od buko1 » 25.11.2021 09:33
Mám NAVI GEN5 Standart (po poslednom update označený ako Compact) + systém rozpoznávania dopravných značiek. A otázku na tých, čo majú podobnú konfiguráciu a updatovali na poslednú verziu NAVI (tá moja má kód 013.17.211027) - zobrazujú sa Vám údaje o povolenej rýchlosti aj podľa polohy vozidla a nie len podľa toho, čo zosníma systém?
Auto som prevzal s NAVI z roku 2017, kde to fungovalo tak, že obmedzenie rýchlosti zobrazilo len vtedy, ak kamera načítala značku. Po updatoch v 2019 (a 2020) systém bral údaje o obmedzení rýchlosti aj z máp - to znamená v obci štandartne zobrazoval 50 km/hod (ak nebola značkou iná rýchlosť), mimo obce 90/130 km/hod (ak nebola značka). Rýchlosť nezobrazovalo len na účelových či miestnych komunikáciách, prípadne keď som sa túlal po uličkách niekde na sídlisku.
Po poslednom update, ktoré som realizoval pred tromi dňami som zistil, že NAVI zobrazuje len to, čo prečíta systém rozpoznávania značiek - teda nečíta údaje z navigácie (a správa sa tak, ako pôvodná verzia NAVI z roku 2017). Teda nie že by tie údaje z NAVI boli nejako extra presné.
Čo sa týka ďalších skúseností za tých pár dní - dlhé načítavanie po zapnutí (ale naozaj dlhé). Zo starších verzií zostalo niekoľkominútové blokovanie ovládacích tlačítok po bokoch NAVI a na volante pri pripájaní telefónu cez BT, občasné nekorektné pripojenie telefónu (navi tvrdí že telefón je pripojený, ale handsfree neprenáša hlas). Kvitujem úpravu farebnosti mapy. A čumím ako mucha Puk na vyhľadávanie cieľov... Ako sorry, to fakt musia pri takejto jednoduchej veci experimentovať? Bol problém ponechať možnosť A: zadanie adresy (vrátane výberu štátu, ulice a mesta) B: zadanie súradníc (s výberom či klasicky X°Y´Z.A", alebo XX.YYYYY) a C: POI ? Potrebujem konkrétnu lokalitu v zahraničí, ale systém mi zobrazí cca 30 nesúvisiacich lokalít na Slovensku. Fakt výhra!