Ahojte, chcel by som sa opýtať od niekoho kto už má skúsenosť, je potrebné pri výmene zadných bŕzd ( kotuce + dosky) na Ceed SW 2019 ktorý MÁ EPB ( elektroniku park. brzdu) ísť na výmenu do autorizáku kvôli kalibrácií EPB na nové bzrdy, alebo to nieje treba?
Aktuálne mám také info že niekto tvrdí že áno, niekto že netreba a dá sa to cez soft hocikde ( len treba mať soft samozrejme)
Podotázky:
Ak to treba nakalibrovať, viem im do servisu priniesť svoj materiál a nech mi to vymenia a nakalibrujú, poprípade stačilo by keby auto doveziem do servisu len na kalibráciu a dovtedy ručnú nepoužijem?
Viem je to možno trošku vymýšlanie, ale dávať auto do autorizáku a zaplatiť 300€ za výmenu a kalibráciu čo trvá 5min. Alebo si kúpim brzdy za polovicu od inej značky ako KIA/HYU, a spravím si to doma sám je predsalen pár € ušetrených, ktoré im tam aj tak nehám neskôr na výmene oleja.
Ďakujem vopred za radu.
Ak by to niekto na západe vedel kalibrovať, pomohlo by. Tie zadné brzdy síce majú hrubky v poriadku ale ich stav po jazdení v zime je žalostný, nebrzdia celou plochou a vydávajú všemožné zvuky.