Navigace

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Re: Navigace

Příspěvekod Bob69 » 30.08.2009 13:28

Já mám Tomtom 930 a musím říct, že mi už tahle navigace hodně pomohla. Hlavně v zahraničí. Ono najít slušnější market, lékárnu,...atd. ve městě, které vůbec neznám... . A i u nás není k zahození. Taky tu neznám všechno a POI bodů, které již jdou v navigacích vyhledat, je opravdu hodně. :photo: ... i třeba místa schválená k měření rychlosti :yes:
pro_cee´d * 1,4 CVVT Bílá WD Comfort *
...................................17.000 km spotřeba 7,1 l/100 km
Bob69 Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

5. sraz Kia-Club.org (1)

Kia PRO_cee'd (2009)
17000 km @ 7.1 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Berka » 30.08.2009 18:34

Navigace je jedním z nejlepších vynálezů. Na cestu mezi Prahou a Paříží ji nepotřebujete, stačí průměrně kvalitní mapa a nebo průměrně kvalitní tiskárna s nadprůměrně jemným papírem, ale jakmile hledáte nějakou konkrétní adresu ve větším městě tak jsem štastný že ji mám. Podrobná mapa Paříže má cca 400 stran, stála kolem 50 eur a orientovat se v ní během toho provozu je bez spolujezdce nemožné. Navigace řidiči dost ulehčuje cestu, ale při plánování cesty to chce také používat kombinaci mozku a klasické mapy. Já osobně doporučuji Mio, ale na krabičce tolik nezáleží. Na 1. místo kladu aktualizaci map- alespoň 2x do roka.
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Jakub » 30.08.2009 21:30

@Berka
Myslel jsi spíš iGo, tedy navigační software, který se dával i do starších navigací MIO (zde pojmenovaný MioMap). ;)

Jinak k navigacím. MIO i když ho sám mám bych dnes vůbec nedoporučil. V poslední době mění navigační aplikace jak na běžícím pásu (Začalo to iGo, pak Cardinale, teď zkouší Spirit....) a vždy to znamenalo ukončení jakékoliv podpory pro starší řady včetně nových map. Takže starší navigaci můžete buď zahodit, nebo nelegálně nainstalovat jiný software. :thd: Ostatní výrobci už to naštěstí pochopili a nabízejí různé druhy aktualizací map.
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod Berka » 30.08.2009 21:44

@Jakub
Ne,ne. Myslel jsem Mio jako takové. V době kdy jsem kupoval C710 to byla snad nejtenčí navigace, navigace ostatních výrobců se sice daly použít i jako klín pod kolo :roll: , ale bohužel na přenášení v kapse se moc nehodily :no: . Dnes už je to jedno.
Jak jsem psal- ...na krabičce tolik nezáleží...- tím jsem myslel že na výrobci navigace tolik nezáleží (TomTom, Mio, Garmin...) ale hlavní je kvalitní mapa a její možnost aktualizace. Jestli to běhá v krabičce s názvem Mio nebo jiné, je celkem jedno.
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod geocomp » 30.08.2009 22:21

Ještě něco málo k aktualizacím - pokud si někdo stahuje mapy z netu tak určitě ví o doporučeních některých skalních uživatelů stáhnout určité verze map které jsou nej ...... a nejsou to ty nenovější a bohužel je to pravda. Při porovnávání map jsem osobně zjistil že v menším městečku na starší mapě byly názvy ulic a na novější už ne a co horší byly změněny polohy některých vozovek takže jsem nepochopil proč taková aktualizace - že by v Praze přibyly dva kruháče ??? Opravdu trošku na palici, co do kvality map je opravdu třeba vybírat s rozumem a nebrat nejnovější za nejlepší.
geocomp Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Carens II (2002)
172000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod snike » 30.08.2009 23:04

@Berka: V tomhle máš pravdu, každý by měl vědět jaké mapy ve své navigaci využije a podle toho navigaci vybírat. Jak už jsem několikrát psal na starém fóru, využívám TOPO mapy a jelikož tyto mapy má ve své nabídce jen jediný výrobce navigací, byla pro mne jasná volba GARMIN. Do navigace Garmin jdou nainstalovat různé mapy silniční, topo, aero a další. Kdo hodlá používat navigaci jen v autě, má rozhodování těžší :tongue:
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod TWiDY » 31.08.2009 00:14

snike píše:@Berka: V tomhle máš pravdu, každý by měl vědět jaké mapy ve své navigaci využije a podle toho navigaci vybírat. Jak už jsem několikrát psal na starém fóru, využívám TOPO mapy a jelikož tyto mapy má ve své nabídce jen jediný výrobce navigací, byla pro mne jasná volba GARMIN. Do navigace Garmin jdou nainstalovat různé mapy silniční, topo, aero a další. Kdo hodlá používat navigaci jen v autě, má rozhodování těžší :tongue:

TOPO mapy jsou super, nicméně na ježdění autem je pro mě TT nenahraditelný.
Naštěstí teď Garmina s TOPO mám v mobilu v autě si hoví můj starý TT 910 :)
Toť moje zkušenost, ale asi každému může vyhovovat něco jiného.....
39.000 km @ ---> ObrázekObrázek
TWiDY Muž
Přispěvatel fóra

Kia Rio II (2006)
50000 km @ 7.6 l/100km

Příspěvekod snike » 31.08.2009 00:40

TWiDY píše:TOPO mapy jsou super, nicméně na ježdění autem je pro mě TT nenahraditelný.
Naštěstí teď Garmina s TOPO mám v mobilu v autě si hoví můj starý TT 910 :)
Toť moje zkušenost, ale asi každému může vyhovovat něco jiného.....

To máš pravdu na mé turistické výlety s rodinkou je Topo Czech 3 Pro super. Jinak pro navigaci v autě přepínám na Atlas Czech 8NT + Adresy CR v1 případně při jízdě mimo hranice na City Navigator Europe NT 2010.1 či další instalované silniční mapy konkrétní země, kde právě jedu ;)
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod host.a » 02.09.2009 11:15

Když jsem kupoval navigaci, rozhodující byla rychlost procesoru. Z dostupných značek jasně vyhrálo MIO. Zakoupil jsem C510. Asi před rokem přestaly být dostupné nové mapy, vlastně nové mapy se nedaly na původním softu rozjet. Proto že jsme češi a ti si umí poradit, i když to není v mezích ujednání, používám soft iGO8. S navigací jsem spokojen. Má samozřejmě jisté nedostatky (již zmíněné kruháky, jednosměrky nebo nově osazené zákazy odbočení atd.), ale vždy mě dovedla na adresu nebo místo které jsem zadal. Bez navigace, pokud jedu na neznámé místo, se neobejdu.
host.a Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Tony » 04.09.2009 09:40

řešil jsem problém, že vždycky když potřebuju navigaci tak ji v autě nemám a vozit ji furt je o ničem (schovávat a zase nandávat...). tak sem začal uvažovat nad pevnou navigačkou. ovšem peníze na ní si našly nové místo kde zmizet (radikální upgrade pc) :D a tak sem to vyřešil tak, že jsem si zprovoznil navigačku v mobilu (6220 classic) a to od Garminu. k tomu jsme koupil držák a nabíječku ( nutná!!! gps v mobilu je šílený žrout! za 3hodiny navigování sežere baterku která normálně vydrží 3dny) a je to super. navigačka za 700kč s nejnovějšími mapami, 1,1 mil. POI, česky namluvená (mluví mi přes bluetooth z repráku auta) a co je hlavní je vždy po ruce, protože bez mobilu nejezdím ;)
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod Axel » 04.09.2009 09:47

souhlas, mobil má vždy člověk po ruce...proto jsem pořídil omnii, která už měla držák v balení i s autonabíječkou a i Route 66 tam byl, ale ten šel hned pryř teď používám Igo8 nebo Garmina....
Fandím:
Moto GP
Tým: Ducati Marlboro Team; Jezdec: Casey Stoner (samo na prvním místě jsou naši jezdci :) )

Formule F1
Tým: Scuderia Ferrari Marlboro; Jezdec: Felipe Massa
Axel Muž
Fanda vozů Kia

5. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia cee'd SW (2008)
34000 km @ 7.6 l/100km

Příspěvekod Baggio » 06.09.2009 18:20

Mám Navigon ale když jedu dál tak se stejně radši čučím i po značkách/jistota/ :CZ:
Baggio Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Brix » 29.09.2009 20:00

Mám navigaci Garmin 760, :idea:
40 map států, častá aktualizace map, možnost POI bodů (radary, servis, památky, banky, lékárny a jiné) je pro mne nanahraditelným pomocníkem. :thu: Výhoda je napojení mobilu přes Blootooth a možnost pustit zvuk přes libovolně naladěnou frekvenci FM na vestavěném rádiu. I když mapu mám stále rád a pro jistotu stále u sebe. :whistling:
Kia Ceed 1,4 r.v 2009 prodáno
Kia Ceed 1,4 r.v.2013 prodáno
Brix Muž
Přispěvatel fóra

Mogul Safety Cup 2009 (1) 5. sraz Kia-Club.org (1)

Volvo S60 (2012)
235700 km @ 6.7 l/100km

Držák Garmin

Příspěvekod Blackdeath.p » 18.10.2009 15:10

Čau nemáte někdo zkušenosti s těmito držáky od Garmina?

Obrázek
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=65701

nebo

Obrázek
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=65056

Jedná se mi o to jakej je při montáži zásah do vozu? Elektorinstaklace, nějaká demontáž např. palubky kvůli protažení kabelů atd?
Blackdeath.p Muž
Moderátor

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1)
12. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
205000 km @ 7.3 l/100km

Re: Držák Garmin

Příspěvekod titanus » 18.10.2009 15:26

ja mam asi o radu nizsie postaveny drziak, kotry sa da lepit na sklo co je si myslim praktickejsie...dle mne sa to bude lepit.......ono ja ten navigacny pouzivam tak dva - tri krat do roka (zalezi kolko krat sa zucastnim zrazu v cechach :lol: ) a kabel vediem ponad budiky popri lavej hrane stredoveho panelu az do zapalovania...dovolil som si pouzit Bedove uchytenie s jeho fotodokumentaciou:
Obrázek Obrázek Obrázek

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion