Ve čtvrtém kole jste dosáhli průměrně 2,60 bodu, takže zatím nejslabší výsledek. V první nápovědě vám trochu zamotalo hlavy 5 cest v továrně světa.
V Birminghamu působilo 5 společností, které vyráběly motocykly (Ariel Motorcycles, BSA, Norton Motorcycles, Triumph Motorcycles, Velocette Motorcycles), ale jen jedna měla v názvu Birmingham.
Dokonce se našel jeden soutěžící, který neznal století páry a půjde za trest do kina.
Trochu diskuzí přinesla i druhá nápověda a koncovka výfuku ve tvaru ryby. Od třetí nápovědy už to bylo poměrně v klidu.
Původně byla pátá nápověda Zelená kulatá nádrž, která odkazovala na Model B z roku 1920, kterému se přezdívalo Round Tank. Protože stále byli 3 soutěžící bez správné odpovědi, změnil jsem to v pátek ráno na logo firmy s třemi puškami.
BSA Round Tank.jpg
Takhle vypadala jedna z odpovědí za 5 bodů: Pojmem uvedeným v indicii je označováno město Birmingham, které je kolébkou několika motocyklových značek.
Nejblíže k indicii má Birmingham Small Arms Company - BSA, která má toto město uvedeno v názvu. Logiku to má slušnou, tak snad jsem to trefil.
O rozdílu mezi indicií a nápovědou si myslím své. Pro mne je indicií vodítko, které mne dovede k cíli.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.