od ladlen » 16.11.2024 00:38
Menil tu niekto už ventily TPMS na KIA Sportage ako mám ja 2013? Moje auto mám 11 rokov, tak som teraz pred zimou pre istotu kúpil ventily TPMS originál Hyundai presne na moju KIU 2013. V pneuservise mi ich vymenili s tým, že sa majú samé načítať a spárovať s autom. Nespárovali sa, samozrejme. Tak som bol v značkovom pneuservise, známom po celom Slovensku. Prišiel technik, načítal do prístroja kódy ventilov, zapol prístroj káblom s autom a naozaj. Ikona auta s prázdnymi pneumatikami zmizla a myslel som, že je po probléme. Bohužiaľ nie je, po pár kilometroch začala blikať kontrolka a potom neustále svietiť, že je porucha v systéme kontroly tlaku pneumatík. Bol som to reklamovať, technik celú procedúru zopakoval a výsledok je rovnaký, kontrolka opäť začala svietiť a stále svieti. Synov kamarát napichol auto na svoj merací prístroj a ten mu ukázal, že ventily nekomunikujú s autom. Zajtra má prísť s prístrojom, kde zmerá samotné ventily, či sú v poriadku. Mňa priam udivuje, že ľudia z pneuservisov nemajú ani potuchy, ako systém TPMS funguje v autách KIA. Tak som zvedavý, ako to dopadne a či nebudem musieť ísť do servisu Kia, ktorý je 40 km ďaleko. Viete niekto poradiť, kde môže byť problém?