Nákup nové Kia Ceed SW jako alternativa Octavia 4 Combi?

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd SW.

Re: Nákup nové Kia Ceed SW jako alternativa Octavia 4 Combi?

Příspěvekod therion » 24.06.2024 20:54

Noo pokud vezmeme jako primarni stranku finance tak je ovce se sportage vpohode srovnatelna. Deviza ovce bude asi ve vetsim kufru jinak v benalu srovnatelne.
therion Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2012)
100000 km @ 6.1 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Lubos1 » 25.06.2024 11:39

therion píše:Jako porovnavat stredni tridu s nizsi stredni tridou moc nejde. Ale kdyz uz to musi byt, tak si misto ceeda dostad sportage a pak porovnavej prostor a uzitnou hodnocu s ovci....

Octavia nie je stredna trieda, aj ked sa o tom vedu dokola debaty. Ale to je jedno.
Ja som kupil novu Octaviu, manzelka ma novy Proceed, ja som mal Proceed predtym, takze porovnavat mozem. Co sa tyka priestoru, je Octavia vacsia vo vsetkych smeroch. V Proceede mam problem s vyskou nad hlavou (mam 185 cm), aj bez panoramat. strechy.
V Octavii sa sedi podstatne nizsie. Pedale su v Proceede ukotvene trochu hlbsie, co mne vyhovuje viac. Sportove sedacky su podla mna v Proceede lepsie ako v Octavii, v Octavii je zase nastavitelna dlzka sedakov, ale malo nastavitelna bedrova opierka. Vzadu sa sedi lepsie v Octavii.
Auta su od aerohluku odhlucnene podobne dobre, Octavia mozno trochu lepsie vdaka dvojitym oknam vpredu, vzadu nic moc. Od pozvozku je hluk nizsi v Octavii, ale i tichom aute sa pisat rozhodne neda.
Ovladanie v Kii lepsie, vsade tlacidla, ale v Octavii som si na displej zvykol. Problemy s infotainmentom vyriesili, takze sa to celkom da. Ale privital by som aj tak viac tlacidiel. Nemozem si ale zvyknut na debilny system tempomatu na samostatnej packe. :shock:
Asistenti funguju ok na oboch autach.

A ano, cena je inde, skor porovnatelna so Sportage. Zena ma tlacila do Sportage, ale ja SUV nejako nemusim. Sportage som si previezol, je celkom fajn, ale neoslovilo ma to.
Proceed GT 1.6 T-GDI 7DCT 2024 Deluxe White
Škoda Octavia RS TSI 2024
exKIA: XCeed GT-Line 1.6 T-GDI 7DCT 2023, Proceed GT 1.6 T-GDI 7DCT 2020, Ceed 1.4 GT-Line T-GDI 7DCT 2019
www.autogratis.sk
Lubos1 Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Jagi » 07.07.2024 21:14

Já mám teda Kiu Ceed 1.5 v kombajnu a teda moc výhod oproti octavii nevidím. Kia je hezčí auto, ať už zvenku, tak i zevnitř. Tím to asi tak končí. Bohužel… Vše ostatní je jen o tom, že se mějitelé kií snaží si zdůvodnit, proč mají levnější auto. Hlučnost od podvozku? Odolnost podvozku? Tuhost karoserie? Zůstatková hodnota? Na novou octavii v podobné výbavě jsem neměl peníze. Z dnešního pohledu bych možná již volil nejspíš větší úvěr. Nejvíc mě baví to, že většina idí co má CEED se nechává obírat o peníze a to i za kontroly, které nejsou výrobcem KIA požadovány. V papírech má KIA dost velký nepořádek. Váhám, zda s tím jít do telky, protože to za mě zavání takovým drobným systematickým obíráním majitelů nových aut. Takovou věc si nikdo ve škodovce nikdy nedovolil, alespoň ne v mém okolí. Zatímco problém o kterém píšu bude za mě u 2/3 vás všech.

Schválně - jaké máte v servisce vyplněný interval kontroly? Na základní servis? Na kontrolu karoserie? Já mám v servisce u obojího 15000km nebo 12měsíců. Modelový rok 2023, 1.5 s automatem.
Jagi Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členství

Příspěvekod torrent » 07.07.2024 21:42

Jojo co se týče doporučení a různých postupů v tom má opravdu Kia obrovský bordel. Kiu CD jsem měl cca 4 roky – před FL i po FL a co se týče třeba olejů, každý ti tvrdí něco jiného. Před FL do auta dávali 5w30, po FL už 0w20, s tím, že 5w30 lze, ale nikdo to pořádně nepotvrdí. V manuálu mají 5w30 jako "nedoporučený", ale pak ti zastoupení pošle tabulku, že je to ok. Zajímalo by mě, co by se dělo, když bych něco reklamoval na motoru.

Jinak v servisce jsem měl 15 tkm/ rok na olej a 30 tkm / 2 roky kontrola karoserie a další ***, co se dělají. I toto vše jeden z důvodů proč jsem nakonec koupil O4.

Mám ji 14 dní a i přes to, že mám "jen" liftbacka, tak místa je v ní o dost víc. Využitelnost kufru? O tom nemá smysl se bavit, žádná dvojitá podlaha a celých 600 litrů plně k dispozici. Spotřeba? S O4 (1,5 tsi) jezdím o litr méně s nezajetým motorem než u Ceedu. Výkon a dynamika v podstatě stejná. Je pravda, že O4 trochu více "skáče". Teď jsem koukal i pod auto a co se týče antikorozní ochrany, tak netvrdím, že O4 ji má dokonalou, ale u Kii jsou např. holé plechy pod kufrem, O4 tam má alespoň něco. I povrchová úprava nápravy vypadá odolněji, ale to je jen můj laický pohled.

Hele a jak píšeš, Ceeda jsem kupoval hlavně kvůli financím, v pořizovací ceně byl mnohem levnější a nechtělo se mě dávat o desítky tisíc více za koncern (nakonec jsem je stejně dal). Ale už jen to, že na o4 seženu v podstatě vše i v druhovýrobě, opraví mě ji téměř každý a v okolí mám na výběr z 8 servisů místo 2 Kia servisů. Dostupnost náhradních dílů také spíše mluví pro Škodu, i když jisté problémy také jsou. Ale Kia – zapalovací cívky, mnohdy je servisy nemají na skladech, prostě nejsou a alternativu nemáš (to chceš prostě někde na dovolené). Nedávno jsem řešil čelní sklo, odpověď z autorizáku? Nemáme a skla nejsou v celé EU a neznáme datum naskladnění. Jinak třeba u Ceedu jsem měl "lepší" výbavu, ale na vyhřívaný volant nebo kufr v elektrice to auto nejezdí.

Nechci, aby to vypadalo jako, že na Kiu kydám hnůj, je to dobré auto a v podstatě jsem neměl za 8 let nějaké závažnější problémy, ale člověk pořád naráží na nějaké drobnosti, které se u škodovky řeší mnohem lépe. A prostě jsem potřeboval "praktičtější" auto.
Kia Ceed SW (CD) GT Line MY2023, 1,5 T-GDi 118 kW
torrent Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod palan » 23.07.2024 10:39

Na konci korony (ca 2021/22) moc nebylo o čem - na Oktávky byla min. roční čekačka, ani jedna automobilka nedávala slevy. O4 combi s 110kW TSI vycházela o 25% dráž něž 118kW Ceed SW v TOPu. A těch 150k rozdílu člověk prostě na dražším servisu/dílech u nás v ČR nenechá...

Dneska je situace jiná. Ceed už se nenabízí s 118kW motorem, ale "jen" se 103 kW. Z 0-100 se zhoršilo zrychlení o 1,2s. Pružné zrychlení 80-120km o 0,9s. Viz porovnání starý vs. nový motor na brzdě: https://youtu.be/mCnEDOtAxH0?t=100

Podvozek má Ceed lepší než O4, ale motor by pro mě byl hlavní důvod proč bych sáhnul po Oktávce. Škodovka prý už zase nabízí svoje "tradiční" slevy, takže se dá vyhandlovat i 10-12% dolů oproti katalogové ceně...
palan Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Lubos1 » 23.07.2024 13:21

Ak mam porovnavat podvozky "sportovych" modelov oboch znaciek, tak na tom je Octavia RS lepsie ako Proceed GT. Mam to najazdene na rovnakych trasach. Na Skode su ale adaptivne tlmice a a VAQ. Klasicky podvozok neviem porovnat.
Proceed obuva lepsie pneu, Michelin Pilot Sport 4 su stale vyborne. Skoda ma Bridgestone Potenza, nie su zle, ale Micheliny su lepsie.
Proceed GT 1.6 T-GDI 7DCT 2024 Deluxe White
Škoda Octavia RS TSI 2024
exKIA: XCeed GT-Line 1.6 T-GDI 7DCT 2023, Proceed GT 1.6 T-GDI 7DCT 2020, Ceed 1.4 GT-Line T-GDI 7DCT 2019
www.autogratis.sk
Lubos1 Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Jagi » 27.07.2024 19:16

Doporuceni pro nove, js uz bych si na ceed nekoupil 17ky kola. Ted jsem jel v novem kombiku co mel jen 16ky a to auto je pak o 80% lepsi na ceste. Netluce a pekne zehli.
Jagi Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členství

Předchozí

Zpět na ceed SW