Autom jazdi hlavne manzelka, 3x tyzdenne do prace cca 20km tam a dalsich 20km domov, po meste sa jazdi malo (mame aj ine auto), kupovane v roku 2019, najazd 78 800km. Po ceste dlhej cca 60km (vsetko ok) som prisiel pred dom a chcel som zaparkovat. Zaradim R, preplo cuvaciu kameru, ale na pristrojovke kontrolka R nesvietila ako obvykle, ale blikala. Pustim brzdu auto stoji. Skusim pridat plyn, nic... Pridam podlahu, nic, ani otacky sa nezdvihnu a rozsvietila sa kontrolka motora. Skusil som vypnut, nastartovat - nic. Dopredu auto jazdilo OK, len neslo zaradit R. Po cca hodine, auto uz vychladlo som cez taku smiesnu diagnostiku nacital chybu v riadiacej jednotke prevodovky, ze nejde zaradit R. To som vedel aj bez toho. Chybu som vymazal, skusil som auto prebehnut, vsetko vyzeralo OK. Druhy den vsetko OK. Treti den sa problem zopakoval. Volal som Kia servisu, ze mam auto doviezt. Po ceste do TN (cca 20km) uz radilo zle aj smerom dopredu. Radilo len neparne kvalty 1-3-5-7...
Predbezna zavada - vymena dvojspojky, aktuatora dvojspojky a mozno aj dvojhmoty, to uvidia po rozobrati... Takze auto je uz cez tyzden v servise a ja som velmi zvedavy, ako to dopadne.