od torrent » 27.02.2022 16:24
uhu.muller mám model před FL, ale smotorem 1,5 tgdi, takže kromě designu stejná auta. Jsem s autem maximálně spokojený, zejméína co se týče motoru. Je perfektní pro jízdu jak po okreskách tak i na dálnici je dostatečně svižný, a to i s plně naloženým autem a boxem na střeše. Spotřebu mám 6,3 litru, ale hodně jezdím po městě a krátké trasy. Mimo město to umí jezdit hodně pod 5,5 litru. Za celý rok jsem kromě oleje nic neřešil. Akorát jsem na zadku vyměnil pružiny za zesílené, jelikož s plně naloženým autem to s originálníma nebylo ono. Během toho roku jsem jsem zpozoroval trochu problémy s antikolizním systémem, kdy to signalizuje riziko střetu, i když skutečně nic nehrozí, zejména pokud svítí slunce. Občas to človeka dost vystraší. Osobně mám trochu problém s výhledem z auta a s řešením zpětných zrcátek, sem tam se mi stane, že nezahlédnu auto v druhém pruhu (ale třeba je to jen má nepozornost, nebo numím správně nastavit zrcátka). Manželka si při delších trasách stěžuje na menší nepohodlí na zadních sedačkách, ale nic hrozného. V kufru je spousta místa, stejně tak jako na sedačkách a na nedostatek odkládacích ploch si také nestěžuju. Pro mě je to skvělý roidinný auto, na které když dám na střechu box, tak nabídne i hromadu místa. A když jedu sám, tak umí i potěšit "sportovnější" jízdou. Nejsem žádný odborník na motory, ale pokud se k tomu člověk bude chovat slušně (nenakládat tomu při studeným motoru) a včas měnit olej, tak ten motor musí vydržet kopec kilometrů s minimálními náklady.
Kia Ceed SW (CD) GT Line MY2023, 1,5 T-GDi 118 kW