matysekul píše:@Mexican:
Nezlob se na mně,ale jestli má někdo s 1,4 spotřebu 10l,tak jezdí furt ve městě a jako kanec,nebo nespadne na dálnici pod 160.Chtěl bych vědět,jak by vypadal diesel.Nechci nikoho obhajovat,ale ty tu nahodíš průměr a absolutně netušíš,jak ty lidi jezdí a jestli je to vůbec pravda.Když ty se s někým hádáš o spotřebě,tak uvádíš,že spotřeba 5l u Tvého CRDi je běžná a přitom je na spritmotoru nejnižší.Proč nikdy neuvádíš průměr?
toz.. tak to asi zopakujem aj tu. J a jazdim tak ako jazdim so spotrebou akou jazdim. Priemerna spotreba Accentu 1,5CRDi je na spritmonitore myslim 5,5 litra. O to tu ale vobec nejde. Ide mi o ten syndrom PP, moja segra ho ma tiez. Tiez jej na jej p307 palubak ukazuje dlhodoby priemer 4,7, realita je vsak trochu ina:
http://www.spritmonitor.de/en/detail/209628.html
Ci ludia s ceedom jazdia po meste za 10 to neviem. Je ale fakt ze jazdia, pretoze si vedu spotrebu (kolko litrov natankuju a kolko km za tie litre prejdu), je to tam. Ako som pisal na Hyundaifore nikomu nik nebrani viest si spotrebu. ba dokonca naopak. Ak vidim ze na pritmonitore je matematicky dokazana spotreba 7,5 litra tak tomu budem verit viac nez ked niekto napise ce jazdi s ceedom dialnice a ma spotrebu 6,2 (priklad) litrov. To jedno sa opiera o fakty, to druhe len o doveru. Hovor co chces, ale ak si vymedzim nejaku typologiu tras (ze denne jazdim do prace 20 km z coho je 10 km mesto), tak si napr aj na tom spritmonitore najdem 2-3 uzivatelov a budem vidiet aku maju spotrebu v meste, teda uvidim realne naklady --> co auto zozerie za xyz km
este si dovolim citovat jednu vec
"a absolutně netušíš,jak ty lidi jezdí a jestli je to vůbec pravda" Nerozumiem kam tymto chces, pretoze nevidim dovod manipulovat data. Neviem, mozno uz zenske zacali letiet na setrilkov, potom sa to asi oplati robit. Vedenie si nakladov na auto ma svoje vyhody a zrejme ludia co si to vedu nepotrebuju klamat seba, preco by to robili
Reagoval si a najma tahas diskusiu uplne niekam inam co som mal v umysle ja. Ja som chcel ukazat ako sa pohybuje spotreba ceed 1,4, neplet sem diesle. Vlakno je pomenovane jasne, ide o dlhodobu spotrebu ceedu 1,4.. a tych 700 000 km ktore najazdili uzivatelia spritu je uz myslim vacsia vypovedna hodnota. Ci je 7,5 litra vela alebo malo si odpovie kazdy sam