Nákup nové Kia Ceed SW jako alternativa Octavia 4 Combi?

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd SW.

Re: Nákup nové Kia Ceed SW jako alternativa Octavia 4 Combi?

Příspěvekod elkan » 26.09.2023 20:48

Já sedadla neposouvám, nám to stačí, ale mám taky pruh silnější překližky, která mezeru vyplní. Je ale potřeba tu překližku potáhnout aspoň na hranách látkou, aby nedošlo k poškrábání středové opěrky nebo sedaček.
KIA CEED SW GT-line 1,5 t-gdi, paket seat
elkan Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Ceed SW III (2022)
38000 km @ 6.4 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Jajrtajo » 27.09.2023 08:42

děkuju za rady, zkušenosti.
Jajrtajo Neuvedeno
Nováček
Léta členství

Příspěvekod Deawon » 27.09.2023 08:53

Jinak minulý týden servis Škoda Rapid po 4letech 28tis km. Olej+filtr, prohlídka a výměna svíček a cena 6750,-Kč. zajímala by mě cena podobného servisu u O4 a SW. Po dobu záruky samozřejmě servis v autorizáku.

Jinak jsem včera narazil na vystavený Proceed v Olympii v Plzni a nádhera. Určitě zůstanu v plánech na SW, ale zvenku mi to kvalitově přišlo v pohodě. Nechtěl jsem na něj moc šmatlat. Ale oproti Rapidu jiná liga.

A ještě další věc. Včera jsem si zakoupil Svět motorů Speciál, kde je test právě benzínového motoru 1,5 118kW, tak jsem zvědavý jak v jejich pohledu dopadl.
Deawon Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členství

Příspěvekod Thopr » 11.11.2023 10:11

Tak ja byl ted na druhe garancce se svym Ceedem SW a cena tedy 8500kc... A to ani neni ve vymene vzduchovy filtr. Zda se mi to celkem hodne.
Kia Cee´d SW 2022, 1.5 T-GDi :tongue:
Thopr Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členství

Příspěvekod Radekx44 » 11.11.2023 10:41

Musím se přiznat, jsem z ceedeu sw zklamaný. Po vyzkoušení auta a zjištění, jak auto hučí od kol ... to nedávám. Jinak se mi auto líbí, ale s tím bych žít nemohl. Projel jsem se i novým peugeotem 308 sw, jízda v pohodě, i tichá, ale ten digitální cockpit to u mě pohřbil. Asi nakonec dám přednost tady navrhované octavii combi, počkám na facelift. Raději ty peníze připlatím a mít v autě klid. Pro mě u octavie taky výhoda, vyhřívané přední sklo, a bez drátků.
Radekx44 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členství

Příspěvekod torrent » 11.11.2023 10:49

Ten hluk od kol je proste zvláštní věc. Na letních gumach a discích z výroby je to auto opravdu hlučné. Nicméně jsem kupoval zimní kola a jiné disky a auto je tak o 50% tišší. Nechápu a nerozumím tomu. Takže je to spíše o vhodně kombinaci disku a pneu. Plus se to dá určitě řešit nějakou protihlukovou izolaci do podbehu.
Kia Ceed SW (CD) GT Line MY2023, 1,5 T-GDi 118 kW
torrent Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Thopr » 11.11.2023 18:44

Presne tak to mam ja... Kamos mi vytlumil zadni podbehy vcetne mista na rezervu a i s puvodnima Michelinama 225/45 r17, ktere jsou hodne hlucne, tak zmena neskutecna. Ted na zimnich 205/55 r16 Matador Nordica MP93 absolutne tichounko... Ba naopak sluzebni IV Ovce je od zadku hlucnejsi...
Kia Cee´d SW 2022, 1.5 T-GDi :tongue:
Thopr Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod Radekx44 » 11.11.2023 19:08

To jsou ti konstruktéři v Žilině hluší, nebo co se tam děje? Všude kritika na hlučnost, i na zahraničních forech, recenzích, testech a nic se neděje. Každá automobilka se snaží největší problémy řešit, sw už roky na trhu a nic. Stačí oblebit podběhy silnější tlumící vrstvou a bylo by .... i kdyby to auto mělo být dražší. Oktávka 4 je daleko tišší.
Radekx44 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členství

Příspěvekod Kořas » 15.11.2023 22:17

Měl jsem služební Octavia 4 combi 1.5 110kw automat a pak si koupil nový Ceed SW 2022 118kw automat. Níže jen shrnu pár postřehů z praxe z mého srovnání. S každým autem najeto minimálně 30 tis km a dojmy jsou čistě subjektivní.

Kia:
  • Levnější - nejlepší poměr cena/výkon
    Lehce lepší podvozek zjm. v zatáčkách - je lehce tvrdší, ale neubírá na komfortu.
    Hlučnější celkově oproti Octavii - vyřešil jsem dotlumením + jiné repro - trochu se zlepšilo ale na Octávku to prostě nemá
    Více možností nastavení asistentů, pípání z kombi přístroje a celkově akustická varování jsou tišší a méně nepříjemná
    Infotainment svižný, nezamrzá 100% spolehnutí
    Přehrává i např. hudbu z 256 gb flash disku, flac. mp3, mkv - všechno správné popisky obrázky u písniček atp. u Octavie = nemyslitelné
    Nemá vzadu USB porty na dětské tablety.
    Mám TOP výbavu s NAVI a Android auto je kvůli tomu jen přes kabel (KIA tlačí svojí navigaci) Kia navigace není špatná ale zjm. v oblasti uzavírek jsou Google mapy přesnější.
    TLAČÍTKA NA VŠE POSTASTNÉ!
    Vyhřívání volantu má sice jednu úroveň, ale za mě příjemnější (velice subjektivní, ale zde tedy porovnávám s Karoqem)
    Kufr +- stejně velký. -dvojtá podlaha je super, naopak absence toho jí nevyužít je k vzteku, originál řešení na toto Kia nenabízí, dvojtá podlaha je prostě nutnost.
    Automat řadí výborně - lépe než Škoda (kde ale není také hrozný, Kia je jen prostě o chlup lepší)
    Stěrače jsou horší než u Octavie i dešťový senzor není tak přesný.
    Velmi příjemná spotřeba jezdím +- 6l/100
    V originálním příslušenství chybí gumová vana do kufru + originál je plastová a je na pikachu - vše po ní za jízdy klouže.
    Na originál stránkách se dá najít seznam aktuálně dostupných vozů v ČR = za mě bomba co u Škody není možná
    Lepší dostupnost
    Méně aftermarket dílů
    Horší renomé=obecně si v ČR Kia stále buduje reputaci a je často přehlížená
    Velmi dobře svítí
    Klasická ručka
    Vyhřívání zrcátek jde jen spolu se zadním oknem - to je na prd

Octavia:
  • Lepší kvalita zpracování zejména karoserie dovírání dvěří, lakování atp. v interiéru, ale nikoliv.
    Lepší audio.
    Otřesný infotainment i po aktualizacích - zamrzá, nelogický. Po každém startu jsem musel provést 7 (!) kroků abych mohl vyjet jak jsem potřeboval (vypnutí asistentů atp.)
    Hodně nastavování na displeji (klima atp.)
    Radary dávají (zjm. Front assist) dost často falešné poplachy - brzdí zbytečně - pípají, hlásí chyby při sněhu atp. - hrůza děs běs
    V základní výbyvě nemá ani kapsy na zadních sedadlech na knížku pro děti co jezdí vzadu...
    USB porty i vzadu
    Jen USB-C
    Lepší senzory na déšť
    O cca 0,5l lepší spotřeba i v automatu.
    Falešné chybové hlášky na různé věci, chyba zmizí po znovunastartování
    Dlouhá doba dodání
    Nemá klasickou ručku - za mě nevýhoda, parkovací brzda je pro mě pomalá
    Pískající brzdy při couvání - slyšel jsem i od jiných majitelů

Sumasumárum Octavia 4 je za mě příšerné až nebezpešné auto, které mi nesmí do baráku, i když samozřejmě chyby se najdou všude. Nicméně tato předchozí negativní zkušenost mě dovedla hned ke Kie Ceed, kterou jsem koupil a vůbec nelituji a jsem maximálně spokojen.
Kořas Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod hjirka » 16.11.2023 00:00

Zadní USB je asi věcí výbavy, možná ročníku. Ale i v TOPu muže být vzadu jedno USB A. Ohledně bezdrátového AA to nebude tím, že by Kia tlačila svůj tomtom, ale že tento infotainment nemá wifi modul.
Plastová vana do kufru je fakt úlet, protože jsem v autě jel 2x na prodloužený víkend, kdy jsem naložil kufry a batohy a rohož vypadá, jako bych tam vozil metráky cihel. Nechci vidět, jak bude vypadat třeba za rok.
Zajímá mě ale to tlumení. Co vše jste nechával tlumit, připadně jestli máte nějaké doporučení, kde jste to nechával dělat...?
Naposledy upravil hjirka dne 17.11.2023 08:58, celkově upraveno 1
Ceed SW 1.5 T-GDI Top + Smartkey
hjirka Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členství

Příspěvekod Turudumdum » 16.11.2023 21:48

Jen potvrdím + doplním:
- Od MY23 je vzadu 1x USB-C (MY22 Ačko), ale musí být tunel s el. brzdou, tedy v ČR min Top + Premium paket
- Koupil jsem vanu od Rigumu, sedí perfektně, gumová, dá se srolovat, když potřebuju do přihrádek, navíc je fakt výborně protiskluzová, jen nemá tak vysoký okraj
Ceed SW MY23 1.5 T-GDI 6MT Top Premium
Turudumdum Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod hjirka » 17.11.2023 08:58

Mám auto s klasickou ručkou, ale vzadu mám céčko. Top + bezklíček
Ceed SW 1.5 T-GDI Top + Smartkey
hjirka Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členství

Příspěvekod Turudumdum » 17.11.2023 15:20

Tak asi změnili, dříve to měl jen tunel s výdechy vzadu. A úplně předtím to myslím nebylo vůbec.

Hlavně, že to tam už je, hodí se to.

Ještě co je taková blbost, že bez el. ručky nebyly automatické dojezdy na oknech vzadu. Octavia to má snad vždy...
Turudumdum Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod tom247 » 17.11.2023 18:24

Turudumdum píše:Ještě co je taková blbost, že bez el. ručky nebyly automatické dojezdy na oknech vzadu.

Nie je pravda, na my22 mam dojazdy s normalnou ruckou.
Ceed SW MY22 1.5T GT-Line
Obrázek
tom247 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Ceed SW III (2022)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Turudumdum » 17.11.2023 21:29

Tak to možná souvisí s něčím jiným, asi spíš se Smartkey. Každopádně v ČR to Top něměl a s paketem Premium ano.
Turudumdum Neuvedeno
Uživatel fóra

PředchozíDalší

Zpět na ceed SW