Pokud se to nebude chovat všem stejně a dokonce u konkrétního auta v rámci stejných jízd se to bude chovat různě (jednou se ta možnost zapne a podruhé ne) za předpokladu, že řidič dělá "vše stejně", tak je tam nejspíš chyba v programu (bug).
Mně se tak choval Ceed tuším po aktualizace Q1/2024 do další aktualizace Q3/2024. Byl tam problém ten, že z 10 nastartování a zahájení jízdy se mně ukazovala rychlost v daném místě mezi budíky tak 8x, 9x. 1x až 2x se mně prostě rychlost v kolečku nenačetla. V navigaci to normálně ukazovalo/měřilo/fungovalo, ale na té palubce ne a ne naskočit. Jediným řešením bylo vypnout motor, nechat auto "odpočinout" pár hodin a potom znovu nastartovat - ve většině případech se nestalo 2x po sobě, že by se ukazatel rychlosti na palubce nenačetl.
Psal jsem to i tady, ale nikdo jiný takový problém nezaznamenal, byl jsem sám, komu to dělalo - aspoň o nikom jiném teda nevím...
Potom, co přišla po půlroce/roce už nevím přesně aktualizace, tak to vyřešila a od té doby mně rychlost naskočí vždy, tak jak to má být.
Takže asi toliko k chybám v programu/bugům.