Výměna žárovek

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Příspěvekod Návštěvník » 26.05.2008 16:05

Dneska sem zakoupil OsramNB, tak mi snad nevyhoří tak rychle jak někteří psali :(
Návštěvník

km @ l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod ladlen » 26.05.2008 19:15

@meken: Práve dnes dávali na ČT test žiaroviek. Tak Osram NB mala najlepšiu svietivosť, ale len polovičnú životnosť oproti Philips NG, ktoré skončili na druhom mieste. Ja mám 41 tis.km, svietim stále a ešte som žiarovku nemenil, som zvedavý dokedy, lebo maturovať by som pri tom niekedy v noci nechcel.
ladlen Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage III (2013)
167000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 26.05.2008 19:26

ladlen No moc pozitivně to od tebe nevyznělo :no: Tak snad budu mít štěstí a praskne ve dne 8-)
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Bydlo » 26.05.2008 20:14

´Jen pro úplnost,tady je ta reportáž o žárovkách:

http://www.ceskatelevize.cz/vysilani/1097429889-cerne-ovce/208452801080526-26.05.2008-17:40-jak-zabezpecit-byt-kontrola-realitnich-kancelari-zarovky-do-aut.html
Bydlo Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. místo (1)

Kia Sportage III (2013)
22000 km @ 6.9 l/100km

Příspěvekod Tony » 26.05.2008 20:36

ladlen píše:@meken: Práve dnes dávali na ČT test žiaroviek. Tak Osram NB mala najlepšiu svietivosť, ale len polovičnú životnosť oproti Philips NG, ktoré skončili na druhom mieste. Ja mám 41 tis.km, svietim stále a ešte som žiarovku nemenil, som zvedavý dokedy, lebo maturovať by som pri tom niekedy v noci nechcel.

a ty máš origoš nebo NB?

jo a mohli by jste tu udělat výcuc jak dopadl ten test? nějak obecně. a o kolik je ve svítivosti horší ten philips. mě to nejde přehrát
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod ladlen » 26.05.2008 21:18

@Tony: tak ja mám originál žiarovky, pravdepodobne Philips. Ale práve preto som sa bol pozrieť , aké mám náhradné žiarovky v ceede. A zistil som, že nemám žiadne!!! A to som si veselo jazdil po Nemecku a Rakúsku, vo dne i v noci. Bol som presvedčený, že sada náhradných žiaroviek je automaticky vo výbave auta. Dávajú ich do výbavy, alebo nie?
Test žiaroviek som nesledoval príliš pozorne, ale vyšlo z neho, že žiarovku H7 sa oplatí kúpiť 1.Osram NB, pretože je v svietivosti najlepšia, ale vydržala myslím 270 hod,2. Philips NG, mal svietivosť o niečo horšiu, ale vydržal vyše 400 hod. Ostatné značky nedopadli dobre, hlavne neodporúčali módne žiarovky s modrastým svetlom, pretože farba na povrchu sa rýchlo popraská a ohrozuje dokonca celé svietidlo. Bolo to na ČT2 v relácii Černé ovce.
ladlen Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage III (2013)
167000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 26.05.2008 23:41

ladlen Ve výbavě je mám a ted po namontování NB.mám už tři náhradní,tak jen doufám,že zustanou náhradními co nejdýl :-)
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Raven » 27.05.2008 06:21

Tak nejak nevim proc menit zarovku v noci. To neni pneumatika.

ladlen píše:@meken: Práve dnes dávali na ČT test žiaroviek. Tak Osram NB mala najlepšiu svietivosť, ale len polovičnú životnosť oproti Philips NG, ktoré skončili na druhom mieste. Ja mám 41 tis.km, svietim stále a ešte som žiarovku nemenil, som zvedavý dokedy, lebo maturovať by som pri tom niekedy v noci nechcel.
Raven Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod Jakub » 27.05.2008 07:16

@ladlen

Náhradní žárovky by měl dodat prodejce. Já mám náhradní sadu s označením cee'd, ale náhradní žárovky jsou značky TRIFA.

@Raven

Žárovka v noci snad ani vyměnit nejde a u cee'da už vůbec ne. Možná tak dojet na nějakou benzínovou pumpu a tam ji vyměnit. Nějak mi tak ale uniká smysl náhradních žárovek, když je koupím na každé pumpě a potmě na silnici to nikdo měnit nebude. :idea:
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod Tony » 27.05.2008 11:03

volám asistenci. i když nevím kolik si za to vezmou...
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod ladlen » 27.05.2008 12:26

Práve pred chviľou som volal do predajne, kde som pred pred rokom ceeda kúpil a povedali mi, že náhradné žiarovky vo výbave nie sú, že originál sadu si môžem u nich dokúpiť. To som naozaj z toho happy, ešteže tu chodím do diskusie, inak sa obadám až pri nutnej výmene.
ladlen Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage III (2013)
167000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Tony » 27.05.2008 14:44

ladlen píše:Práve pred chviľou som volal do predajne, kde som pred pred rokom ceeda kúpil a povedali mi, že náhradné žiarovky vo výbave nie sú, že originál sadu si môžem u nich dokúpiť. To som naozaj z toho happy, ešteže tu chodím do diskusie, inak sa obadám až pri nutnej výmene.

to je nějaké divné že tam nejsou žárovky z prodeje. já měl v předávacím listu povinnou výbavu za 1700kč zdarma. tak předpokládám že tam žárovky jsou. no mám stejně NB a origoš jako rezervu, ale abych řekl pravdu tak tu povinnou výbavu sem ještě nekontroloval. vím že je tam trojúhelník, *** na výměnu kola a lékarnička vic jsem nezjišťoval.
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod ladlen » 27.05.2008 15:13

@Tony: Tak si to aj ty skontroluj, ja som tiež dostal takú červenú tašku KIA grátis, je tam lekárnička, trojuholník, autolano, pri kolese je zdvihák a všelijaké iné nástroje, len žiarovky tam nie sú, keby ma boli aspoň upozornili, tak si ich určite priamo tam dokúpim, ale asi sa báli, že by som aj tie chcel grátis.
ladlen Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage III (2013)
167000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Tony » 27.05.2008 15:51

ladlen píše:@Tony: Tak si to aj ty skontroluj, ja som tiež dostal takú červenú tašku KIA grátis, je tam lekárnička, trojuholník, autolano, pri kolese je zdvihák a všelijaké iné nástroje, len žiarovky tam nie sú, keby ma boli aspoň upozornili, tak si ich určite priamo tam dokúpim, ale asi sa báli, že by som aj tie chcel grátis.

tak sem se díval a mám tam (v tom červeném pytlu): lékarničku, trojúhelník, pojistky, žárovky, lano a rukavice. takže OK
a u náhradního kola mám: kolo :-D , zvedák, tažné oko, klíč na kola, klíč (myslím že 14tka) a šroubovák.
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod koudy61 » 29.05.2008 07:43

Prosim vás, už tady konečně někdo napíše aspoň nějaký postup, jak se mění ty žárovky?
Jo a k tématu žárovky OsramNB, sice dobrý, ale malá životnost pouze 250h.
Lepší žárovky, jak na životnost i svítivost jsou Philips night guide 450h.
Mám je a spokojenost.
Více test http://data.idnes.cz/g/auto/infografika_autozarovky.html
Koudy61
koudy61 Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
30000 km @ 6.2 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion