Mám 1,6 crdi najeto 50 000 km a všiml jsem si, že mám celkem hodně černý výfuk a když do něj dám prsty tak jsou černé od šmíru...přitom se mi zdá, že před x km byl celkem čistý a to jezdím jen dlouhé cesty cca. 200 až 800 km hlavně dálnice. Po městě skoro vůbec. Co s tím?
Finanční podpora Kia-Club.org CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010 SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX
Videl som Passata B5 so 400 000km a sadza žiadna. Ak filter funguje ako ma tak na konci nemá byť nič čierne za celú životnosť auta. Ak tam nejaké sadze sú tak filter nieje tesni a už ani nebude a časom to bude len cernejsie a cernejsie. Môže to prejsť emisnú a urobiť ešte veľa km ale v 50 000 to už pokazené je určite.
Tak jsem zvědav jedu koncem listopadu do servisu, předběžně je v háji DPF filtr, ale jsem zvěděv jestli je příčina jen v něm nebo je špatně ještě něco. Přitom 90% dálnice a dávám naftu bez biosložky a dávám VIP. Poslední dobou mám asi 0,5 až 1 l větší průměrnou spotřebu. Dám pak vědět výsledek.
Zatím, jsem dopadl tak, že mi v Kia řekli, že pokud se jim to neobjeví na diagnostice, že je něco v nepořádku tak s tím dělat nic nebudou... nakonec jsem šel do jiné Kia a tam mi řekli, že mám propálený DPF filtr, takže výměna.
Při takto malém nájezdu jak může být propálený, navíc jezdíte dlouhé trasy. Jako asi bude to nezpochybňuji, ale jaké je příčina propálení takto brzo? Dají nový a za 50 tis km znova? To snad ne.