První poznatky

První poznatky

Příspěvekod Návštěvník » 05.07.2008 08:22

tak nejdříve zápory:kromě uzkého volantu,což jsem už psal (toto budu muset vyřešit, protože mi to opravdu hodně vadí - až vyřeším dám vědět), loketní opěrka, slabší vedení sedadel, auto nemá střešní okno, což jsem tedy :cry: už při koupi a absence el. sklápěcích zrcátek - na to jsem byl zvyklý a to mi také chybí. Klady: příjemné překvapení v dílenském zpracování - nesrovnatelně lepší než u předchozího peugeota, nikde nic nevrže, neklape, motor docela svižný, ikdyž se musí trochu více vytáčet a měl jsem strach ze spotřeby a ta je zatím v pohodě - město cca 10L benzínu. Zakže zatím velká spokojenost :yes:
Jen mám pocit, že mám špatně zapojeno rádio :oops: nevíte někdo nějakého odborníka na správné zapojení Blaupunkta? :)

-----------------------------------------------
KIA SPORTAGE 2.0 CVVTi Comfort :scooter:
Návštěvník

km @ l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod greenca » 06.07.2008 15:54

to Winston

co máš přesně za problém s rádiem???
greenca Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Návštěvník » 06.07.2008 21:15

nezvyšuje se hlasitost při zvýšení rychlosti a občas mi nefunguje Bluetooth, sice se spoji s telefonem, ale nemám signál :-( a když ho vypnu a zapnu tak je to ok, což si myslím je divné, tak buď je to špatně zapojené anebo špatný kus :huh:
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod greenca » 07.07.2008 18:28

Winston CZ píše:nezvyšuje se hlasitost při zvýšení rychlosti a občas mi nefunguje Bluetooth, sice se spoji s telefonem, ale nemám signál :-( a když ho vypnu a zapnu tak je to ok, což si myslím je divné, tak buď je to špatně zapojené anebo špatný kus :huh:

ohledně rychlosti asi nebudeš mít připojený drát snímače rychlosti do radia a co se týče bluetooth,tak bych viděl spíše problém v radiu.V každém případě to reklamuj u svého prodejce.
greenca Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Návštěvník » 10.07.2008 14:39

greenca píše:ohledně rychlosti asi nebudeš mít připojený drát snímače rychlosti do radia a co se týče bluetooth,tak bych viděl spíše problém v radiu.V každém případě to reklamuj u svého prodejce.

už jsem byl přehrát software v mob. telefonu a zatím to připojení přes bluetooth funguje tak možná to bylo telefonem a to zapojení ještě řeším :yes:
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod gazpetr » 10.07.2008 20:42

To zapojení by mělo být tohle:
Rychlostní pulsy jsou např. na konektoru OBD (disgnostika) na pinu č.6 - POZOR číslování je obráceně, než jsou vyražená čísla na konektoru!!!!!
(toto mi napsal motorsport)

Zapojení konektoru OBD:(ten je pod volantem vlevo)
2 J1850 PWM Bus + nebo J1850 VPW Bus
4 kostra vozidla
5 komunikační kostra
6 CAN-Bus High (J2284)
7 komunikační linka K-line (ISO 9141-2)
10 J1850 PWM Bus -
14 CAN-Bus Low (J2284)
15 inicializační linka L-line nebo 2. K-line (ISO 9141-2)
16 palubní napětí +12V

Na rádiu je to vstup GALA

Stále jsem se k tomu nedostal, vypadá to snadně, ale nechci něco pokazit. :kia:
gazpetr Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Návštěvník » 11.07.2008 13:37

@gazpetr
ja jsem zkoušel volat na bluepunkt do servisního střediska a k ničemu to nevedlo :-(. Díky za ten návod, vytisknu ho a zkusím to dám chlápkovi, co mi montoval handsfree do minulého auta a uvidíme jak si poradí. Vypadá na odborníka :-) Až se tam dostanu, časově na tom teď nejsem zrovna nejlépe, tak dám určitě vědět.
Návštěvník

km @ l/100km

Re: První poznatky

Příspěvekod Penax » 21.07.2011 19:21

No moje prvni poznatky s Kia Sportage III 1,6GDI 2011 jsou nasledujici.
1 alarm neni alarm, ale takove lepsi zaviratko (zapomenu stahle okynko a mam vybileno)
2. bluetooth - kdyz uz se KIA vyrabi v Ziline, tak alespon na me pani mohla mluvit po slovensky (zatim se mi nepodarilo vytocit hlasove ani jedno cislo, jeste zkusim Švédštinu)
3. po mesici provozu zacina prostupovat rez ve svarech na zavesech zadni napravy (nechci ani videt jak to bude vypadat za rok)

Ale jinak jsem spokojeny. Auto perfektne sedi v zatackach, posilovac rizeni bez problemu. Zatim mam najeto pouze 500 km jen po meste. Spotreba 8,7 se mi zda na mesto slusna.
Uvidim jaka bude po 5000 km. Motor je tichy a jelikoz nejsem zadny zavodnik, tak pro styl me jizdy dostacujici. No a hold kdyz prijde kopec, tak si zena s detmi vystoupi.
Kia Sportage 1,6 GDI Comfort Plus 2011
http://www.helimaniacs.cz/
Penax Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod martinez » 21.07.2011 22:53

Penax píše:2. bluetooth - kdyz uz se KIA vyrabi v Ziline, tak alespon na me pani mohla mluvit po slovensky (zatim se mi nepodarilo vytocit hlasove ani jedno cislo, jeste zkusim Švédštinu)

na bluetooth skús polštinu
viď môj príspevok tu:
viewtopic.php?f=152&t=2455&start=90#p68174
Kia Sportage 2.0 CRDI, AWD, EX
martinez Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage III (2011)
8000 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod laban » 22.07.2011 08:38

Taky mi nejde moc do hlavy, když auto se vyrábí v SK ( což není úplně podstatné ), ale dle mého je důležitý faktor, že to auto je určeno i pro CZ & SK trh, tak by snad měl mít i možnost volby jazyka pro danou zemi, kde se prodává. Evidentně toto nikoho neobtěžuje. Tím nemám na mysli majitelé aut, ale obchoďáky, nějaký marketing, nebo kdo má tohle vlastně na starost.... :angry:
KS III 2011 ( MY2012) 2.0 CRDi, 4x4 EX + Panorama střecha, ochranné plasty nárazníků, boční lišty.
Obrázek
laban Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Kia Sportage III (2011)
26020 km @ 7.9 l/100km

Příspěvekod Penax » 22.07.2011 21:24

laban píše:Taky mi nejde moc do hlavy, když auto se vyrábí v SK ( což není úplně podstatné ), ale dle mého je důležitý faktor, že to auto je určeno i pro CZ & SK trh, tak by snad měl mít i možnost volby jazyka pro danou zemi, kde se prodává. Evidentně toto nikoho neobtěžuje. Tím nemám na mysli majitelé aut, ale obchoďáky, nějaký marketing, nebo kdo má tohle vlastně na starost.... :angry:

Presne tak. Myslim si, ze v nemecku by to byl neprodejny kousek kdyby to neznalo nemcinu. Ale my zkousneme vsechno. Radeji budeme hledat ruzna reseni jak nad danym problemem zvitezit.
Vzdyt uz za komunistu se rikalo u nas Skodovkam "DoDo" - Dodělej doma !!!
Pul mega za auto, neni zrovna malo. Kolik by asi muselo stat aby bylo vsechno TipTop ? Mooooooooooooc :roll:
Kia Sportage 1,6 GDI Comfort Plus 2011
http://www.helimaniacs.cz/
Penax Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod laban » 22.07.2011 22:03

Offtopic :
Sleduji a zajímám se o tel. ( Nokia ), a při koupi máš v podstatě 2 možnosti. 1.možnost vzít ofiko od ověřených prodejců nebo z nokia shopu = vyloženě pro CZ trh ( + volba dalších jazyků ( orig. záruční list ). Nebo 2. volba tzv. šedivka = tel. určen pro jiný trh ( zemi ), kde při koupi, většinou hraje roli podstatně nižší cena, na úkor špatného jednání při reklamaci ( možnost ji uplatnit pouze u prodejce, nikoliv v origo servise ) ze strany prodejce, či po aktualizaci firmware většinou zmizí čeština. Ale dá se to vyřešit "za babku".
Podstatny rozdíl je telefon/auto. Samozřejmě u toho auta a jeho záruky by při reklamaci neměly nastat takové harakiri jako při koupi tlf za cca 5 -15 ticek. Ale že prodejci aut, konkrétně v cz/sk ( zákazník si nějak poradí, nebo počítaj s tím, že v dnešní době, "by měl" zvládat alespoň jeden ze světových jazyk en/de ) se asi nemají potřebu snažit vyhovět svým zákazníkům, mě vcelku rozčiluje ( dyť za to berou pěknou kasu ) 8-) .
Korea je od nás z ruky, ale kára se vyrábí u sousedů, prodává u nich i u nás a nejsou schopni vyjít vstříc po jazykové stránce ? :CZ: :SK: :!:
sry trochu sem se rozčílil :lol: , ale stejně se na to auto těším :D
KS III 2011 ( MY2012) 2.0 CRDi, 4x4 EX + Panorama střecha, ochranné plasty nárazníků, boční lišty.
Obrázek
laban Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Kia Sportage III (2011)
26020 km @ 7.9 l/100km

Zpět na Sportage