hyundai zdrazuje ? Dava sice zlavu 25000, ale asi nechce "zlavu zadarmo"...

Mne slo o to, ze dnesny trend je dostat ESP do zakladnej vybavy, tak ako kedysi airbagy a pod. Vspominam si na losi test Mercedesu A, kedy sa narychlo davalo v tej dobe drahe ESP do zakladnej vybavy...
Ale hlavne mi slo o to, ze u Kie a Hyundaie je TCS sucast ESP, takze vypnut ESP pri rozbiehani na snehu asi nie je dobra rada, vypnem si tym prave to TCS ...
Dire Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod Jauda » 02.12.2008 11:50

Pardon. Já si nevšiml odkud jsi, ale píšeš po slovensky, tak jsem to z toho nějak vydedukoval... :| Jinak MB A dostal ESP protože šel přes střechu! To říkám furt, že KIA je lepší než Hyundai :-D :-D :-D :-D :kia:
Jauda Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
26000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod Dire » 02.12.2008 12:01

Jauda píše:Pardon. Já si nevšiml odkud jsi, ale píšeš po slovensky, tak jsem to z toho nějak vydedukoval... :| Jinak MB A dostal ESP protože šel přes střechu! To říkám furt, že KIA je lepší než Hyundai :-D :-D :-D :-D :kia:

Mercedes - presne tak, losi test nedopadol prave OK, skor K.O. ;-)

V ceniku i30cw je ESP uz od vybavy Style, u kratkeho az od najvyssej vybavy Premium (mozno to bolo i predtym, aby som teraz nekecal o zdrazovani, ja som furt studoval ceny kombikov). Ked som sa rozhodoval pre auto, tak bohuzial u Ceedu nebolo ESP v ceniku vobec (v lete na par mesiacov zahadne zmizlo z ceniku, neviem preco). Myslim, ze Ceed i i30 su plne porovnatelne auta, kazde ma svoje plusy i minusy. Chodim sem, pretoze na tomto foru je viac informacii, nez u Hyundaie, viac to to zije. Zdravim vsetkych :santa:
Dire Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod matysekul » 02.12.2008 17:45

Moje řeč kolego :cool: V pátek už asi budu mít auto.
KIA Cee´d II SW 1,6 GDI Exclusiv 45000km
matysekul Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia cee'd SW II (2015)
45000 km @ 6.5 l/100km

vypinanie ESP

Příspěvekod roman mikus » 27.08.2009 23:03

caute vsetci :CZ: :SK: :kia: . v poslednom case ma mrzi jedna vec...vypina sa mi ESP. nastartujem, zaradim spiatocku, pohnem sa...a na palubke mi zacne svietit ESP OFF. stava sa to aj niekomu z vas? mam 33000km, doteraz som nemal ziadnu zavadu. :thu:
roman mikus Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd (2008)
32 km @ 5.0 l/100km

Re: vypinanie ESP

Příspěvekod aiwak » 28.08.2009 16:30

Bohužel ( nebo bohudík ? ) tuhle zkušenost s autem nemám
aiwak Muž
Přispěvatel fóra

Mogul Safety Cup 2009 (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (2)

Příspěvekod coudy3 » 28.08.2009 23:09

roman mikus píše:caute vsetci :CZ: :SK: :kia: . v poslednom case ma mrzi jedna vec...vypina sa mi ESP. nastartujem, zaradim spiatocku, pohnem sa...a na palubke mi zacne svietit ESP OFF. stava sa to aj niekomu z vas? mam 33000km, doteraz som nemal ziadnu zavadu. :thu:

Žeby čidlo na niektorom kolese? :) Treba hodiť na diagnostiku... a budeš presne vedieť. :)
Neodpájal si v poslednej dobe baterku?
coudy3 Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod milda » 29.08.2009 21:10

nedavno jsem použil přívěsný vozík a ESP se začalo také vypínat. Na diagnostice prý zjistil, že je třeba vyměnit pojistku (brzda) a od té doby je zase klid a v servisu to udělali zadarmo. čauky
milda Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Ingdave » 29.08.2009 21:14

Mi se to stalo jen jednou a to bylo týden šílený vlhko, týden v kuse pršelo a ten den co se to stalo, bylo zase neuvěřitelné horko a šílená vlkost ve vzduchu. Od té doby to už neudělalo, tak jsem tomu nevěnoval pozornost, řekl jsem si, že i elektronika má své dny :lol:
Cee´d SW 1.6 CRDi - MY09 Comfort Abyss Blue
najeto: 24 015 km
Ingdave Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Nejvzdálenější účastník srazu (1)

Skoda Yeti (2010)
90700 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod MP1 » 29.08.2009 21:23

Mne sa to stalo tuším 2x za 27000 km
ED 1.6 CVVT automat / JD SW 1.6 GDI automat / JD FL 1.4 CVVT / CD 1.4 T-GDi/ Proceed 1.4 T-GDi / XCeed 1.5 T-GDi Gold / Xceed 1.5 T-GDi GT-Line a Proceed GT
MP1 Muž
Fanda vozů Kia

Kia XCeed (2023)
18000 km @ 6.5 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Elektronika