autoriz. servis PEMM Brno, Jihlavska 27
1 garancna prehliadka (iba vymena oleja myslim), datum 5.10.2023. Auto Kia Ceed SW, r.v. 2023, motor 1.0, 74 kW, najetych 15.000 km.
Celkove hodnotenie - odporucam, dobra cena, skor vlazny - odmerany pristup.Aut Kia Ceed SW, r.v. 2023, motor 1.0, 74 kW, najetych 15.000 km.
1 garancna prehliadka (iba vymena oleja myslim), datum 5.10.2023.
Volal som aj do inych autorizovanych servisov v Brne (kia motortec v Reckovicich ?, autopark Kia na Bozetekovej ?), a tam mi povedali ze cena bude asi 4300 CZK, a olej ze si NEmozem doniest vlastny. Ze to NEEE, ze to je BRRR

Je to vobec legalne ?
Volal som do autorizovaneho servisu KIA PEMM v Brne co je na Jihlavskej a povedali mi, ze olej si mozem doniest vlastny, a potom cena bude 1500 CZK + daco, a bude to trvat cca 2 hodiny.
Kedze na starom aute mi znami menil olej za 400 CZK + material za 600 CZK (dokopi ma to teda vyslo na 1000 CZK), tak nevidim dovod aby si autoservisi za to uctovali 4300 CZK !!
No a trvalo to 30 minut a este sme si pri tom aj prijemne pokecali

Tak som si kupil olej aj filter na motora.cz, olej Total Quartz 9000 (Future) NFC 5W-30, ACEA A5/B5 a olejový filter MANN (FILTER) W 7023, cena dokopi 732 CZK. Prisiel som do servisu KIA PEMM, povedal som im ze stary olej si chcem zobrat (doniesol som si prazdnu nadobu od stareho oleja), chcem nim totiz natierat plot okolo rodinneho domu

Keby som im tam chcel stary olej nechat, cena a by bola myslim o 200 korun vacsia. Tiez mi povedali, ze kedze som si doniesol vlastny olej, cena za vymenu oleja bude dvojnasobna oproti tomu, za co olej menia obvikle. Opat, je to vobec legalne ? Ale nastastie si za robotu neuctuju az tak vela, oproti ostatnym ..
Povedali mi ze vymena bude trvat cca 1 hodinu, a cena bude 1542 CZK.
A inde maju aj dvojnasobok. Tie ceny su vacsinou strasne prehnane, ono v dnesnej dobe chce kazdy byt rychlo milionar. Najradsej by som pri vymene oleja stal pri nich, aby som si bol isty, ci to robia poriadne. Ale do dielne ku vymene oleja ma bohuzial nepustili

Opat, jeto vobec legalne ?
O hodinu som sa vratil, olej vymeneni,
cena za vymenu 1542 CZK (cca 65 EUR).Cize 1542 CZK za vymenu v autor. servise, a 732 CZK za material (olej a filter), to je dokopi 2275 CZK. To je priblizne 90 EUR.
Pristup taky normalny, ale skor vlazny - odmerany. Na konci mi dali razitko do servisnej knizky. No a hore v predajni kava zadarmo.
Cize podla mna super vzhladom k tomu, ze inde za vymenu chceli 4300 CZK, cize skoro dvojnasobok. Takze vrelo odporucam.
No a dalsia kontrola opat za 15.000 km alebo za rok, predpokladam ze opat pojdem k nim.
P.S.
Sory za chybajucu diakritiku a gramaticke chyby, ja kaslem na to.
P.S.2
Pre tych ktorych to zaujima, pri dlhodobej viac-hodinovej jazde na dialci rychlostou 130 km/h mi palubny pocitac ukazuje spotrebu 6.0 az 6.1 L/100 km.
Pri kratkodobej jazde v meste mi palubny pocitac ukazuje 7.5 az 9 l/100 km.
Celkovy dlhodoby priemer je 6.5 L/100 km.
Asi 2/3 az 3/4 z najazdenych km jazdim po dialci pri 130 km/h.
P.S.3
Existuje lepsi olejovy filter ? Ak existuje, tak by sa myslim oplatil kupit ..
Radsej dat peniaze na olej a olejovy filter, ako ich darovat servisu !