na žárovky plněné xenonovým plynem, ale že bych´ z nich byl móóc nadšenej

Tony píše:zdárek lidi
už delší dobu koukám po nějaké přestavbové sadě HID na cee´da. Pro někoho co neví o co jde tak je to xenon který se dává místo origoš halogenové žárovky, tedy normálně do H7 patice. Ceny se pohybují od cca 3500Kč po 8000Kč podle prodejce. Výhodou této přestavby je asi o 300% lepší svítivost a až o 1500% delší životnost žárovky (halogen cca 500h, xenon cca 2500-3000h). A poslední důležitý detail a to záruka, pokud si to necháte předělat v autorizovaném servisu tak je záruka zachována. PROBLÉM je že to není schválené na české cesty, ale prý s tím není žádný problém. Nikdo Vám nepozná jestli to je originál z výroby nebo ne.
Osobně mám zájem o teplotu světla 6000K což by mělo být bílé. odkaz např. http://www.tuning-in.cz/prestavbova-sada-hid-h7-6000k.html
A proč to tady všechno píšu??? Rád bych se Vás zeptal na názor jestli do toho jít a hlavně taky jestli to už někdo nemá a mohl by tak nahodit vlastní zkušenosti.
hansk píše:Zdar, možná trochu odbočím - máte někdo zkušenosti s novými žárovkami Osram Night Breaker ? Já se loni nechal ukecat
na žárovky plněné xenonovým plynem, ale že bych´ z nich byl móóc nadšenej, to zrovna ne-e. Takže sháním něco jiného.....
snike píše:hansk píše:Zdar, možná trochu odbočím - máte někdo zkušenosti s novými žárovkami Osram Night Breaker ? Já se loni nechal ukecat
na žárovky plněné xenonovým plynem, ale že bych´ z nich byl móóc nadšenej, to zrovna ne-e. Takže sháním něco jiného.....
Mám je ve svém SW a zatím plná spokojenost. Svítí mnohem lépe než původní Philipsky ;-)
Anonym píše:snike píše:hansk píše:Zdar, možná trochu odbočím - máte někdo zkušenosti s novými žárovkami Osram Night Breaker ? Já se loni nechal ukecat
Mám je ve svém SW a zatím plná spokojenost. Svítí mnohem lépe než původní Philipsky ;-)
Teď jsem se na ně podíval ,co o nich píšou a vypada to slibně.Podle tebe svítí teda líp jak originál co jsou v autě.Píší že je i lepší bílé světlo apod.
Anonym píše:snike píše:hansk píše:Zdar, možná trochu odbočím - máte někdo zkušenosti s novými žárovkami Osram Night Breaker ? Já se loni nechal ukecat
Teď jsem se na ně podíval ,co o nich píšou a vypada to slibně.Podle tebe svítí teda líp jak originál co jsou v autě.Píší že je i lepší bílé světlo apod.
hansk píše:@Raven :
Sviti o 12cm lepe - jak jsi to myslel, srovnávat svítivost žárovek na centimetry - to je nějaká novinka ???
Raven píše:hansk píše:@Raven :
Sviti o 12cm lepe - jak jsi to myslel, srovnávat svítivost žárovek na centimetry - to je nějaká novinka ???
Nic noveho, uz to tu ve foru probehlo. Nejaky test, kde porovnavali o kolik metru jaka zarovka sviti dale. Coz je u tlumenych svetel zcela irelevantni. Proste je ten muj prispevek stejne hloupy jako predhaneni se, ktera zarovka se zazracnym jmenem je lepsi.
Proste marketing je marketing. Jinymi slovy, jaxem jiz psal - ver a vira tva te uzdravi :-D
snike píše:Tony píše:Jedná se mi hlavně abych já dobře viděl, víš?
Takže jsem se v tvé ohleduplnosti k ostatním řidičům nemýlil ;-) Asi ani tedy nemá cenu ti vysvětlovat funkci ostřikovačů u xenonů, když si myslíš, že jsou jen na rozmrazování světel v zimě![]()
![]()
A jak píše Anonym na STK ti vždy kontrolují světla a dokonce i zkoušejí zda funguje jejich sklápění. Už několik lidí z mého okolí právě kvůli této nefunkčnosti STK neprošlo ;-)
snike píše:Raven píše:hansk píše:@Raven :
Nic noveho, uz to tu ve foru probehlo. Nejaky test, kde porovnavali o kolik metru jaka zarovka sviti dale. Coz je u tlumenych svetel zcela irelevantni. Proste je ten muj prispevek stejne hloupy jako predhaneni se, ktera zarovka se zazracnym jmenem je lepsi.
Proste marketing je marketing. Jinymi slovy, jaxem jiz psal - ver a vira tva te uzdravi :-D
Na tohle se dá napsat jediná věc, vyzkoušej a sám uvidíš ;-) Ono nejde jen o metry, ale i rozložení a jasnosti světla ;-) Proč myslíš, že jsou tak vychvalované xenony, že dosvítí jen dál? Dosvit se nastavuje sklonem světlometů ;-)
Raven píše:
Pokud se nemylim, je rec o halogenech. V zadnem pripade nesrovnavam xenony s halogenama. Bylo by smutne, kdyby technologie vzdalene mnoho desitek let byly stejne.
Na druhou stranu, ale cenovy rozdil neni ani v nejmensim adekvatni rozdilu svitivosti. Cca 200Kc vs tisice az desetitisice.
Tedy na zaver, hovoril jsem konkretne o rozdilech mezi H7 od vyroby v Ceedovi a jinymi super mega hura blue night breaker....
hansk píše:Hej, hombres - klid zbraním !!! Já jen chtěl vědět, má-li někdo s těma žárovkama zkušenosti....
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé