MP1 píše:stingray píše:Možno zbytočná otázka, ale keď som auto objednal v júli 2023 a stále naň čakám, predpokladám, že by malo mať výkon ešte 160 PS.
Alebo sa mýlim?
Mýliš sa. Tak ako píše Beda.
Ak sa tvoje auto stihne vyrobiť ako MY24, máš vyhraté. Ak nestihne, platí čo píše Beda. Preobjedná sa podľa nového cenníka a V NOVEJ CENE. Predpokladám, že cena pôjde hore.
Sám neviem, ako to vysvetlím zákazníkom.
Tvoj predajca už vie, či ti ho vyrobia ako MY24. Ja to viem o svojich objednávkach už od Vianoc. Bohužiaľ info o motore som sa dozvedel až dnes. (Kolega mi zabudol povedať)
OK, ďakujem za vysvetlenie. Asi nás čaká zaujímavé obdobie...
Len pre zaujímavosť, ak dnes za predajcom príde zákazník a chce si objednať napr. Ceed, oficiálny cenník zverejnený na webe hovorí, že stále je k dispozícii Ceed 1,5 so 160 PS v cene plus mínus rovnakej, ako posledný polrok.
Aký je postup? Predajca s ním spraví objednávku na pôvodný motor a cenu podľa aktuálneho cenníka s tým, že už takmer na 100% vie, že špecifikácia motora bude odlišná a cena vyššia?
Neber to prosím ako provokačnú otázku, len sa na to snažím pozerať z pohľadu potenciálneho zákazníka. Predpokladám, že Ty vyložíš karty na stôl a vysvetlíš zákazníkovi, že situácia o niekoľko mesiacov môže byť podstatne iná, ako sa javí dnes.