Chcípnuté nestojí v kopci na kvaltu!

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd SW.

Re: Chcípnuté nestojí v kopci na kvaltu!

Příspěvekod HonzaŠ » 21.02.2021 09:43

Každý pracovní den stojí můj Ceed venku za každýho počasí, stojí tam 9hod a občas 11hod, nedávno i -20 °C. Vždy mám zataženou ruční brzdu a nikdy nic nepřimrzlo. Jediný co zaznamenám při vlhku je, že když stojím v garáži výjimečně celý víkend, tak se desky v zadu přilepí ke kotoučům. To přičítám oxidaci protože v garáži nemrzne a je to pak i slyšet než se bržděním oxidace "ošoupe". V garáži auto nebrzdím ale jednou sem to zkusil ručkou zabrzdit a přilepilo se to víc, ale žádná tragedie. Při rozjíždění to jen luplo a jelo se. Podle mě tedy nic nepřimrzá a oxidaci s přilepením desek ke kotoučům jsem registroval i u předchozího auta ve stejném projevu.
Kia Cee'd Kombi JD 1.6 GDi TOP 10/2018
HonzaŠ Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod therion » 21.02.2021 09:55

pacesol píše:Pokud ti bude ucházet tlak přes kroužky tak to je průser. Tlak vždy unikne přes ventily. O tom mne nepřesvědčíš. A Ruční brzda nemá s kotouči nic společného. Pakny ruční brzdy jsou uvnitř kotouče. Aby byl brzdný účinek na kotouče, tak bys musel mít hydraulickou ruční brzdu.

Ano za provozu je to prusvih , ale ne pri statickem natlakovani. To si muzes overit u dvoutaktu, kde zadne ventily nejsou. Pokud by krouzky tesnily dokonale nebylo by treba odvetrani skrine v takovem "ekologickem" rozsahu jak se to dnes dela.
therion Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2012)
100000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod johnyfly1 » 21.02.2021 10:51

Uz kii neskacu rozvody pri stati v kopci na rychlosti? :)
johnyfly1 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Venga (2012)
130000 km @ 8 l/100km

Předchozí

Zpět na ceed SW