Neoriginal vstavana navigace

Vše kolem elektroinstalace a elektronických prvků.

vyber radia (vymena originalniho)

Příspěvekod Návštěvník » 30.05.2009 12:00

poradite nekdo, hledal jsem na netu u prodejcu ale informace jsou vetsinou neuplne takze nejlepe by se mi hodila osobni zkusenost nekoho z majitelu

Pozadavky na radio jsou:
- cena do 12 000 kc vcetne adapteru ( rad bych se do teto castky vlezl)
- 2DIN
- slusny zvuk*
- radio s vybornou citlivosti*
- USB vstup (at uz predni nebo zadni)
- Oranzove podsviceni ( tlacitka i display)
- Zachovani ovladani na volantu
- Automaticke ovladani jasu displeje a tlacitek ( nejlepe s moznosti uplneho vypnuti)
- Nejlepe bez dotykoveho displeje
- vystup na subwofer

Co mit nemusi:
- mechaniku CD nebo DVD
- graficke efekty na displeji
- podporu pehravacu a telefonu Apple
- vstup pro CD menic
- bluetooth

* slusny zvuk – original radio v CEEDu hraje podle mne MP3 slusne (tzn. dostatecne) avsak radio je naprosta tragedie – jak zvuk tak citlivost
Návštěvník

km @ l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Bindick » 30.05.2009 12:24

Zkoušel jste někdo zlepšit kvalitu radia nějakým anténním předzesilovačem nebo něčím podobným?T
Bindick Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2008)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod greenca » 30.05.2009 13:11

Bindick píše:Zkoušel jste někdo zlepšit kvalitu radia nějakým anténním předzesilovačem nebo něčím podobným?T

Zkoušel jsem dva různé zesilovače a bylo to ještě horší.
Mám osobní zkušenost,že na radia pioneer v CEEDovi naladím všechny stanice bez problému a kolísání signálu.
Originál rádio není špatné,ale je nedoladěné.
greenca Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Re: vyber radia (vymena originalniho)

Příspěvekod greenca » 30.05.2009 13:16

mike72 píše:poradite nekdo, hledal jsem na netu u prodejcu ale informace jsou vetsinou neuplne takze nejlepe by se mi hodila osobni zkusenost nekoho z majitelu

Pozadavky na radio jsou:
- cena do 12 000 kc vcetne adapteru ( rad bych se do teto castky vlezl)
- 2DIN
- slusny zvuk*
- radio s vybornou citlivosti*
- USB vstup (at uz predni nebo zadni)
- Oranzove podsviceni ( tlacitka i display)
- Zachovani ovladani na volantu
- Automaticke ovladani jasu displeje a tlacitek ( nejlepe s moznosti uplneho vypnuti)
- Nejlepe bez dotykoveho displeje
- vystup na subwofer

Co mit nemusi:
- mechaniku CD nebo DVD
- graficke efekty na displeji
- podporu pehravacu a telefonu Apple
- vstup pro CD menic
- bluetooth

* slusny zvuk – original radio v CEEDu hraje podle mne MP3 slusne (tzn. dostatecne) avsak radio je naprosta tragedie – jak zvuk tak citlivost

Myslím,že v této cenové kategorii neseženeš radio aby umělo vše co píšeš.
Já mám vyhlídnuté toto
https://www.youtube.com/watch?v=_JBL5zGKKnc
http://www.ahifi.cz/autoradia/clarion-max688rbt.html
Cena je sice jinde,ale zase umí téměř vše a je to kvalitní značka.
Pokud seženeš něco podobného v cenové kategorii jako jsi napsal tak se s námi poděl.
greenca Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Návštěvník » 31.05.2009 09:38

Ramecek 1290,-
http://instalacni-sada-2din-4.aunika.com/

adapter ovladani na volantu 1350,-
http://adapter-pro-ovladani-na-volantu-kia.aunika.com/
a
propojovaci kabel Clarion 100,-
http://propojovaci-kabel-pro-autoradia-clarion.aunika.com/

a radio Clarion DUZ388RMP 6050,-
http://shop.autohifi.cz/shop_goods.php3?g_id=3126

celkem tedy 8740,-

Uz jsem to objednal
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 31.05.2009 10:47

mike72: hoď sem fotku jak to vypadá v autě až to budeš mít namontováno pls.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Dajek » 31.05.2009 11:09

přesně tak, nevypadá to totiž vůbec špatně ;-) už se taky těším na fota
:kia: cee'd Sporty Wagon 1.6 CVVT Comfort Plus :love:
Dajek Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod Tony » 31.05.2009 11:23

tuž cena ok, ale když už bych to rádio měnil tak bych určitě už volil i se zabudovanou navigaci. a to JVC nebo Kenwood (rozdíl sice je dalších skoro 10tisíc ale tolik stojí i přenosná navigace...). takhle nevím jestli za ty prachy dostaneš nějakou měřitelnou kvalitu navíc... možná ten příjem rádia bude lepší, ale to by třeba pro mě nebylo moc důležité, protože já používám rádio jen na TRAFFIC a jinak jedu na USB. v rádiu stejně furt jenom kecají... :bored:

jinak dej pak fotku a reference jestli to hraje lépe ;)
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 31.05.2009 13:44

Agnus píše:mike72: hoď sem fotku jak to vypadá v autě až to budeš mít namontováno pls.

provedu
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 31.05.2009 13:51

Tony píše:tuž cena ok, ale když už bych to rádio měnil tak bych určitě už volil i se zabudovanou navigaci. a to JVC nebo Kenwood (rozdíl sice je dalších skoro 10tisíc ale tolik stojí i přenosná navigace...). takhle nevím jestli za ty prachy dostaneš nějakou měřitelnou kvalitu navíc... možná ten příjem rádia bude lepší, ale to by třeba pro mě nebylo moc důležité, protože já používám rádio jen na TRAFFIC a jinak jedu na USB. v rádiu stejně furt jenom kecají... :bored:

jinak dej pak fotku a reference jestli to hraje lépe ;)

Ta cena s navigaci by byla cca +20 000 a navic se mi silne nelibi ovladani radia pres dotykovy displej (uznavam ze u navigace to jinak nejde), a jelikoz navigaci jiz nejakou dobu mam tak to radsi vrazim do nafty.
Proste knoflik na radiu je x krat lepsi nez dotykovy displej nebo tlacitka - i kdyz na ceedu je to castecne eliminovano ovladanim na volantu.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod AH_Litomysl » 01.06.2009 17:19

Přijde mi, že za 8740,- Kč to nemá moc velkou přidanou hodnotu. Neříkám, že to musí umět vařit presso a předčítat denní tisk, ale handsfree a navigace by v tom být mohla... :smile:
AH_Litomysl Neuvedeno
Kia prodejce

Příspěvekod snike » 01.06.2009 17:46

@Tony & AH_Lytomysl: .... já bych třeba vestavěnou navigaci nechtěl :no: :no: :no: Jediná výhoda může být, že je stále v autě, což ale zase může přitahovat zloděje. Pak už jen samá negativa :D :D :D Horší a zastaralé mapové podklady, mnohem dražší aktualizace map, složitější nahrávání POI bodů a ještě pár věcí. Každému holt vyhovuje něco jiného ;-)
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 01.06.2009 17:54

AH_Litomysl píše:Přijde mi, že za 8740,- Kč to nemá moc velkou přidanou hodnotu. Neříkám, že to musí umět vařit presso a předčítat denní tisk, ale handsfree a navigace by v tom být mohla... :smile:

Jo kazdy ma jine preference, jsou lidi co zaplati podobnou cenu jenom za sluchatka (treba ja) - pravda videl jsem podobne za 200 kc .

.... jste prodejce KIA, videno stejnou logikou pridane hodnoty by u vas asi vsichni kupovali jenom Picanto
Taktez prepravi z bodu A do bodu B .... jako CEED

Nic ve zlem..... Pro mne to tu pridanou hodnotu ma - samozrejmne pokud bude hrat lepe nez original ktery je dle meho nazoru nepodelkem co se tyce tuneru

Peace
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 05.06.2009 16:42

Tak uz je to v aute, kvalita zvuku velmi dobra (jak tuner tak MP3), ve srovnani s original radiem super.
Citlivost tuneru ( na mem parkovisti original nasel 1 stanici - a jeste ne pokazde, Clarion 3 stanice), v beznem
provozu jsem jeste nemel moznost vyzkouset.
V ramecku nesedi uplne idealne, je to diky tomu ze original radio ma predni panel trochu vypoukly a tohle rovny,
ale da se to prezit.

Obrázek
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Marek_Km » 05.06.2009 17:55

@mike72: šlo to připojit na původní vstup USB a na tlačítka na volantu?
Kia Cee´d 1.4 EX 80kW (2007)
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

Další

Zpět na Elektronika