Dobrý večer chcem sa podeliť o skúsenosť s motorom KIA Ceed 1.6 GDI. Najazdené niečo cez 175k. Auto začalo “žrať” olej. Do teraz stále servisované v autorizovanom servise bez žiadnych závad. No včera pri výmene oleja(posledný krát pri 150k) mi skoro oči vypadli. V aute ostalo možno tak liter oleja áno asi tak liter,možno aj menej. Motor suchý aj všetko okolo neho. Vytratil sa musel od poslednej prehliadky čiže pri tých 150k áno je to aj moja chyba že som neskontroloval olej aj niekedy medzi tým,no do nedávna bolo auto v záruke tak som to neriešil No najväčšia sranda je že auto išlo bez problémov a nezaskočila vôbec kontrolka oleja! Ako je teda možné že aj pri takom malom množstve sa kontrolka nerosvietila?
Finanční podpora Kia-Club.org CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010 SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX
Nove oleje su tekute aby motor mal mensie trecie straty. Aby sa znizili emisie o 1 gram. To sa meria. Na tom dnes zalezi. Ze sa straca olej? Moze. To sa zatial nemeria eurokomisarom je to jedno.
Auto by prezilo zaruku aj s 2 vymenami oleja. Keby sa nestihol spotrebovat. A po zaruke??? Koho to trapi?
KIU? Majitela? Servisna knizka je. Servisovane iba v autorizovaom servis bla bla bla 120-140t km auto na predaj do bazaru.
Novy majitel ---vylagrovany motor
Vymena oleja je MAX 15t Km Motory s priamovstrekom riedia uz tak riedky olej benzinom ze aj 15t km je vela. Olej je tam nato aby sa zelezo nevydrelo. Ked sa vyderie zerie olej. Kontrolka nesvietila ak nepoklesol tlak.