Bobo - ja sa rád púšťam do vecí a od opráv a v domácnosti, v aute, na bicykli až po stolný počítač sám. Ale vždy sa radšej dopredu pripravím, ako si potom nadávať. Lebo však skúsenosti

Patro - video pomohlo. Hlavne som zistil, že je to ľahká vec a rovno som sa do toho pustil

Pre všetkých ostatných, ktorý budú možno hľadať niekedy tak, ako ja - vŕzgať, škrípať, či iné pazvuky vydávať môžu v tej Kia Ceed JD sedačke v podstate dve veci:
1. Odlomený háčik (jeden zo 6), ktorý tam potom nedrží a otiera sa o kovový rám sedačky. V mojom prípade to bol jeden zo stredných (ktoré tam slúžia ako bedrová opierka).
Odlomený háčik:

Dobrý háčik:

Háčik sa mi podarilo kombinačkami znovu "vytvoriť" a vrátiť do dierky, kam patrí. Pocitovo je teraz sedačka tuhšia (v bedrovej časti) a kovové vŕzganie úplne zmizlo.
"Opravený háčik":

Ak by náhodou nový háčik nedočiahol až do tej kovovej dierky, asi by som tam dal malý krúžok na kľúče a háčik potom zachytil o ten krúžok. Ja som to tam dostal bez krúžku, ale bolo to dosť natesno (a pocitovo je bedrová opierka teraz tuhšia, ako na druhom sedadle).
2. Vŕzgať ešte môže molitan (bočné vedenie), ktorý sa v sedačke šúcha o kovový rám sedačky.
Toto som zatiaľ nefixol, ale vŕzganie celej sedačky sa opravou háčika zredukovalo tak o 70%. Na rám sedačky však asi zo strany prilepím kus nejakej látky, alebo tam pôjde suché mazivo v spreji (asi časovo obmedzené riešenie, ale rýchlo aplikovateľné).