Kia Pro_Ceed GT

Sekce pro specifické dotazy k vozu PRO_cee'd.

Re: Kia Pro_Ceed GT

Příspěvekod dulus » 27.02.2019 20:46

Zaujimave s tou vybavou, v SK cennikoch a konfiguratoroch nie je panoramaticke okno ale zase je adaptivny tempomat s funkciou stop&go. Zajtra ma caka skusobna jazda, ale momentalne maju iba manualy takze este to porovnam s automatom neskor.
Bol som uz aj vecer otestovat svetla v 1.4T GTLine (takisto LED), a tie ma trocha sklamali, sice svietia relativne vysoko (mal som moznost vyskusat viacero aut s modernymi LEDkami a casto svietia velmi blizko pred auto).
Ak to porovnam s adaptivnymi bi-xenonmi co mam teraz tak tie v Proceed svietia znacne slabsie, nenatacaju sa do zakrut, a prisvecovanie je nic moc. V tomto ma to trocha sklamalo. Na svetlach a bezpecnsoti si davam zalezat.
Tiez mi tocha chyba absencia 4x4 ale ako vravis, na hory sa ide 1-2 za rok to sa da prezit. A halvne kufor by bol este plytkejsi ako je teraz. Inac presne aj na Levorga som pzoeral aj ja, ale tie ceny su sialene.
Naposledy upravil dulus dne 27.02.2019 21:23, celkově upraveno 1
dulus Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Dix_ » 27.02.2019 20:46

V pátek bude nový ceník,tak se uvidí.Ale myslím,že bude stejný jak v únoru.
Dix_ Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod lebka75 » 27.02.2019 21:53

Když už tu píšete o absenci 4x4 a že ho člověk použije tak 2x do roka při jízdě na hory, tak to je velký omyl. Letošní zima ukázala, že není třeba kvůli sněhu jezdit na hory :yes: navíc 4x4 se chová jinak i za deště, na šotolině, při prudších rozjezdech apod. Nespojoval bych to pouze s výletem na hory ;)
:kia: XCeed 1.5 T-GDi Exclusive Obrázek
lebka75 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. místo (1) Sponzor (2)

Kia XCeed (2021)
36500 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod mn_e4 » 28.02.2019 09:23

Jo, s těmi světli máte pravdu. Svítí to nikoli špatně, ale podivně. Když mám normální nastavení LED světel, tak se mi už několikrát stalo, že na mě protijedoucí auto bliknulo, protože si mysleli, že mám zapnuté dálkovky. Ale nebylo to tak, byly to normální světla. Podle mě to KIA udělala tak, že tam naprali maximum co mohli, nějak to nekonfigurovali a řekli si, že to je vlastně OK, je tam LED? Je, tak nasrat... A dál to neladili... Musel jsem ty světla trošku sklopit manuálně (ano, divné, ale je tam manuální klasické kolečko na štelování předních LED světel), abych neoslňoval, ale zase jsem to nechtěl sklápět moc, abych vůbec něco viděl :D Toto je fakt zvláštní no. Osvětlený prostor jde vidět výborně, ale to, do jakých směrů to svítí, to dokonalé rozhodně není.

Ten 4x4 pohon souhlas, letos a už vlastně několik roků po sobě nemusí člověk vyrážet do Alp, stačí se projet po klasické české okresce a jenom letos byly minimálně 4 víkendy, kdy to chtělo 4x4 a možná ještě sněžný pluh před auto :) Nicméně je to přesně, jak stojí výše - pohon 4x4 by auto jasně prodražil, ale hlavně by zvýšil podlahu v kufru a byl by plytší. Stejně tak, jak je tomu u Megane RS. Když jsem v něm jel, tak jsem ho očumoval i v kufru a je mnohem mnohem plytší, než klasická verze, podle dealera je to kvůli subwooferu, ale já bych si spíš tipnul, že to bude kvůli tomu 4CONTROL ovládání všech kol...

Hele neví náhodou někdo, proč jsou takové rozdíly v dostupné výbavě pro ČR a SR trh? Adaptivní tempomat vs. panorama střecha?
:kia: KIA Proceed GT 2019, 1,6 T-GDI, šedá Penta Metal, panorama, bez adaptivního tempomatu, kua! :lol:
mn_e4 Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod figaro » 28.02.2019 09:41

S tými LED svetlami mám rovnaké skúsenosti. Mám síce iba krátkeho Ceeda ale svetlá sú predpokladám rovnaké. Oproti idúce autá na mňa blikajú často, takže ich to asi oslňuje. Chystám sa pri prvej návšteve v servise na to upozorniť, nech sa na to pozrú.
Kia XCeed (2024), 1.5 T-GDi, A 7DCT, 118 kW/160 hp, GT-Line, zelená Celadon Spirit Green (CE6), MY2024
Kia Ceed III (2018), 1.4 T-GDi, A 7DCT, 103 kW/140 hp, First Edition, modrá Blue Flame (B3L), MY2019
figaro Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia XCeed (2024)
12000 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod only_one » 28.02.2019 10:12

dritivá většina lidí 4x4 nepotřebuje a nevyužije. Vývoj by byl zbytečně drahej bez toho, aniž by se to zaplatilo. Kia pořád není žádná premiovka, kde by si automobilka mohla nasadit ceny, stále to je lacinejší varianta s kompromisy. Kdo chce 4x4 nechť volí Sportage, ovšem ani tam to 4x4 není žádnej zázrak

Struktura výbav je přímo úměrná tomu, co si Kia myslí o CZ trhu, malej nezajímavej trh, jediný proč ty plné výbavy nemáme je snad a pouze kvuli tomu, že u nás jsou ty auta lacinější a když by to porovnal někdo s cenama uplně stejné výbavy v D nebo v rakousku tak by tu automobilku chěli vypálit :-D protože ty ceny jsou tam daleko vyšší.

Nic jiného mě nenapadá co by mohlo odůvodnit tenhle nepochopitelnej přístup struktury výbav.
only_one Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod mv12 » 28.02.2019 11:23

Každý importér (KIA v CZ, SK atd) si stanovuje své vlastní typy a stupně výbavy podle situace na místním trhu, kterou samozřejmě sledují a nabídku tomu přizpůsobují. Týká se to jak výbavy tak cen. Určitě se vždy netrefí přesně, ale mají jistě větší přehled, o co je zájem a jde na odbyt, než my... Takže spekulace a nářky jsou trochu zbytečné. Zájem jednotlivce je sice pěkný, ale pokud by tu takových aut prodali pár kusů do roka, není pro mě zajímavé a asi ani ekonomicky efektivní to tu nabízet... Možná se tomu bude někdo divit, ale je opravdu velký rozdíl v zájmu a chování zákazníků v Česku a na Slovensku. Hodně velký... (nejen u aut, ale obecně)
Co se týká rozdílných cen, KIA se chová tržně, takže když třeba v Rakousku jdou dobře auta na odbyt za vyšší ceny, tak je tam prodává za vyšší ceny. U nás by to za ně neprodala, tak má ceny nižší... Z části si za to můžou zákazníci sami, nikdo nebrání rakušákům koupit si auto v ČR - spíš naopak, protože EU chce jednotný trh a dělá pro to maximum, takže legislativní překážky jsou už naprosto minimální. Zůstávají ale přirozené bariéry na trhu jako jazykové, vzdálenostní, a asi nejvíc psychologické (ne každého napadne jet koupit nové auto do zahraničí, a pokud ano, přijde mu, že to bude složité...)

Proč má KIA obecně výbavu jen po balíčcích a není možnost si to individuálně nakonfigurovat jako např. u Škodovky, to úplně nevím, ale asi to snižuje náklady a bude to nejspíš také trochu o zvyku asijských automobilek.
Nicméně i KIA vám udělá auto na přání z jakékoli dostupné výbavy, jen si musíte odebrat více vozů ve stejné konfiguraci (nepamatuju si kolik - třeba někdo upřesní). Bylo to myslím v jednotkách kusů, takže nedostupné to není. Minimálně pro menší firmy či živnostníky. A v podstatě asi kdyby se tu domluvilo pár lidí a udělali jednu větší objednávku, tak by to asi taky šlo...
Obrázek
KIA Cee'd 1.6 GDI
FIFA World Cup Edition
mv12 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

15. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd II (2014)
118000 km @ 6.73 l/100km

Příspěvekod mn_e4 » 28.02.2019 12:27

Aha aha jasně, OK, dík moc za vysvětlení, nejsem od aut, takže tyto pochody neznám, ale dává to logiku.

Na druhou stranu bych to chápal tak, že tato politika je třeba účinnější u aut, kde je hodně nějakých "balíčků" a stupňů výbav, typicky třeba teď nová Mazda 3. Tam aby se prase vyznalo v těch kombinacích kruci... Tak tam by mi dávalo větší smysl, kdyby řekli OK, tento nejvyšší balíček "GT VOLE EXCLUSIVE LATTE SPICED VERDE KUA PIKACHU" nebudeme v ČR nabízet, protože ten trh na to není nastavený nebo vyspělý a ti dva fajnšmekři, co by si to koupili, nám to nabízení ani nezaplatí. Víš, jakoby tady u KIA Proceed GT, kde je defacto "plná výbava" (ve velkých uvozovkách, myslím v rámci třídy), čím si pomůžou, pokud na jednom trhu nenabídnou adaptivní tempomat, na druhém zase panoramu... Je to zvláštní, ale důvod to určitě má, jak píšeš.

Jo a ještě takové perličky na to konto toho, že přestože je ten Proceed GT, kterého tady diskutujeme, dobře vybavené auto, tak šéfíci z Koreje se samozřejmě snažili ušetřit, kde se dalo. Kapota nemá zvedače, ale starou dobrou vzpěru, manuální štelování světel, zámek řadicí páky vypadá jak z kindervajíčka, plasty na dně kufru jsou takové podivně kartonové... Ale to je přirozené, asi nikdo nekupuje KIA jako prémiovku, takže s tímto zřejmě všichni počítáme.

Dnes jsem se týral s nastavením CarPlay, a funguje mi, jen když je iPhone napojený kabelem, ne přes bluetooth. To mě trochu sere... Z toho ven nejde, co?
:kia: KIA Proceed GT 2019, 1,6 T-GDI, šedá Penta Metal, panorama, bez adaptivního tempomatu, kua! :lol:
mn_e4 Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod archanielik » 28.02.2019 12:44

Mňa tak trocha hnevá že budeme mať modrú metalizu a vo vnútri červené šitie

Odoslané z PLK-L01 pomocou Tapatalku
archanielik Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod only_one » 28.02.2019 13:12

aha takže v Ceedu běžným můžu mít adaptivní tepmpomat, ale když si připlatím za GT tak ne .. to je jasný, to dává smysl - jsme přeci v čechistánu :-D :-D :lol: :lol:
only_one Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod rotoped64 » 28.02.2019 16:47

Dotaz na přítomné: Přežije v Ceedu (SW, Pro-) v případě manuální převodovky tempomat přeřazení, nebo se vypne?

Odesláno z mého SM-N910F pomocí Tapatalk
Naposledy upravil rotoped64 dne 28.02.2019 16:49, celkově upraveno 1
-------------------------------------
Současné přibližovadlo: Mazda 6 Wagon 2.0 2019, MT Machine Gray
Předchozí Ford Focus 1.8 TDDi 2003
rotoped64 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod only_one » 28.02.2019 17:29

jak šlápneš na spojku, vypne se
only_one Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod only_one » 28.02.2019 17:51

ani to jinak nejde, když bys vyřadil bez vypnutého tempomatu, tak by letěly otáčky nahoru, jak by se snažil tempomat dorovnat rychlost. To funguje jen u automatů, tam si může řadit jak chce.
only_one Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod rotoped64 » 28.02.2019 18:25

only_one píše:ani to jinak nejde...To funguje jen u automatů, tam si může řadit jak chce.

Ale jde - třeba u Škodovky to funguje tak, že se sešlápnutím spojky se jeho funkce přeruší, ale jakmile dokončíš přeřazování a spojku pustíš, tak se zase zaktivuje. Vyřadí ho jen brzda a nebo ruční vypnutí.

Odesláno z mého SM-N910F pomocí Tapatalk
-------------------------------------
Současné přibližovadlo: Mazda 6 Wagon 2.0 2019, MT Machine Gray
Předchozí Ford Focus 1.8 TDDi 2003
rotoped64 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod archanielik » 28.02.2019 18:53

Aj u insignii je to podobné

Odoslané z PLK-L01 pomocou Tapatalku
archanielik Neuvedeno
Uživatel fóra

PředchozíDalší

Zpět na ProCeed