Kia Pro_Ceed GT

Sekce pro specifické dotazy k vozu PRO_cee'd.

Re: Kia Pro_Ceed GT

Příspěvekod lebka75 » 02.03.2019 10:12

Co je u tohoto auta běžná jízda??? :D
:kia: XCeed 1.5 T-GDi Exclusive Obrázek
lebka75 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. místo (1) Sponzor (2)

Kia XCeed (2021)
36500 km @ 7.2 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod rs.radek » 02.03.2019 12:57

Tak tobe asi nema smysl nic vysvetlovat. Mas ve vsem pravdu, spotreba bude pro vsechny presne jak jsi psal a auto budeme pouzivat dle tveho mysleni :yes:

EDIT snike: předchozí příspěvek se necituje :!:
rs.radek Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod rs.radek » 02.03.2019 14:35

Rives, ty postrehy z projizdky Proceed GT mam v poctate stejne jako ty :thu: Zvuk se mi hodne zamlouva, akorat jsem nejel dalnici na tempomat, tak nevim do jake miry to je po case "vlezle". Kolik jsi jel tachometrovou rychlost na te dalnici? Kazdopadne moje vyuziti na dlouhe dalnicni presuny neni tak caste, takze to nevnimam jako minus. ;)
Jinak muj celkovy pocit z auta hodne dobry, proste neni to jen dalsi nudne priblizovadlo z bodu A do bodu B...a take jde proti proudu modnich SUV coz osobne hodnotim kladne :thu:
rs.radek Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod Rives » 02.03.2019 15:26

Ten zvuk to je fakt individuálne. Nakoľko som zvyknutý na diesel, tak mi tie otáčky spolu s tým výfukom miestami vadili na tempomate, inokedy nie... :)
Asi je to o zvyku.
Po dialnici som šiel 140km/h na tachometri, tempomat. nieked som zrýchlil ak bolo treba alebo sa mi chcelo :)
Presne ako vravíš, pocit super presne že to nie je len auto, má to nejakú emóciu a pritom sa zvezie aj rodina.
Pri kľudnej jazde si myslím bude aj rozumná spotreba. A výkon stále poteší :)
No, SUV a priestor v kabíne je super vec...hlavne pre rodinu... :roll:
:kia: Proceed GT 1.6 T-GDI, A7 DCT, 150kW/204k (Blue Flame) :SK:
EX: KIA Ceed SW, Platinum + GT Line, 1.6 CRDi, M6, 100kW/136k (Dark Gun Metal)
Rives Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia ProCeed GT (2019)
10000 km @ 7.4 l/100km

Příspěvekod xroman » 02.03.2019 16:12

Mě se moc líbí, kolik zde Proceed vzbuzuje emocí, kolika lidem se líbí, kolika ne atd. . Za mě je Proceed GT povedené netuctové auto s pěkným designem a rozumnou cenou. Není to žádný ostrý "zavoďák", ale rozumné auto pro ty, kteří chtějí zajímavé auto s rozumně výkonným motorem. Měl jsem možnost s ním najet víc jak 500 km v kombinovaném provozu včetně dálnice a byl jsem spokojený jak s výkonem, tak i spotřebou 8.1 l. Je ale vidět, že je to sportovněji laděné auto, do kabiny proniká víc hluku od motoru a i od kol. Klasický Ceed s motorem. 1.4 je tižší....
Kia Sportage Q5 (2022) GT line, 1.6 T-GDI GPF MHEV, 7. st. DCT
Kia Ceed (2018)
xroman Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod lebka75 » 02.03.2019 19:09

rs.radek píše:
lebka75 píše:Co je u tohoto auta běžná jízda??? :D

Tak tobe asi nema smysl nic vysvetlovat. Mas ve vsem pravdu, spotreba bude pro vsechny presne jak jsi psal a auto budeme pouzivat dle tveho mysleni :yes:

sorry tady se nesmí mít jiný názor než většina :?: jinak nevím o kolik je ten motor jiný než dosavadní 1.6 150kw , který je spotřebou v průměru na 9,2 l/100km , ale pouč mě . Snažím se říct, že se u takovýchto aut na spotřebu nekouká a nejezdí, ale to je pro někoho těžké pochopit :yes:
https://www.spritmonitor.de/de/uebersic ... ower_s=150
lebka75 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. místo (1) Sponzor (2)

Kia XCeed (2021)
36500 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod rs.radek » 03.03.2019 08:58

Tvuj nazor Ti brat nebudu, a poucovat take ne...nejsem zadny odbornik, ale kdyz se podivam na technicke udaje, tak je zde rozdil celkem zajimavy...a take je potreba zamyslet se nad tim, ze Proceed neni hothetch a muze nyni slouzit i jako zajimave rodinne auto...a pokud mas rodinu, tak s ni asi jezdis trochu jinak nez s autem urcenym hlavne pro zabavu. Nicmene stale u takoveho auta rad vyuzijes vykon k bezpecnemu predjeti a taky muzes obcas vyuzit potencial auta, kdyz pojedes bez rodiny, nebo se jen tak projet. Takze prumerny vysledek 9-10 beru trochu mimo realitu, ale je to tvuj nazor a nic ve zlem :thu:

EDIT snike: předchozí příspěvěk se necituje :!:
rs.radek Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod dulus » 03.03.2019 10:40

Rives píše:K tomu co tu zaznelo
Vykon: myslím že veľmi slušne. Kto tu písal že nič moc že ziaden záťah a zatlacenie do sedačky tak asi šiel iným autom.
Koho som viezol 2-3-4 Tak sa bál :D

asi to zalezi od toho na co je clovek zvyknuty, v prorovnanmi s terajsimi 174k 350nm resp 170k 400nm sa mi ten rozdiel zdal naozaj minimalny. Preto mozno take emocie ze ziadny wow efekt tam nie je. Rozumiem tomu ze oproti nejakemu slabsiemu autu sa to moze javit ako rychle auto. Je to asi subjektivna vec.

Rives píše:Zvuk: Súhlasím že v normálnom móde ten výfuk mohol byť tichšie. Hlavne na diaľnici na tempomate to je trocha otravne. Ale asi sa na to dá zvyknúť :) inak sa mi zvuk páči.
Písal tu niekto že ziaden rozdiel v sport móde. Blbosť. V šport móde sa otvára klakla vo vyfuku a aktivite sa aj rezonator. Citeľné viac zvuku aj dnu aj von.

Ano je to rozdiel vo zvuku, ale podla mojho nazoru minimalnmy. Povedal by som len ze to viac huci.

Rives píše:Výhľad dozadu: Ozaj je cez zadné okno minimálny výhľad. Pre vyššieho šoféra... vidno naozaj len za auto. Viackrát sa mi stalo že za mnou bolo auto ktoré som si nevšimol. Normálne ho teraz v SW periferne hneď zabadam. V proceede je vidno len málo za seba. Treba si zvyknúť :)

Toto je pre mna asi najvacsi deal breaker, proste sa mi zle soferovalo ked som nevidel za seba. Ano su tu aj spatne zrkadla, ale cez zadne okno je lepsi vyhlad do dialky za seba. Mozno je to o zvyku, ale mne osobne to vyslovene vadilo ked som za seba nic nevidel.
Naposledy upravil dulus dne 03.03.2019 10:42, celkově upraveno 1
dulus Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod rotoped64 » 03.03.2019 10:41

Bude zajímavé sledovat rozdíly ve spotřebě mezi bezdětnou skupinou a tou s dětmi...

Odesláno z mého SM-N910F pomocí Tapatalk
-------------------------------------
Současné přibližovadlo: Mazda 6 Wagon 2.0 2019, MT Machine Gray
Předchozí Ford Focus 1.8 TDDi 2003
rotoped64 Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod lebka75 » 03.03.2019 11:42

rs.radek píše:Tvuj nazor Ti brat nebudu, a poucovat take ne...nejsem zadny odbornik, ale kdyz se podivam na technicke udaje, tak je zde rozdil celkem zajimavy...a take je potreba zamyslet se nad tim, ze Proceed neni hothetch a muze nyni slouzit i jako zajimave rodinne auto...a pokud mas rodinu, tak s ni asi jezdis trochu jinak nez s autem urcenym hlavne pro zabavu. Nicmene stale u takoveho auta rad vyuzijes vykon k bezpecnemu predjeti a taky muzes obcas vyuzit potencial auta, kdyz pojedes bez rodiny, nebo se jen tak projet. Takze prumerny vysledek 9-10 beru trochu mimo realitu, ale je to tvuj nazor a nic ve zlem :thu:

i hothatch se dá používat jako normální auto a ne jen pro zábavu :) to by si takové určení mohl mít i pro shooting brake :yes: spotřeba kolem 9 litrů nebude u motoru 1.6 T-GDI asi úplně mimo realitu, ale to ukáže čas ;) . Pokud bych si takové auto koupil, tak jsem si na 100% jistý, že za 7 litrů jezdit nebudu, teď mám benzín atmosféru 2.0 a jezdím tak kolem 8 litrů , jsou ale lidé co jezdí kolem 6 litrů. Právě u Proceed shooting brake se mi zdá, že to je auto právě pro zábavu,je to můj názor , tak nic ve zlém :thu:
Naposledy upravil lebka75 dne 03.03.2019 12:04, celkově upraveno 3
lebka75 Muž
Fanda vozů Kia

3. místo (1) Sponzor (2)

Kia XCeed (2021)
36500 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod lebka75 » 03.03.2019 11:44

rotoped64 píše:Bude zajímavé sledovat rozdíly ve spotřebě mezi bezdětnou skupinou a tou s dětmi...

Odesláno z mého SM-N910F pomocí Tapatalk

:D :yes: :lol: :thu:
lebka75 Muž
Fanda vozů Kia

3. místo (1) Sponzor (2)

Kia XCeed (2021)
36500 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod Rives » 03.03.2019 13:17

@dulud: učite keď sa teraz vozíš na autás takými parametrami (predpokladím že sú to diesle s tými Nm) tak sa ti nečudujem že žiaden wow efekt záťahu do sedačiek sa nekonal. Proceed je na tom s Nm dosť slabo, len 265Nm. Čakal som trocha viac. No aj napriek tomu je to slušné s tým výkonom.

Zvuk ako som vravel , klapka plus fake :) je to o tom komu sa to páči a komu nie. Ja by som prijal aby to v normálne nevrčalo vôbec a v sport mode áno :) Ale taká možnosť nie je :D

Ten slabý výhľad dozadu rušil aj mňa. Na druhej strane bežne chodím s rodinou naprataný po strechu že dozadu nevidím nič. Čiže tam by som až taký problém nevidel aj keď je pravda že mi to tiež vadilo...

@lebka75: Na jednej strane píšeš že je to len tvoj názor a na druhej strane stále vyvraciaš a spochybňujes názor od rs.radek. Načo je to dobré?
Nie len ja ale aj ďalší člen klubu tu spomínal po vyše 500km priemer 8.1l ja som mal po 700km tiež 8.1l. dá sa jazdť za menej. Keď človek chce. Ale aj za viac. Stačí ísť do mesta...
Každý píše subjektívne...Trošku rešpektu k názoru iného by nezaškodilo.
:kia: Proceed GT 1.6 T-GDI, A7 DCT, 150kW/204k (Blue Flame) :SK:
EX: KIA Ceed SW, Platinum + GT Line, 1.6 CRDi, M6, 100kW/136k (Dark Gun Metal)
Rives Muž
Fanda vozů Kia

Kia ProCeed GT (2019)
10000 km @ 7.4 l/100km

Příspěvekod tyma » 03.03.2019 15:00

Ahojte zvazujem proceed v gtline a automatom a co som si tu precital tak mam len dve otazky je to auto ozaj hlucne od motoru a kolies? A staci mu 1.4t? Prevazne pouzitie auta budu dialnice ziadne pretekarcenie normalna jazda tempomat 140 dakujem
tyma Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod xroman » 03.03.2019 16:26

Jak bude hlučný Proceed GTline s 1.4 motorem netuším. V okolí tuto variantu nikdo nemá. Ale motor 1.4 mám v novém Ceedu a co se týká hluku a výkonu, tak je vše úplně v pohodě. Výkonově bohatě stačí a hlučný není také . V Ceedu jsem z něj nadšený.
Kia Sportage Q5 (2022) GT line, 1.6 T-GDI GPF MHEV, 7. st. DCT
Kia Ceed (2018)
xroman Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod only_one » 03.03.2019 16:46

strašně bych si přál stav, abych mohl říct, že mi 1,4T stačí :-D to by bylo o tolik problémů méně :-D
only_one Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

PředchozíDalší

Zpět na ProCeed