Nemáte někdo tip na palubní přední kameru provozu, která by se dala nějak pěkně integrovat do Kia Ceed SW 2021? Nechci klasiku.. krabičku přilepenou na skle. Něco co se dá nějak zakomponovat třeba pod zrcátko nebo tak. Nenapadá vás něco?
Finanční podpora Kia-Club.org CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010 SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX
Existuju rozne bundlove riesenia, tj. cele spatne zrkadlo s integrovanou kamerou, kazdopadne kvalita je neporovnatelne horsia s rovnako drahou samostatnou kamerou. Neodporucal by som nic take, zatial je najlepsie kupit samostatnu kameru.
Kia Rio 1.4 CVVT (2013) Kia Cee'd 1.6 CRDi DCT (2016) Kia Optima 1.7 CRDi DCT (2016) Ford Kuga 1.5 EB 8AT (2024)
Mám kameru 70mai Dash Cam Pro Plus, cena cca 1700,- a naprostá spokojenost. Mám jí ze zrcádkem, a od řidiče není vůbec vidět. Ani z venka není vidět. Žije si svým životem, automaticky se přemazává, a když potřebuju, video stáhnu přes její wifi.
No ako vyssie pominali jedina moznost je na povodne zrkadlo nacapit spatne zrkadlo s kamerou ale za mna to vyzera este horsie ak chce kameru tak asi jedine samostatnu ale treba zvolit minimalisticky dizajn napr. DDPAI Ja mam v aute Vifo A129plus duo a z vodicovej strany ju vobec nevidiet je schovana za zrkadlom oproti 70mai ma vyhodu ne na napajanie nepozuivam akmulatro ale supekondenzator cize nehrozi riziko exploxie akmulatora pri prehriati
Mám také Viofo a potvrzuji, že za zpětným zrcátkem opravdu není z místa řidiče vůbec vidět
KIA Ceed SW MY2024 1.5 T-GDI GPF TOP Green Ex 9 500 km 6,2/100 km Kia Ceed SW MY 2020 1.4 T-GDI GPF TOP - prodáno Kia Ceed SW MY 2016 1.6 GDI Exlusive - prodáno
Je potrebné prednú kameru montovať v Kia servise alebo sa dá aj vlastnoručne bez straty záruky? Prípadne kde zapájate usb kábel napájania kamerky v Ceede?
Montovat = nalepit na sklo a pripojit kabel do zapalovaca? To ti urcite hned padne zaruka, minimalne na tesnenie okolo dveri
Ale vazne, samozrejme ze mozes aj sam. Mas v podstate dve moznosti zapojenia, bud do zapalovaca/USB alebo cez tzv. fuse tap priamo na poistku (zo zvoleneho okruhu ti vyvedie prud a zaroven zachova funkciu poistky) Napr. https://dratek.cz/arduino/48197-adapter ... v-10a.html
Je to na tebe, akurat pri druhej moznosti by som to napajal na spinany okruh a nie na permanentny, lebo ti to rychlo vybije baterku.
Kia Rio 1.4 CVVT (2013) Kia Cee'd 1.6 CRDi DCT (2016) Kia Optima 1.7 CRDi DCT (2016) Ford Kuga 1.5 EB 8AT (2024)
Chcel som sa samozrejme vyhnúť ťahaniu kábla do zapaľovača/USB. S tým okruhom je do dobrý point. Kúpil som na motorku a staré auto udelátko, ktoré sa pripájalo v palubovke na svorky zapaľovača cigariet a výstup bol USB. Je to všetko zásah ktorý musím dať robiť v oficiálnom servise. Tomu som sa chcel vyhnúť. V novom Sportage (vo vyššej verzii) je usb už v spätnom zrkadle. Preto ma napadlo, či sa tam (v spätnom) nedá oficiálne napojiť usb kábel.
To je jedna z mála věcí, která mi chybí v novém ceedu, že u zrcádka není třeba usbc nebo usb, já si zapojení kabelu nechám udělat v servisu, prej daji paralelní zásuvku, kterou nechaji schovanou, a do tý zapojí originální kabel od kamery.
ja som si prave kvôli stalemu napajaniu volil zapojenie v autoriazaku plus som potreboval potiahnut kabel k zadnej kamere ...... daval som to robit spolu s prvou garanckou .... za zapojenie kamery a potiahnutie kabla si uctovali 1 servisnu hodinu .... ja som dodal material takto ak bude daky problem viem ze sa nemozu vyhovorit na neopravneny zasah
Autor už to asi vzdal, i když sem chodí nereaguje. Mám už x let kameru z alliexpresu (ne za dvěpadesát), už ani nevím název. Kdo o ní neví ji nevnímá uvnitř ani z venku. Funguje přesně jak vyžaduji a je opravdu nenápadná. Jen to není externí kamera
@Lopo1 : V servise mi nie vždy dali naspať plasty tak ako boli pri výrobe.. aj keď bolo garancia ale vadilo mi nelícovanie. @Katikakus : Ďakujem. je to dobrá pomôcka