elektronická vs. manuální klima

Výbava, autopotahy, koberečky atd.

Příspěvekod nehys » 29.06.2009 23:12

Mám manuál. Teď jsem jel štreku 2000 km a úplně mi vyhovuje. Na začátku nastavím, pak během jízdy minimálně doladím a vše v poho. Nemůžu ale porovnat s automatickou.
nehys Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Axel » 29.06.2009 23:16

u automatiky nastavíš a už nic neladíš :) , tím nechci manuální něják schazovat, měli jsme ji ve starém autě a byla super, jediný rozdíl je v tom co jsi napsal, že u manuální se o tu výslednou teplotu musí trochu člověk starat, u automatu se nastaví teplota a tím to končí...
Fandím:
Moto GP
Tým: Ducati Marlboro Team; Jezdec: Casey Stoner (samo na prvním místě jsou naši jezdci :) )

Formule F1
Tým: Scuderia Ferrari Marlboro; Jezdec: Felipe Massa
Axel Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

5. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia cee'd SW (2008)
34000 km @ 7.6 l/100km

Příspěvekod Dajek » 30.06.2009 06:12

já sem s automatikou max spokojenej, jinou už bych nechtěl :-)
:kia: cee'd Sporty Wagon 1.6 CVVT Comfort Plus :love:
Dajek Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod GVG » 04.07.2009 08:14

Můžu se zptat, kam máte nastaveny ofuky při automatické klimatizaci? Já to mám na 23, ale v průběhu jízdy to občas šteluju a to mě nebaví. Tak jestli máte vychytaný nějaký směry, který auto ochladěj rovnoměrně, budu rád :)
GVG Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod titanus » 04.07.2009 08:35

GVG píše:Můžu se zptat, kam máte nastaveny ofuky při automatické klimatizaci? Já to mám na 23, ale v průběhu jízdy to občas šteluju a to mě nebaví. Tak jestli máte vychytaný nějaký směry, který auto ochladěj rovnoměrně, budu rád :)

tak aby to nefukalo na teba...cize krajne na skla a stredove aby fukali do stredu (ak nenosis vzdau mimino to bacha!!) tak to mam aj ja (sice manual) od mojho posledneho nachladnutia od klimy a som max spokojny s tymto fukanim...ochladzuje sa cely priestor nie len ty :wink:

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod GVG » 04.07.2009 15:46

Jo jo, v zadu mám sviště. Já to mám tak, že pouze svoje dva výdechy mám tak, že mě těsně lízají, ale nějak se mně to nepozdává... Proto se ptám.. :)
GVG Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod titanus » 04.07.2009 15:52

GVG píše:Jo jo, v zadu mám sviště. Já to mám tak, že pouze svoje dva výdechy mám tak, že mě těsně lízají, ale nějak se mně to nepozdává... Proto se ptám.. :)

no kraj a stred su najoptimalnejsie riesenie..teraz musi vymysliet ako ochranit deti vzadu...zimna budna s ciapkou asi nie je najlepsie riesenie ze :no: :D neviem ake stare tie tvoje sviste su ale skus tu klimu zapnut na plne fukanie a sadni si dozadu a nastavuj dovtedy kym miesto kde sedi to zvieratko nie je bez priameho prudenia vzduchu...inak je to ozaj tazko...

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod GVG » 04.07.2009 16:52

Jo jo, to bude asi nejlepší. Budou jí dva roky a sedí na ředitelském místě. Až to však jednou naladím, tak abych si to vyfotil :D
GVG Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod nehys » 04.07.2009 17:55

Když větráky nedáš na plnej výkon tak si myslím že to vzadu dětem neuškodí. Nebo částečně uzavři kolečkem sílu větrání na středu.
nehys Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod spazy » 16.07.2009 08:40

Ahojte, bude to trosku off topic ale sa chcem spytat ci to sa aj Vam stalo, ze sa zarosuje okno ale z vonku ked pustite klimu, vcera bolo 32 a po spusteni sa to zacalo diat.
spazy Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2008)
140 km @ 4.8 l/100km

zaujimavy clanok o klimach manu vs. auto ... spotreba a pod.

Příspěvekod jan.g » 16.07.2009 11:34

Odporucam zaujimavy clanok o tom kolko nas stoji klima pri jazde ... kolko manualna a kolko automaticka ...
je tam aj pekne vysvetleny rozdiel z hladiska fungovania manu vs. auto

http://auto.pravda.sk/kolko-nas-v-aute-stoji-studeny-vzduch-d8n-/sk-aporadna.asp?c=A090713_135541_sk-aporadna_P39
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod AH_Litomysl » 16.07.2009 12:36

"Test tiež ukázal, že najväčšiu spotrebu majú klimatizácie v počiatočnom štádiu chladenia. Teda vtedy, keď musia čo najrýchlejšie dosiahnuť požadovanú teplotu v extrémne prehriatom interiéri."

Je potřeba mnoho let školy, aby člověk sám dokázal dojít k takověmu zjištění ? :D
AH_Litomysl Neuvedeno
Kia prodejce

Příspěvekod phracek » 16.07.2009 14:32

Ja mam manualni klimu, ale problem je, ze kdyz mam vzadu deti v techto vedrech tak se v zadu stale drzi vetsi teplo naz u ridice. Zkousim to nastavit i na nohy, ale jde to nastavit dost tezko.
phracek Muž
Přispěvatel fóra

Sponzor (1)

Kia cee'd SW (2007)
27500 km @ 6.8 l/100km

klima

Příspěvekod chupo » 16.07.2009 15:41

je podtatna ina vec:
"Manuálne klimatizácie na rozdiel od elektronicky riadených pracujú totiž za akýchkoľvek podmienok stále na 100 percent. Výslednú teplotu reguluje vodič primiešaním teplého vzduchu."

takze presne ako som sa hadal v servisoch aj napr u suzuky, kde s kamenou tvarou a prehladom tvrdia, ze sa tam nastavuje teplota, ja som tvrdil a tvrdim, kolieskom teploty primiesavam teply vzduch,
preto ohladom na spotrebu je lepsie mat koliesko na uplne modrom minime(uplne vlavo) a teplotu nastavovat otackami ventilatora
(na zaciatku samozrejme zapnut vnutorny okruh, ak sa zacne rosit alebo je uz teplota pozadovana, vnutorny okruh vypnut)
ak idem koncit jazdu, klimu vypnut skor a prefuknut na maximum vetraku, kvoli presuseniu rebier chladica a tym zamedzeniu rozmnozavaniu bakteriam
chupo Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd (2007)
310000 km @ 6.57 l/100km

Re: zaujimavy clanok o klimach manu vs. auto ... spotreba a

Příspěvekod GVG » 16.07.2009 19:00

Jen OT mimo mísu - četl jsem také pozorně diskuzi pod článkem. A koukám, jde to, nikdo nikomu nenadává, občas někdo řekne kravinu, ale světe div se, nikdo ho do idiotů neseřve. Myslím, že přesně takto mají diskuze pod články vypada a ne jako u nás v Česku (tady samo ne) - občas se mi otvírá kudla v kapse. Takže bratia - klobouk dolů, jste na tom o mnoho lépe než někteří diskutující v Česku.

Co se týče klimy, mám automat, nastaveno 23 v zimě v létě a nevypínám ji. Dřív jsem to dělal u Citroenka, ale ted už ne. Nakonec, když je ta záruka... :)

jan.g píše:Odporucam zaujimavy clanok o tom kolko nas stoji klima pri jazde ... kolko manualna a kolko automaticka ...
je tam aj pekne vysvetleny rozdiel z hladiska fungovania manu vs. auto

http://auto.pravda.sk/kolko-nas-v-aute-stoji-studeny-vzduch-d8n-/sk-aporadna.asp?c=A090713_135541_sk-aporadna_P39
GVG Muž
Uživatel fóra

PředchozíDalší

Zpět na Interiér