Kia Pro_Ceed GT

Sekce pro specifické dotazy k vozu PRO_cee'd.

Re: Kia Pro_Ceed GT

Příspěvekod RomanS » 24.07.2020 14:12

Píšou tam "Snadná instalace patky pro vozy s normální střechou." Co je normální střecha, to je otázka. Já jako normální střechu považuji plechovou.
Nicméně ptal jsem se na to při kupování auta a bylo mi jasně řečeno, že tam nemá nic být. Bylo to přímo vyjádření od KIA. Při případné nehodě a uvolněné rakvi by byl asi průšvih a krácení plnění.
Ještě tam píšou pro všechny modely na proceed "univerzální patka pro vozidla s integrovanými pevnými montážními body nebo s integrovanými podélníky."
Kia ProCeed GT 2020 1.6 GDI automat + panorama + tažné
Škoda Octavia III 2013 1.2TSI 66kW Ambition
Opel Astra H OPC 2009 2.0T 177kW Sport
Opel Astra H GTC 2006 1.6 85kW Cosmo
RomanS Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia ProCeed GT (2020)
18 km @ 12 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Luke » 24.07.2020 14:45

Promin, ale to je nesmysl, co pises.
Mozna to je vyjadreni na GT s panoramou...ale bez panoramy nebo na GTline, proc ne?
Vzdyt jsou tam primo pod tou krytkou ty body se zavitem na pricniky...proc by je tam jako delali, kdyz by tam ty pricniky nesmely byt? :lol: :lol: :lol:
Proceed 7DCT GTline PLUS
Luke Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia ProCeed (2019)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod hoodoo » 24.07.2020 17:14

cokoli bez panoramy má ty pevný body, tam se zahrádkou není vůbec žádný problém, prodává se toho hromada.
ale na panoramu jde jen varianta uchycení za dveře, jen mě se to prostě nelíbí. takže dokud nebudu donucený - jakože s tím už ani nepočítám (kola mám na kouli, lyže narvu do průvlaku prostě), nebudu to muset řešit. To co jsem dal jako odkaz berte jako variantu, mě v Kie právě říkali že i na panoramu jde instalovat rakev, ale pouze patkoidním způsobem (neřešil jsem dál jaký přesně typ)
hoodoo Muž
Fanda vozů Kia

Kia ProCeed GT (2019)
70000 km @ 9.5 l/100km

Příspěvekod RomanS » 24.07.2020 17:41

Luke píše:Promin, ale to je nesmysl, co pises.
Mozna to je vyjadreni na GT s panoramou...ale bez panoramy nebo na GTline, proc ne?
Vzdyt jsou tam primo pod tou krytkou ty body se zavitem na pricniky...proc by je tam jako delali, kdyz by tam ty pricniky nesmely byt? :lol: :lol: :lol:

Ano, však se bavíme o panoramě. Ta žádné kotvící body nemá.
RomanS Muž
Přispěvatel fóra

Kia ProCeed GT (2020)
18 km @ 12 l/100km

Příspěvekod Calcio » 31.07.2020 16:31

Zdravím všechny majitele Proceeda GT, i ostatní členy... Jsem zde uplně nový, pročítal jsem si vaše příspěvky atd... jsem překvapený z některých informací, auto mám úplně nové jen chvíli. Je to má první Kia, s autem jsem zatím nadmíru spokojený, jen mě překvapilo že když jsem si koupil auto v plné palbě, tak vlastně v plné není...teda vlastně je, ale jen pro Českou republiku. To je první věc co mě teda mrzí, vůbec jsem netušil že tam bude chybět AT a ten pomocník v kolonách (omlouvám se neznám přesný nazev). Jinak jsem se vás chtěl zeptat, je tu někdo z Brna nebo okolí ? S kým by se dalo sejít ? Nedával jste si někdo LED osvětlení SPZ ? A pokud ano, mohl by někdo vložit odkaz kde objednával a jaké LED,děkuji mockrát. S pozdravem ;) :kia:
Calcio Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod hoodoo » 01.08.2020 17:59

Včera se mi stala nepěkná věc - na chvíli se mi asi zablokovalo levé přední kolo :?

Po menší projížďce ostrým tempem (cca 50km kroucených okresek) jsem po pár km super-klidné jízdy (dochlazení auta) vypnul motor. Když jsem po pár minutách znovu nastartoval, dal jsem hned plný pravý rejd a rozjel se - ALE cítil jsem, že se autu moc nechce. Napadlo mě, jestli není zatažená ručka - nebyla, tak jsem ještě kousek popojel (přičemž jsem auto otočil a už "jel" rovně). Pak jsem měl pocit, že je prázdný levý přední kolo - což kontrola tlaku v pneu vyvrátila, ale radši jsem na kolo kouknul i zvenku - tlak pneu byl v pohodě. Tudíž jsem nasedl a chtěl jet dál, ale pak (jak jsem psal, auto už mělo kola stočený na přímý směr jízdy) jsem při rozjezdu cítil, že levé přední kolo minimálně dost přibržďuje, fungovalo skoro jako kotva. Nejdříve jsem zkusil klasickou IT poučku - vypnout a zapnout (auto), nepomohlo to. Takže jsem provolal Kia servis, tam tohle nezažili, ale poslali za mnou auto na rychlou pomoc (nakonec jsem ho odvolal). Mezitím jsem ještě párkrát vypnul zapnul auto (stále bez efektu) a pak ho nechal chvíli vypnutý. Po pár minutách jsem auto znovu nastartoval a úplně v pohodě se rozjelo :? Setkali jste se s tím někdy někdo? Čím to mohlo být? :help:

Přikládám fotku, kde ta vygumovaná čára je moje ... Vyrážel jsem +- z místa, kde auto stojí na fotce (stál jsem o fous vzadějš a hlavně víc na šikmo - předemnou bylo auto) a pak jsem jak vokůrka stál pár minut tam, kde ta čára končí (vůbec to není křižovatka u nákupáku, kterou musí odjet všichni z obchodu :lol: )Obrázek
Naposledy upravil hoodoo dne 01.08.2020 18:13, celkově upraveno 1
hoodoo Muž
Fanda vozů Kia

Kia ProCeed GT (2019)
70000 km @ 9.5 l/100km

Příspěvekod hoodoo » 01.08.2020 18:09

Ahoj Calcio, z Brna je třeba RomanS, který má i vyřešený ty LED na RZ, řešil to pár příspěvků zpět (viz http://www.kia-club.org/viewtopic.php?f=40&t=4251&start=1410#p164552). A jinak různá výbava výbava na různých trzích je prostě hnus, v tom má třeba VW výhodu - do auta si dokup co si vzpomeneš (téměř), ale s tím nic nenaděláme...
hoodoo Muž
Fanda vozů Kia

Kia ProCeed GT (2019)
70000 km @ 9.5 l/100km

Příspěvekod Calcio » 01.08.2020 18:32

Jak říkáš, já to blbec vůbec nevěděl ani si to neoveřoval, myslel jsem že když přijdu a řeknu chci to v plné, tak to tak bude :lol:
Calcio Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod RomanS » 01.08.2020 18:49

hoodoo píše:Včera se mi stala nepěkná věc - na chvíli se mi asi zablokovalo levé přední kolo :?

Že by vada abs/esp? Jeď na diagnostiku, tam to vyčtou
RomanS Muž
Přispěvatel fóra

Kia ProCeed GT (2020)
18 km @ 12 l/100km

Příspěvekod Luke » 03.08.2020 11:03

RomanS píše:
V kufru, u zrcátek pod clonami jsou festoon patice velikosti 28mm. V kastlíku je festoon 36mm. S trochou šikovnosti při použití kleští jde použít místo 28mm velikost 31mm. Musí se trochu vyhnout pružící plíšek. LEDky festoon 28mm se moc nedají sehnat. Hlavně v kufru jsem chtěl vyměnit bludičku, aby tam bylo něco vůbec vidět.

A v cem je presne ten problem sehnat festoon 28mm LEDky?
https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R ... m&_sacat=0
Proceed 7DCT GTline PLUS
Luke Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Kia ProCeed (2019)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod RomanS » 03.08.2020 11:47

Není, ale je jich míň na výběr a mají navíc menší svítivost (méně LED)
RomanS Muž
Přispěvatel fóra

Kia ProCeed GT (2020)
18 km @ 12 l/100km

Příspěvekod Luke » 03.08.2020 14:36

No min led asi ano, ale to je dano rozmerem.
Podivej se na ten muj odkaz kolik typu to nabizi...ukaz mi v 31mm festoon, ktera ve 28mm neni, nebo kterou konkretne ty povazujes za idealni a v rozmeru 28mm neni.
Proceed 7DCT GTline PLUS
Luke Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Kia ProCeed (2019)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod ManuChavez » 03.08.2020 18:17

> hoodoo: Mě se dneska stalo něco podobného s Kiou Picanto.
Zablokovalo se mi pravé kolo.
Blikala mi u toho kontrolka ESP, tak možná opravdu bude chyba někde tam, jak už někdo zmiňoval. A nebo to blikání byl jen následek kola "ve smyku". :huh:
Nedělal jsem žádnou divočinu, piánko jízda, zatáčka, auto trochu v náklonu na pravou stranu a kolo se zablokovalo. :no:
Předtím jsem s ním najel 1200 km a bez problému. (a to jsem to klopil do zatáček podstatně víc)
3x jsem to zkusil vypnout a zapnout (jsem tu pár dní předtím četl tvůj příspěvek :D ), postupně se mi to stalo ještě dvakrát a pak už to jelo normálně. ¯\_(ツ)_/¯
ManuChavez Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Mazda 3 (2022)
0 km @ 9 l/100km

Příspěvekod RomanS » 03.08.2020 19:16

Luke píše:..

Vždyť jsem to napsal dříve. Čím větší PCB, tím větší počet LED a tím větší svítivost. Psal jsem o svítivosti a ty malé LED festoon svítí většinou méně. Malé moc nejdou sehnat se svítivostí větších. Větší se tam vejdou s mírnou modifikací, tak proč je tam nedát. Chápeme se?
V kufru je každý lumen vítaný.
RomanS Muž
Přispěvatel fóra

Kia ProCeed GT (2020)
18 km @ 12 l/100km

Příspěvekod Luke » 04.08.2020 07:55

Jako jediny duvod jsi napsal, ze se 28mm festoon moc neda sehnat, viz tvoje citace vyse, tak jsem ti ukazal, ze se da sehnat asi 30 ruznych usporadani LED od malych uzkych, pres velke siroke az po kulate. Stejne tak velikost samotne LED od miniaturni, pres obdelnikove az po ctvercove. Taky s rovnymi konci, nebo se zkosenymi.
Resit tri milimetry do delky a ohybat tam v aute neco klestema je mozna nejake reseni, ale pokud to umisteni dovoli, LED technologie umoznuje mnohem sirsi festoon pri 28mm nez klasicka zarovka, takze klidne muzes mit 24LED festoon na 28mm, pokud ti to v miste to pouzdro dovoli.
Takze staci jen hledat, sehnat jde uplne vsechno, sviti to skvele a nepotrebujes k tomu kleste, chapeme se?

A rikam znova, pokud si stojis za svym nazorem, ze 31mm festoon sviti extremne vic, nez jakakoliv varianta 28mm, tak tady dej konkretni odkaz na tu, co tam mas ty, abych to mohl porovnat, protoze jinak je tve tvrzeni zalozene pouze na spatnem hledani na googlu :-D
Proceed 7DCT GTline PLUS
Luke Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Kia ProCeed (2019)
0 km @ 0 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na ProCeed