od Mirec1973 » 07.03.2021 12:52
Ahojte. Prosím o pomoc, lebo už si neviem dať rady s týmito problémami. Ide o Ceed SW 1,6 85kW r.v. 2010, model 2011. Asi pred rokom prestala svietiť kontrolka ručnej brzdy. Spínač je ok. Keďže je kontrolka prepojená s hladinou brzdovej kvapaliny, napadlo ma, že odsajem z nádobky, nech sa preruší kontakt, či sa rozsvieti. Na moje počudovanie, nerozsvietila sa. Hľadal som pomoc, kde sa dalo. Mo a potom sa začali diať veci. Po zhruba troch mesiacoch mi zmizla aj kontrolka ABS. Tak som skúšal, či je ABS funkčné. Samozrejme, že nieje, kolesá idú do fleku. Po asi mesiaci skúmania a rozmýšlania som omylom stlačil vypínač ESP a čuduj sa svetu, nieje možné ho deaktivovať. Kontrolka ESP sa pri štarte rozsvieti, potom zhasne. Spínač nijako nereaguje. V autorizáku to bolo asi týždeň, vymenili údajne nejaké čidlo a že je to v poriadku. 3x som to reklamoval, lebo všetko je celé zle, ako predtým. A najväčšia prdel je, že som si zohnal konečne chlapa s origo diagnostikou a tá ukázala, že je všetko OK, a bez závad ??????. Stretol sa už niekto s takýmto problémom? Neviem si ďalej pomôcť a som už zúfalý. Nejaké typy, rady? Ďakujem...