Tiež som to riešil, nakoniec som si kúpil takú platovú sadu náradia práve na demontovanie plastov v interiéri. Ten plast na dverách (šípka na fotke) som len odlúpol s jedným z tých "páčidiel" zo sady. Nič špeciálne som nepoužil. Keď teraz rozmýšľam tak to malo len dve alebo tri také držiaky schované, ktoré stačí len odlúpnuť akoby. Pri nasadení potom pozrieš kde sú a na tých miestach ten plast zatlačíš naspäť kým to nezacvakne.
Tu som zistil, že tú gumičku/prechodku mám jednu namontovanú opačne, ale asi to ničomu nevadí hádam. A moc sa mi to riešiť v servise nechcelo aby zase nehovorili, že som si to spravil ja keď som si kameru montoval (to by som musel odpojiť všetky káble v prechodke, pretiahnuť, otočiť ju a všetko naspäť

).
Kábel k prednej kamere som chcel posledným stĺpikom ťahať a potom spodkom dopredu, ale nestačila mi dĺžka kábla. Takže som uvoľnil 4 plastové dzindzíky na stropnici vzadu pri kufri (sú to také jednorázovky tak treba veľmi opatrne), odmontoval svetlá na strope a pretiahol kábel. Stropnica je za tesnením len zasunutá takže po uvoľnení tých čtyroch čo ju držia hore, to už ide ľahko.
Či je to dobre takto strechou ťahať neviem, lebo nie je tam úplne voľný priestor ako som dúfal, ale vystuženie strechy a trochu sa bojím, že sa kábel o to časom zničí. Na plasty bedzi B a C pozor, tam už sú zadné airbagy, nie?
Trvalé napájanie ti stačí taká poistka s káblovým vývodom. Sú dva tyoy, jedno je čisto poistka s vývodom. Vhodnejšie je druhý typ, myslím, že som to videl nazvané aj ako držiak poistky. Vyberieš poistku, nasunieš tam ten držiak, vložíš do neho pôvodnú poistku a potom novú poistku pre kameru (takže je istená aj kamera aj pôvodné zariadenie).

Na konci to modré je spojka káblov, ideálne mať na to špeciálne kliešte, alebo to pripájkovať. Toto je super riešenie lebo nie je v podstate trvalé a len výmenou poistky kameru odpojíš. Hádam týmto sa záruka nestráca

, aj keď pri reklamácii sa môžu chytiť čohokoľvek.
Ja som si zistil, ktoré poistky sú nepoužívané (napríklad nemám strešné okno takže poistka na ovládanie elektrického strešného okna je nevyužitá) a potom ktoré majú trvalé napájanie a ktoré len pri zapaľovaní. Takže takto kamera vie, že motor nebeží a tiež môže nahrávať pri parkovaní. K tomu mám modul, kde si nastavujem napätie kedy kameru odpojí aby mi nevybilo batériu. Myslím, že 12,4V som nechal ako najviac safe, stačí to asi na dva hodiny záznamu.