Ahoj, řeším stále se opakující problém. Po zahřátí a ujetí několika km, vůz padne do nouzaku a ztratí výkon. Na diagnostice se objevuje pouze jediná závada "P0012 poloha vačkového hridele...". Kontrolka motoru se rozsvítí až po ujetí většího množství km a několika startech. Pak už je nutné chybu vymazat diagnostikou, jinak nouzový režim nezmizí ani pro opětovném startu.
Vůz jsem koupil s vydřeným motorem (r.v. 2007). Vyměnil jsem blok i hlavu (r.v. 2011) a většinu dílů použil nových (rozvody včetně kol a ventilu pro ovládání časování vačky, prsa s olejovým čerpadlem, snímač polohy vačky, originál těsnění olej systému a podobně. Olej jsem použil 0W40 dle informací z webu Castrol. Motor byl komplet celý rozebraný perfektně vyčištěný a správně složený. Rozvody jsou nastaveny správně, tlak oleje je v normě, vše by mělo být mechanický v pořádku.
Oba motory G4FC jsou téměř identické. Jediné rozdíly, které jsem zaznamenal byly v jiném uchycení palivové lišty a u novějšího již není sítko v olejovém kanále pod ovládacím ventilem časování vačky.
Máte někdo nějaké nápady?
Předem děkuju