Zdravím,
Auto: Kia Ceed 1,4 cvvt 66kw, 2010, 1.gen s FL, 69tis na tachometri
Opis problému:
- vyskytuje sa len pri akceleracii (rozumej noha na plyne)
- auto chvíľu akceleruje(0,5 - 2 sek) a naraz prestane akcelerovat. Prestane mat akýkoľvek ťah. Ignoruje to, že mám stále nohu na plyne.
- zároveň auto začne brzdiť (je to pocit, akoby ste podradili o jeden až dva stupne a nechali brzdiť motorom)
- ak v tom pridám ešte viac plyn, je to bez reakcie -neakceleruje a stále motor brzdí.
- odstrániť prebiehajúci problém za jazdy viem iba tak, že pustím nohu úplne z plynu, a následne už môžem sliapnut na plyn a auto akceleruje. Akoby sa problém "vyresetoval" a jazdím ďalej.
Ďalšie informácie pre objasnenie:
- nepociťujem celkovy pokles výkonu(ked práve nieje v probléme) auto ma dobrý ťah.
- problém sa vyskytuje úplne náhodne
- je jedno aký prevodový stupeň mam zaradený
- je jedno ci idem 130,alebo sa rozbieham prave z nuly
- spraví to keď je auto zohriate, alebo aj keď je studené
- je jedno ci mam nohu na plyne jemne, alebo naplno
- keď nastane vyššie spomínaný problém, motor nezhasne, aby som ho musel naštartovať, otáčky stále bežia.
- ako často to robí? Niekedy aj 10x behom jednej 10 km cesty. Inokedy 0-1x za 50km. Povedal by som náhodne.
- problém nerobilo od kedy som jazdené auto kúpil. Začalo to po cca pol roku odjazdenom, a odvtedy sa to stále vyskytuje a neviem co s tým. Prešiel som už dosť veľa tém a fór, ale rovnaký problém som nenašiel. Možno budete vedieť poradiť. Aspoň na akú časť auta sa zamerať. Po skúsenostiach som dosť nedôverčivý servisom a rad by som našiel niekoho kto mal presne tento problém a nejaký servis, ktorý presne ten istý problém riešil.