Výměna žárovek

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Příspěvekod ladlen » 26.10.2008 22:25

Donedávna som sa chválil, ako dlho mi držia originál žiarovky, teraz viem, že tlmené sú značky Philips. Vydržali skutočne dosť, 57 000 km a to svietim stále, aj cez deň a v lete. Ale prišla chvíľa, kedy ma jedna z nich, pravá, zradila v najnevhodnejšej chvíli. Ráno o 3,00 hod, v saku a kravate, pripravený na dlhú cestu do Kolína som v garáži zistil, že proste nesvieti. Keďže som mal presne stanovenú hodinu stretnutia, skúsenosti s výmenou v ceede žiadne, takmer žiaden čas navyše a 450 km pred sebou, obišiel som celú trasu na jednom tlmenom svetle a na hmlovkách, našťastie hmla skutočne bola, ale nie až taká tragická. Aj českí policajti boli cez deň benevolentní, lebo ma viackrát mohli zastaviť, ale nechali to tak. Keď som na druhý deň volal do servisu, kde som auto kúpil, povedali mi, že asi pol roka servis neprevádzkujú, lebo im stavajú úplne nové priestory, tak nech sa páči 100 km do Žiliny. A tak sme aj so synom včera maturovali pri výmene. Trvalo nám to asi 20 min, bolo treba aj cez deň do vnútra svietiť, odsunuli sme zrejme poistkovú skrinku, potom veľmi zťažka vytiahli zo žiarovky koncovku a naveľa zamontovali novú, na 1x dokonca nakrivo, lebo dovnútra fakt nevidno. Nemôžem nič iné, len konštruktérom Ceedu zablahoželať, ak to pôjde takto ďalej, snáď si budeme chodiť do servisu dávať dolievať aj náplň do ostrekovačov. Skutočne neviem, čo by som robil sám pred týždňom v Hamburgu, keby sa mi to tam stalo. Nakoniec by som chcel len dodať, že nie som žiaden technický antitalent, bežnú údržbu, výmeny žiaroviek, sviečok, klinových remeňov, chladiacich kvapalín som doteraz na laždom aute, čo som mal, zvládal, ale vymeniť žiarovku v noci na ceede si ani po tejto skúsenosti netrúfam, lebo okrem iného treba k tomu sadu kľúčov navyše. Možno by bolo treba vyhlásiť súťaž o "Auto s najzložitejším spôsobom výmeny žiaroviek, Car of Year", som presvedčený, že aj tu by bola Kia Ceed v prvej šestke.
ladlen Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage III (2013)
167000 km @ 0 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Tony » 26.10.2008 23:39

jako bych se slyšel :-) jj rupla mi taky v pravém. taky jsem s tátou musel oddělat tu skříňku aby se tam člověk vůbec dostal (na cestě absolutně nereálné) a strčit tam tu mrchu byl teda taky pěkný porod. mimochodem mě praskla večer před odjezdem na dovolenou a druhá když sem se vracel :lol: tomu se říká Murphy v praxi...

jinak abych tě potěšil tohle není problém jen ceedu. tak je to ted skoro ve všech modelech. nevím proč to tak dělají. možná aby jsi musel kvůli každé *** jezdit do servisu... a těm technikům co to projektovali bych nedal nejen výplatu ale i nažrat :lol:
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod Katikakus » 26.10.2008 23:45

U benzinu neni vymena nastesti az takovy problem, u dieselu je to zjevne slozitejsi. Kazdopadne, u modernich aut je komplikovana vymena zarovky pomerne pravidlem a jsou i mnohem horsi nez Cee'd. Skoda, ze KIA nedodava xenony, tam se vymena zarovky neresi vubec a navic vydrzi mnohem dele, nez obycejna zarovka.
Proceed GT 1.6 T-GDI Penta Metal
Sportage III 1.6 GDI Comfort Plus Orange Techno
Cee'd 1.4 Comfort Plus So Red
Katikakus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. místo (1)

Kia ProCeed GT (2020)
65000 km @ 7.94 l/100km

Příspěvekod Tony » 27.10.2008 02:29

Katikakus píše:U benzinu neni vymena nastesti az takovy problem, u dieselu je to zjevne slozitejsi. Kazdopadne, u modernich aut je komplikovana vymena zarovky pomerne pravidlem a jsou i mnohem horsi nez Cee'd. Skoda, ze KIA nedodava xenony, tam se vymena zarovky neresi vubec a navic vydrzi mnohem dele, nez obycejna zarovka.

a hlavně lépee svítí a lépe vypadá
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod Katikakus » 27.10.2008 11:12

Tony píše:
Katikakus píše:U benzinu neni vymena nastesti az takovy problem, u dieselu je to zjevne slozitejsi. Kazdopadne, u modernich aut je komplikovana vymena zarovky pomerne pravidlem a jsou i mnohem horsi nez Cee'd. Skoda, ze KIA nedodava xenony, tam se vymena zarovky neresi vubec a navic vydrzi mnohem dele, nez obycejna zarovka.

a hlavně lépee svítí a lépe vypadá

To kazdopadne - ja jsem navic na xenony zvyklej a po 6-ti letech je to prvni auto bez xenonu, takze kdyz presednu z Avensise do Cee'da, mam pocit, ze nic nevidim. Zlepsilo se to vymenou zarovek za BlueVision, ale i tak je to rozdil.
Proceed GT 1.6 T-GDI Penta Metal
Sportage III 1.6 GDI Comfort Plus Orange Techno
Cee'd 1.4 Comfort Plus So Red
Katikakus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. místo (1)

Kia ProCeed GT (2020)
65000 km @ 7.94 l/100km

Příspěvekod luczan » 10.11.2008 12:13

Tak vcera som menil ziarovky za BlueVision podla navodu VojtaM... jediny rozdiel bol ze som mal sroby M10 a M12 :-o , inak to slo uplne bez problemov, teda az na oddelenie ziaroviek od kablikov, s tym som sa najviac mordoval. Dialky v pohode, a parkovacky som musel vytiahnut za kablik, bal som sa ze ho utrhnem ale nakonieco to vsetko dobre skoncilo. Neviem si predstavit zeby som to musel menit niekde na ceste, nedajboze za sera, tmy... To na starej Fabke bolo uplne bezproblemove... :)
dik za navod.
luczan Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Kia PRO_cee'd (2008)
112000 km @ 7.4 l/100km

Příspěvekod thunder » 01.12.2008 22:52

hosi mozem dat do ceeda aj 100wattove ziarovky..utiahne to elektrika??...mam vytypovane 2druhy hz stretavaciek zn.hellaa tak sa pytam ci by to bolo v poriadku alebo mam zobrat 55w..diik
thunder Muž
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
21000 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod forrester » 01.12.2008 23:59

no mato tie 100 watove asi nie aby ti z nich nezhorela ta umelina okolo ziarovky,bo mne to raz na megane zhorelo :D kuria tie ziarovky ako kachle
Ceed EX CRDi predane
CEED crdi 2014
forrester Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod Mexican » 02.12.2008 13:56

thunder píše:hosi mozem dat do ceeda aj 100wattove ziarovky..utiahne to elektrika??...mam vytypovane 2druhy hz stretavaciek zn.hellaa tak sa pytam ci by to bolo v poriadku alebo mam zobrat 55w..diik

ak si tam das 100W tak budes za A oslnovat jak prasa, za B je to na zabavenie TP policiou (a ver mi ze pri rutinnej kontrole si to vsimne aj ten najblbsi policajt), je to nieco ako HID xenoy v parabole (teda nie v projektorovom svetle), proste si zadelavas na problem. nehovorim o situacii ze sa stanes ucastnikom nehody a hci nemusis byt ani vinnik, oznacia ta za vinika pretoze staci ak poskodeni ucastnici vyhlasia ze si ich oslnil
2021 Kia STonic 1.0T-GDi TOP a 2023 Hyundai Tucson HEV Style/Premium
http://pancuha.wordpress.com
Mexican Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (3)

Kia Stonic (2021)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod thunder » 02.12.2008 16:15

@mexican

uz som prave kupil 55w,idem nahodit.. 8-)
thunder Muž
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
21000 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod Tony » 02.12.2008 22:40

teda ja si myslim ze by to světlo ani neutáhlo... a shořelo
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod Aifell » 09.12.2008 19:11

thunder píše:hosi mozem dat do ceeda aj 100wattove ziarovky..utiahne to elektrika??...mam vytypovane 2druhy hz stretavaciek zn.hellaa tak sa pytam ci by to bolo v poriadku alebo mam zobrat 55w..diik

Nevím jak u ceedáka, ale např u Golfu III jsem tam 100 watovky dával a můžu říci, že jsem je tam měl nejdéle asi 2 měsíce déle ne ... Vždy odešly a jednou dokonce jako by žárovka vybuchla a střepy mám ve světle ještě dnes. A tak není na 55 W třeba z bílým nebo modrým světlem.
Aifell Muž
Fanda vozů Kia

3. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd SW (2008)
80000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod Čambrla » 08.03.2009 16:25

Tak jsem se taky rozhodl pro výměnu žárovek. Na doporučení snika jsem koupil OSRAM SILVESTAR, a rovnou H1 i H7. Zkusil jsem si výměnu jak vyndáním světla, tak i odsunutím baterie. Výměna vyndáním světla se mi zdá skutečně jednoduchá a rychlá a navíc je perfektní přístup do manipulačního prostoru, kde krásně vidím na konektory, upevňovací pružinku, zda objímka správně sedí apod. První vyndání paraboly sice trošku trvalo (dělal jsem to opatrně), ale další šla rychle. Při přípravě na výměnu mi hodně pomohla fotodokumentace vlafiho a vladislava. Hoši díky. Žárovky jsem nejprve vyměnil v levém světlometu a rozsvítil jsem. Ten rozdíl mezi levým a pravým s ještě nevyměněnými žárovkami byl hodně znatelný :shock: . Uvidím, jak to bude vypadat při jízdě :scooter: ve tmě. Ale už teď se těším. :yes: Po jízdách se starou feldou to bude určitě balzám na duši. :drool:
cambrla@centrum.cz
Čambrla Muž
KIA Family

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1)
12. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (17)

Kia cee'd GT II (2013)
123456 km @ 8.2 l/100km

Příspěvekod Čambrla » 08.03.2009 17:04

Marek_Km píše:
Anndy píše:Cafte,
neviete niekto, je mozne (bez zasahu v servise) zrusit automaticke zasvietenie svetiel pri starte? Alebo ci je moznost ich uplne vypnut pri nastartovanom aute?
Zda sa to blba otazka. Avsak su situacie, ked clovek xce mat nastartovane auto, ale uplne neosvetlene.

Taky o tom furt uvažuju, stačí mrknout do manuáluObrázek

Tak jsem hledal to DRL OFF a nic jsem nenašel. Asi je OFF. Už jste to někdo úspěšně řešili?
cambrla@centrum.cz
Čambrla Muž
KIA Family

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1)
12. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (17)

Kia cee'd GT II (2013)
123456 km @ 8.2 l/100km

Příspěvekod snike » 08.03.2009 17:59

Čambrla píše:Tak jsem hledal to DRL OFF a nic jsem nenašel. Asi je OFF. Už jste to někdo úspěšně řešili?

Měl by jsi ji najít viz obrázek ;-)

Obrázek

P.S.: Doufám, že jsi hledal v pojistkové skříni v interiéru u řidiče a ne v motorovém prostoru kde jsou další pojitstky ;-)
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion