Kontrola hladiny chladiacej kapaliny.

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd SW.

Kontrola hladiny chladiacej kapaliny.

Příspěvekod mirob » 05.06.2024 20:14

Dobrý, píšem asi už nie o radu len o vysvetlenie ako sa toto môže stať. Mám tu pár príspevkov ako som synovi spojazdnil zadretú firemnú Ceed výmenou motora a rok a mesiac si myslím že je znova na výmenu motor , včera ho doviezla odťahov-ka domov z diaľnice. Auto počas jazdy stratilo pomali výkon (on to riešil plyn dole) až nakoniec s pod kapoty dymy pary , motor zhasol a koniec. po otvorení kapoty z motora striekala para, motor totálne rozžeravený. Keďže po škoda favorit som presedlal na VW golf 4 atď až po B8 tak sa chcem opýtať.
Má toto auto kontrolu poklesu chladivá? Na dolievaciej nádrži som nenašiel žiadane sensor! VW hladina poklesne hneď vidíš na budíkoch doleješ alebo aspoň riešiš, na Kia sa nič nerozsvietilo.
Teplomer v normálnej polohe 90C skôr menej, syn povedal.
Žiaden check engine.
Jedna chyba P0117 ECT sensor - low input.Asi už nemal vodu.
Po vychladnutí motor točí akoby bez kompresie a nemá snahu ani len bafnut, s výfuku nič necítiť.
Riska na tyčke kontroly hladiny oleja až hore nad max, zmiešanina oleja a vody.
Myslim že je KO.
Ešte jedna vec, na VW stav hladiny oleja, olejnička oranžová znamená dolej olej , červená STOP zastav, tu je to ako???
Dakujem.
Ceed 1.6 CRDI 85KW DPF 2011.
mirob Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Kontrola hladiny chladiacej kapaliny.

Příspěvekod therion » 10.06.2024 09:35

P0117 znamena jedine. Senzor nemel adekvatni napajeni nebo mel prerusene uzemneni a tudiz nemohl spravne reportovat ecu teplotu motoru. Pokud doslo k zaseknuti termostatu, jednotka o tom proste nevedela.
therion Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2012)
100000 km @ 6.1 l/100km

Re: Kontrola hladiny chladiacej kapaliny.

Příspěvekod mirob » 03.08.2024 07:18

Dakujem za odpoveď len by som doplnil že som sa dočítal P0117 okrem vami popísaných porúch ešte signalizuje celkové prehriatie chladiaceho systému, tak si myslím že ECU dostala správny signál že je niečo zle len môj synček to vyhodnotil zle. Ale je otázne či ukazovateľ teploty na prístrojovke bol nad 90st. alebo nie ??? Kúpila sa Octavka3 1.6TDI2016 a ceedku mam pred garážou. Motor nemá zmysel opravovať. Myslím si tesnenie pod hlavou , prasknutá hlava a piestne krúžky ???? Dám ho von a uvidím. Čo ma hnevá je nová STK, emisná, dialničná sk a cz, pzp,komplet spojka a nove brzy v predu aj v zadu.

Kia je zas v plnej sile a stojí v garaži. Ak by mal niekto záujem
https://auto.bazos.sk/inzerat/167668223 ... -82011.php
mirob Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členství

Zpět na ceed SW