Peter1007 píše:lamar píše:pre ,, Peter1007,,
K čomu je dobrý systém LKAS ? Používa to vôbec niekto ? Ja som v tom žiaden význam nenašiel. Šoféruje to len 15 sek. Auto nejako ťahá na pravú krajnicu kde sú kamienky a diery. Jediným prínosom bol pre mňa keď som si chcel dať dole bundu, ... ale to zas nafunguje keď si odopnete pás, takže nič z toho. Pri jeho činnosti dosť výrazne ťahá za volant a je to nepríjemné. Hmmm... čo tým chcela KIA dokázať ? LKAS v reálnej premávke nemá použitie. Viac by som sa potešil vyškovému nastaveniu sedadla spolujazdca alebo funkcií AUTO HOLD (vo výbave PLATINUM).
Inžinieri nejako nedomysleli automatické prepínanie diaľkových svetiel. Prečo to nedali ako samostatný gombík ktorým by som to vypol a zapol. Na jazdu so zle nastavenými svetlami alebo oslňovaním diaľkovými som dosť háklivý. Oči mám len jedne !!! Nepochopiteľné ako to mohli takto navrhnúť a ako to mohol niekto schváliť. Systém nie je možné vypnúť bez toho aby som zapol diaľkové svetlá.
LKAS u mňa funguje spoľahlivo, vedie auto v strede cesty, žiadne ťahanie pri krajnicu, práve že sa až čudujem, ako premyslene reaguje, pomáha a samo vedie auto.
S automatickými diaľkovými rovnako žiadny problém, spoľahlivo a veľmi propmtne reagujú.